Petak, 27.11.2015.

16:21

Ridli Skot priprema tri nova nastavka "Osmog putnika"

Izvor: Tanjug

Ridli Skot priprema tri nova nastavka "Osmog putnika" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

vlado

pre 8 godina

imam sve filmove sa svim cutscenama i sve ostalo .... prometej Nije los ali vremenska razlika u snimanju aliena i Prometeja je velika Meni je stariji film bolji , kao i vecina drugih filmova jer su sedamdesetih i osamdesetih morali mnogo vise da se potrude da bi uplasili ljude ... Danas to cine efektima itd .... Npr mad max 1 i 2 vs Mad max zadnji ... krsi lomi udri cepaj krsi lomi .... ok , ali ne ostavlja na mene psiholoski uticaj prilikom docaravanja negativaca i sve one scene nasilja itd ... Nadam se da novi alien nece biti previse frizirani efektima . ipak je prica i razrada iste najvaznija ... Nek traje i 3 sata samo nek ne budu nabacane scene ispreskakane itd ...Pozdrav ljubiteljima Alien fransize :)

dominus

pre 8 godina

Alien je film nad filmovima,sto se tog zanra tice.Jedan od retkih filmova koje sam gledao vise od 5 puta.
Prometej isto odlican film,ne kao Alien,ali drzi paznju.Meni,licno nije jasna jedna stvar.Pocetak radnje Prometeja ide ka otkrivanju nastanka coveka,ona pecina gde nalaze crteze prvih civilizacija itekako podseca na neke crteze u egipatskim,mesopotamskim pa i majanskim piramidama.
Oni odlaze u svemir i nailaze na onaj brod gde otkrivaju embrione Aliena,a u isto vreme lik koga tumaci Fasenberg otkriva one bogove,stvoritelje u filmu.Sve u vezi njih je velika misterija.Ko su? Sta im je misija? Odakle su dosli?
Na kraju filma,ona doktorka i kiborg odlaze brodom u nameri da otkriju ko su ti bogovi.Reziser je sam izjavio kako planira da u drugom delu Prometeja objasniti postanak coveka.Sad odjednom,odustaje od toga,te govori kako ce nastavak biti o tome kako je nastao Alien.Pa se pitam zasto je odustao od prvobitne ideje filma.
Istina,ostavio je dovoljno materijala u Prometeju da do detalja objasni Aliena(Prometej dosta i podseca na Aliena).Mozda ce u prici o stvaranju Aliena ispricati i prvobitnu pricu Prometeja(mada nisam siguran,sudeci po njegovoj prici),ostaje da vidimo.
Inace jedan od najboljih rezisera u filmskoj industriji.

Nostromo

pre 8 godina

uvek sam se pitao kao su ona čudovišta napravila onaj brod. kako su zavrnuli šrafove kako su sedeli u klupama i učili o svemirskom putovanju ;-)
(prezime, 28. novembar 2015 09:15)

Nisu oni upravljali brodom,oni (odnosno embrioni aliena) su bili teret. Brodom je upravljao tzv. Svemirski Džokej (kako ga je nazivala ekipa filma,on naravno nije imenovan lik). Vidi se da je bio napadnut od "face-hugger"-a zbog čega su se srušili na onaj planetoid. Alieni su vrsta namenjeni destruktivnoj zloupotrebi,toliko znamo iz prvog dela.

Odatle i ideja za Prometej. Kako je sam Ridli rekao,niko se sve ove godine nije pitao ko je bio taj pilot i koja mu je bila misija sa tovarom onakvih stvorenja.

E sad,koliko su filmski bogovi bili naklonjeni da se sastave onakvi umovi kao što su Ridli Skot,Giger i ostali (koji su pretvorili jedan monster-movie u remek-delo) zatim perfektna glumačka podela zajedno sa visokim momkom koji je glumeo samog Aliena,toliko je Prometej bio u maleru sa jako lošim scenarijom.

Ali,nadajmo se :)

Nikola

pre 8 godina

Znaci ovo ce biti nastavci Prometeja.
Bilo je dosta negativnih komentara, cak su i pocetne ocene na imdb bile ocaj. Meni je prvi utisak bio neodredjen, ocekivao sam da se dosta otkrije, a na kraju je ostalo vise pitanja...ipak, posle bioskopa ogledao sam ponovo film, posmatrao ga kao potpuno nezavinu celinu i krajnji utisak je bas pozitivan, postoji cilj, zaplet, jaka tenzija kao iz prvog Alien-a sto je najbitnije i na kraju sve je uradjeno dosta profi.
U pojedinim scenama prometej je cist remake Alien-a, mozda se to ljudima ne svidja...

mane

pre 8 godina

Ne znam da li je iko primetio jednu stvar. U originalnom filmu Ridlija skota iz 1979. ksenomorf je zamisljen kao vanzemaljac visoke inteligencije. Uspeo je da pobije celu posadu Nostroma, i to iskljucivo svojom dovitljivoscu, krijuci se i napadajuci iz zasede. I kada je na kraju Ripli pokrenula samounistenje broda, ksenomorf se brze bolje ukrcao na satl. Sto znaci da je skontao ceo postupak avakuacije u slucaju opasnosti. Za razliku od toga, u svim narednim filmovima, ksenomorfi su predstavljeni kao obicne zivotinje, cija inteligencija ne prelazi inteligenciju muve. Nalecu na puske u rojevima i isto tako ginu.

prezime

pre 8 godina

uvek sam se pitao kao su ona čudovišta napravila onaj brod. kako su zavrnuli šrafove kako su sedeli u klupama i učili o svemirskom putovanju ;-)

zaki

pre 8 godina

@snezni poenta nije da bude uverljivo u tom smislu frizure i to. Likovi iz Alien 1 i 2 furaju modu iz 70ih 80ih a dešavaju se u budućnosti, meni je to totalno nebitno. Ako se tebi lično ne sviđa Prometej poštujem to, ali meni je film odličan!

Kiza

pre 8 godina

Bio sam klinac kada se pojavio alien 1
Dugo sam imao nocne more od njega
a alijen dva me je dokrajčio!
Inace ovo su odlicni SF horori!
I jedva cekam ove nove, nadam se da ce biti dobri!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (laki, 27. novembar 2015 19:30)

Secam se vrlo dobro bioskopa Odeon prvog dana prikazivanja Aliensa.
Bar trideset ljudi je stajalo iza zadnjih redova. Tapkarosi se tog dana ubise od posla.

Kiza

pre 8 godina

Licno mislim da Prometeus nije los film ali posle Aliensa nisu trebali da snimaju nastavke. Aliens je ikona Scifi/horor filmova.
Sada ce da unakaze i Blade Runner.

Žabac from Šabac

pre 8 godina

Ja bih najviše voleo da posada svemirskog broda putuje deset godina a na njemu sve muškarci. Onda oni kao naiđu na planetu na kojoj su sve ženske visoke plavuše od 20 godina. Onda im se pokvari svemirski brod i oni kao stanu na benzinsku pumpu a to je u stvari servis za svemirske brodove i muškarce. I onda...

R. I. S.

pre 8 godina

Svrha "Prometeja" je razrada prologa i postepeno otkrivanje porekla aliena i zato Ridli planira da napravi još nekoliko nastavaka jer se jednostavno isplati. Nadam se dobrim nastavcima. Inače prva dva nastavka su najbolja. Ostalo je prosek pogotovo onaj crossover Alien vs Predator.

Petar

pre 8 godina

Toliko sam cekao Prometej i otisao da ga odgledam u 3D, i na kraju se toliko razocarao da nemam reci. ne da ne moze da se poredi sa Alien-om, nego nema nikakve veze sa njim. Prica glupa i na smesan nacin zakomplikovana, da je to strasno. Najbolje u celom filmu je trejler.

Đole

pre 8 godina

Valjda ovo neće omesti Ridlija Skota da snimi nastavak koji mnogo više obećava: "The Man in the High Castle". Moglo bi i bez njega, ali bolje s njim.

Android Jelly Bean

pre 8 godina

Bojim se samo da ga ne nagrde kompjuterskim animacijama i efektima.

Prvi dio je sniman 1979 a pogledajte kako je mocno uradjen da covjek pomisli da je u pitanju pravi zivi 'Alien'.

Snezni

pre 8 godina

@ (ProrokTarabic, 27. novembar 2015 16:50)

Prometej najbolji film svih vremena? :D Ahahahhahahah, elitni tim marinaca poslat da spasi covecanstvo pusi tompuse po budjenju iz dubokog sna, sa sredjenim frizurama punih gela kao kod Britanskih tinejdzera dvehiljaditih tokom rave partija, sa svadjama izmedju sebe i to sve na svemirskom brodu u svemiru... Jeste naucna fantastika ali zar nije poenta da bude uverljivo?! Pored tog banalnog primera ostalo je jednostavno BLA... tako da taj film moze biti najbolji u odnosu na snj produkciju Holivuda u vidu izlizanih heroja i jeftinih romanticnih komedija... odnosno samo osobama koje nisu odgledale nista bolje sto je opet tesko moguce.

DaLanik

pre 8 godina

Drugi deo moze da prodje, ajde i treci, cetvrti je prekomercijalan ali Prometej je taka glupost... ne samo sto je glup i nista ne objasnjava vec samo nepotrebno zapetljava stvari, nego sto je i dosadan....

IOIOI

pre 8 godina

Jedva cekam, samo da ne naprave igricu umesto filma, pljunuli bi na sve do sada. Meni su ovi filmovi ekstra iako nisam bio bas opusten dok sam ih gledao.
(Vatra, 27. novembar 2015 20:23)

Da si ti meni ziv i zdrav najbolji nastavak posle Aliena nije Aliens niti bilo sta sto je doslo posle vec upravo jedna igra - Alien Isolation.

ripli

pre 8 godina

Protiv sam usiljenog nastavljanja više puta ispričane priče i nisam neki preveliki ljubitelj holivudskih blokbastera ali ipak se radujem ovom nastavku čak mi se i Prometej svidja. Naravno, prvi deo je neprikosnoven, jedan od onih uz koje sam odrastao i definitivno film zbog koga sam zavoleo naučnu fantastiku.

Vatra

pre 8 godina

Jedva cekam, samo da ne naprave igricu umesto filma, pljunuli bi na sve do sada. Meni su ovi filmovi ekstra iako nisam bio bas opusten dok sam ih gledao.

laki

pre 8 godina

Bio sam klinac kada se pojavio alien 1
Dugo sam imao nocne more od njega
a alijen dva me je dokrajčio!
Inace ovo su odlicni SF horori!
I jedva cekam ove nove, nadam se da ce biti dobri!

Petar

pre 8 godina

Mnogi su ispljuvali Prometej, besna publika koja ne zna više šta želi, ali za nekih 10 godina o tom filmu će se govoriti kao o jednom od najboljih sf ostvarenja.

sislo

pre 8 godina

trebalo je stati na drugom... eventualnom trecem dijelu (mada je i to pod velikim upitnikom). sve poslije je boranija.
dok filmove reziraju producenti, a reziseri su tu samo zbog imena, nista od tih filmova - zabava za ljude bez ukusa.

SupersonicnaSargarepa

pre 8 godina

Prometej film nastavak osmog putnika je jedan od najboljih filmova svih vremena.Pogledajte ga necete se pokajati.Jedva cekam nastavak.
(ProrokTarabic, 27. novembar 2015 16:50)

Film je vrhunski...skoro je bio text o Ridliju Skotu i ovde na portalu Prometej je popljuvan najstrasnije. Posle procitanih konentara sam se pitao da li smo gledali isti film. :/

458599

pre 8 godina

Glupost. Krenuo je da snima prometeja sa idejom da se otkrije nastanak vrste i covecanstva, onda se setio da ima aliena koji je neisprican pa je ubacio njega u to. Zato u prometeju imamo miks onih "bica bogova" i legla jaja aliena. E onda je to izmesao i nista nije rekao. Prometej ako se izbaci alien prica je odlican! Ako se izbaci "bica bogovi" opet odlican. Ovako je samo nabacano sve.

ProrokTarabic

pre 8 godina

Prometej film nastavak osmog putnika je jedan od najboljih filmova svih vremena.Pogledajte ga necete se pokajati.Jedva cekam nastavak.

laki

pre 8 godina

Bio sam klinac kada se pojavio alien 1
Dugo sam imao nocne more od njega
a alijen dva me je dokrajčio!
Inace ovo su odlicni SF horori!
I jedva cekam ove nove, nadam se da ce biti dobri!

SupersonicnaSargarepa

pre 8 godina

Prometej film nastavak osmog putnika je jedan od najboljih filmova svih vremena.Pogledajte ga necete se pokajati.Jedva cekam nastavak.
(ProrokTarabic, 27. novembar 2015 16:50)

Film je vrhunski...skoro je bio text o Ridliju Skotu i ovde na portalu Prometej je popljuvan najstrasnije. Posle procitanih konentara sam se pitao da li smo gledali isti film. :/

ProrokTarabic

pre 8 godina

Prometej film nastavak osmog putnika je jedan od najboljih filmova svih vremena.Pogledajte ga necete se pokajati.Jedva cekam nastavak.

458599

pre 8 godina

Glupost. Krenuo je da snima prometeja sa idejom da se otkrije nastanak vrste i covecanstva, onda se setio da ima aliena koji je neisprican pa je ubacio njega u to. Zato u prometeju imamo miks onih "bica bogova" i legla jaja aliena. E onda je to izmesao i nista nije rekao. Prometej ako se izbaci alien prica je odlican! Ako se izbaci "bica bogovi" opet odlican. Ovako je samo nabacano sve.

Snezni

pre 8 godina

@ (ProrokTarabic, 27. novembar 2015 16:50)

Prometej najbolji film svih vremena? :D Ahahahhahahah, elitni tim marinaca poslat da spasi covecanstvo pusi tompuse po budjenju iz dubokog sna, sa sredjenim frizurama punih gela kao kod Britanskih tinejdzera dvehiljaditih tokom rave partija, sa svadjama izmedju sebe i to sve na svemirskom brodu u svemiru... Jeste naucna fantastika ali zar nije poenta da bude uverljivo?! Pored tog banalnog primera ostalo je jednostavno BLA... tako da taj film moze biti najbolji u odnosu na snj produkciju Holivuda u vidu izlizanih heroja i jeftinih romanticnih komedija... odnosno samo osobama koje nisu odgledale nista bolje sto je opet tesko moguce.

sislo

pre 8 godina

trebalo je stati na drugom... eventualnom trecem dijelu (mada je i to pod velikim upitnikom). sve poslije je boranija.
dok filmove reziraju producenti, a reziseri su tu samo zbog imena, nista od tih filmova - zabava za ljude bez ukusa.

Petar

pre 8 godina

Mnogi su ispljuvali Prometej, besna publika koja ne zna više šta želi, ali za nekih 10 godina o tom filmu će se govoriti kao o jednom od najboljih sf ostvarenja.

DaLanik

pre 8 godina

Drugi deo moze da prodje, ajde i treci, cetvrti je prekomercijalan ali Prometej je taka glupost... ne samo sto je glup i nista ne objasnjava vec samo nepotrebno zapetljava stvari, nego sto je i dosadan....

ripli

pre 8 godina

Protiv sam usiljenog nastavljanja više puta ispričane priče i nisam neki preveliki ljubitelj holivudskih blokbastera ali ipak se radujem ovom nastavku čak mi se i Prometej svidja. Naravno, prvi deo je neprikosnoven, jedan od onih uz koje sam odrastao i definitivno film zbog koga sam zavoleo naučnu fantastiku.

mane

pre 8 godina

Ne znam da li je iko primetio jednu stvar. U originalnom filmu Ridlija skota iz 1979. ksenomorf je zamisljen kao vanzemaljac visoke inteligencije. Uspeo je da pobije celu posadu Nostroma, i to iskljucivo svojom dovitljivoscu, krijuci se i napadajuci iz zasede. I kada je na kraju Ripli pokrenula samounistenje broda, ksenomorf se brze bolje ukrcao na satl. Sto znaci da je skontao ceo postupak avakuacije u slucaju opasnosti. Za razliku od toga, u svim narednim filmovima, ksenomorfi su predstavljeni kao obicne zivotinje, cija inteligencija ne prelazi inteligenciju muve. Nalecu na puske u rojevima i isto tako ginu.

Vatra

pre 8 godina

Jedva cekam, samo da ne naprave igricu umesto filma, pljunuli bi na sve do sada. Meni su ovi filmovi ekstra iako nisam bio bas opusten dok sam ih gledao.

IOIOI

pre 8 godina

Jedva cekam, samo da ne naprave igricu umesto filma, pljunuli bi na sve do sada. Meni su ovi filmovi ekstra iako nisam bio bas opusten dok sam ih gledao.
(Vatra, 27. novembar 2015 20:23)

Da si ti meni ziv i zdrav najbolji nastavak posle Aliena nije Aliens niti bilo sta sto je doslo posle vec upravo jedna igra - Alien Isolation.

Android Jelly Bean

pre 8 godina

Bojim se samo da ga ne nagrde kompjuterskim animacijama i efektima.

Prvi dio je sniman 1979 a pogledajte kako je mocno uradjen da covjek pomisli da je u pitanju pravi zivi 'Alien'.

Nostromo

pre 8 godina

uvek sam se pitao kao su ona čudovišta napravila onaj brod. kako su zavrnuli šrafove kako su sedeli u klupama i učili o svemirskom putovanju ;-)
(prezime, 28. novembar 2015 09:15)

Nisu oni upravljali brodom,oni (odnosno embrioni aliena) su bili teret. Brodom je upravljao tzv. Svemirski Džokej (kako ga je nazivala ekipa filma,on naravno nije imenovan lik). Vidi se da je bio napadnut od "face-hugger"-a zbog čega su se srušili na onaj planetoid. Alieni su vrsta namenjeni destruktivnoj zloupotrebi,toliko znamo iz prvog dela.

Odatle i ideja za Prometej. Kako je sam Ridli rekao,niko se sve ove godine nije pitao ko je bio taj pilot i koja mu je bila misija sa tovarom onakvih stvorenja.

E sad,koliko su filmski bogovi bili naklonjeni da se sastave onakvi umovi kao što su Ridli Skot,Giger i ostali (koji su pretvorili jedan monster-movie u remek-delo) zatim perfektna glumačka podela zajedno sa visokim momkom koji je glumeo samog Aliena,toliko je Prometej bio u maleru sa jako lošim scenarijom.

Ali,nadajmo se :)

Kiza

pre 8 godina

Bio sam klinac kada se pojavio alien 1
Dugo sam imao nocne more od njega
a alijen dva me je dokrajčio!
Inace ovo su odlicni SF horori!
I jedva cekam ove nove, nadam se da ce biti dobri!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (laki, 27. novembar 2015 19:30)

Secam se vrlo dobro bioskopa Odeon prvog dana prikazivanja Aliensa.
Bar trideset ljudi je stajalo iza zadnjih redova. Tapkarosi se tog dana ubise od posla.

Kiza

pre 8 godina

Licno mislim da Prometeus nije los film ali posle Aliensa nisu trebali da snimaju nastavke. Aliens je ikona Scifi/horor filmova.
Sada ce da unakaze i Blade Runner.

Nikola

pre 8 godina

Znaci ovo ce biti nastavci Prometeja.
Bilo je dosta negativnih komentara, cak su i pocetne ocene na imdb bile ocaj. Meni je prvi utisak bio neodredjen, ocekivao sam da se dosta otkrije, a na kraju je ostalo vise pitanja...ipak, posle bioskopa ogledao sam ponovo film, posmatrao ga kao potpuno nezavinu celinu i krajnji utisak je bas pozitivan, postoji cilj, zaplet, jaka tenzija kao iz prvog Alien-a sto je najbitnije i na kraju sve je uradjeno dosta profi.
U pojedinim scenama prometej je cist remake Alien-a, mozda se to ljudima ne svidja...

Petar

pre 8 godina

Toliko sam cekao Prometej i otisao da ga odgledam u 3D, i na kraju se toliko razocarao da nemam reci. ne da ne moze da se poredi sa Alien-om, nego nema nikakve veze sa njim. Prica glupa i na smesan nacin zakomplikovana, da je to strasno. Najbolje u celom filmu je trejler.

Žabac from Šabac

pre 8 godina

Ja bih najviše voleo da posada svemirskog broda putuje deset godina a na njemu sve muškarci. Onda oni kao naiđu na planetu na kojoj su sve ženske visoke plavuše od 20 godina. Onda im se pokvari svemirski brod i oni kao stanu na benzinsku pumpu a to je u stvari servis za svemirske brodove i muškarce. I onda...

zaki

pre 8 godina

@snezni poenta nije da bude uverljivo u tom smislu frizure i to. Likovi iz Alien 1 i 2 furaju modu iz 70ih 80ih a dešavaju se u budućnosti, meni je to totalno nebitno. Ako se tebi lično ne sviđa Prometej poštujem to, ali meni je film odličan!

R. I. S.

pre 8 godina

Svrha "Prometeja" je razrada prologa i postepeno otkrivanje porekla aliena i zato Ridli planira da napravi još nekoliko nastavaka jer se jednostavno isplati. Nadam se dobrim nastavcima. Inače prva dva nastavka su najbolja. Ostalo je prosek pogotovo onaj crossover Alien vs Predator.

prezime

pre 8 godina

uvek sam se pitao kao su ona čudovišta napravila onaj brod. kako su zavrnuli šrafove kako su sedeli u klupama i učili o svemirskom putovanju ;-)

dominus

pre 8 godina

Alien je film nad filmovima,sto se tog zanra tice.Jedan od retkih filmova koje sam gledao vise od 5 puta.
Prometej isto odlican film,ne kao Alien,ali drzi paznju.Meni,licno nije jasna jedna stvar.Pocetak radnje Prometeja ide ka otkrivanju nastanka coveka,ona pecina gde nalaze crteze prvih civilizacija itekako podseca na neke crteze u egipatskim,mesopotamskim pa i majanskim piramidama.
Oni odlaze u svemir i nailaze na onaj brod gde otkrivaju embrione Aliena,a u isto vreme lik koga tumaci Fasenberg otkriva one bogove,stvoritelje u filmu.Sve u vezi njih je velika misterija.Ko su? Sta im je misija? Odakle su dosli?
Na kraju filma,ona doktorka i kiborg odlaze brodom u nameri da otkriju ko su ti bogovi.Reziser je sam izjavio kako planira da u drugom delu Prometeja objasniti postanak coveka.Sad odjednom,odustaje od toga,te govori kako ce nastavak biti o tome kako je nastao Alien.Pa se pitam zasto je odustao od prvobitne ideje filma.
Istina,ostavio je dovoljno materijala u Prometeju da do detalja objasni Aliena(Prometej dosta i podseca na Aliena).Mozda ce u prici o stvaranju Aliena ispricati i prvobitnu pricu Prometeja(mada nisam siguran,sudeci po njegovoj prici),ostaje da vidimo.
Inace jedan od najboljih rezisera u filmskoj industriji.

vlado

pre 8 godina

imam sve filmove sa svim cutscenama i sve ostalo .... prometej Nije los ali vremenska razlika u snimanju aliena i Prometeja je velika Meni je stariji film bolji , kao i vecina drugih filmova jer su sedamdesetih i osamdesetih morali mnogo vise da se potrude da bi uplasili ljude ... Danas to cine efektima itd .... Npr mad max 1 i 2 vs Mad max zadnji ... krsi lomi udri cepaj krsi lomi .... ok , ali ne ostavlja na mene psiholoski uticaj prilikom docaravanja negativaca i sve one scene nasilja itd ... Nadam se da novi alien nece biti previse frizirani efektima . ipak je prica i razrada iste najvaznija ... Nek traje i 3 sata samo nek ne budu nabacane scene ispreskakane itd ...Pozdrav ljubiteljima Alien fransize :)

Đole

pre 8 godina

Valjda ovo neće omesti Ridlija Skota da snimi nastavak koji mnogo više obećava: "The Man in the High Castle". Moglo bi i bez njega, ali bolje s njim.

ProrokTarabic

pre 8 godina

Prometej film nastavak osmog putnika je jedan od najboljih filmova svih vremena.Pogledajte ga necete se pokajati.Jedva cekam nastavak.

458599

pre 8 godina

Glupost. Krenuo je da snima prometeja sa idejom da se otkrije nastanak vrste i covecanstva, onda se setio da ima aliena koji je neisprican pa je ubacio njega u to. Zato u prometeju imamo miks onih "bica bogova" i legla jaja aliena. E onda je to izmesao i nista nije rekao. Prometej ako se izbaci alien prica je odlican! Ako se izbaci "bica bogovi" opet odlican. Ovako je samo nabacano sve.

Petar

pre 8 godina

Mnogi su ispljuvali Prometej, besna publika koja ne zna više šta želi, ali za nekih 10 godina o tom filmu će se govoriti kao o jednom od najboljih sf ostvarenja.

DaLanik

pre 8 godina

Drugi deo moze da prodje, ajde i treci, cetvrti je prekomercijalan ali Prometej je taka glupost... ne samo sto je glup i nista ne objasnjava vec samo nepotrebno zapetljava stvari, nego sto je i dosadan....

SupersonicnaSargarepa

pre 8 godina

Prometej film nastavak osmog putnika je jedan od najboljih filmova svih vremena.Pogledajte ga necete se pokajati.Jedva cekam nastavak.
(ProrokTarabic, 27. novembar 2015 16:50)

Film je vrhunski...skoro je bio text o Ridliju Skotu i ovde na portalu Prometej je popljuvan najstrasnije. Posle procitanih konentara sam se pitao da li smo gledali isti film. :/

Snezni

pre 8 godina

@ (ProrokTarabic, 27. novembar 2015 16:50)

Prometej najbolji film svih vremena? :D Ahahahhahahah, elitni tim marinaca poslat da spasi covecanstvo pusi tompuse po budjenju iz dubokog sna, sa sredjenim frizurama punih gela kao kod Britanskih tinejdzera dvehiljaditih tokom rave partija, sa svadjama izmedju sebe i to sve na svemirskom brodu u svemiru... Jeste naucna fantastika ali zar nije poenta da bude uverljivo?! Pored tog banalnog primera ostalo je jednostavno BLA... tako da taj film moze biti najbolji u odnosu na snj produkciju Holivuda u vidu izlizanih heroja i jeftinih romanticnih komedija... odnosno samo osobama koje nisu odgledale nista bolje sto je opet tesko moguce.

sislo

pre 8 godina

trebalo je stati na drugom... eventualnom trecem dijelu (mada je i to pod velikim upitnikom). sve poslije je boranija.
dok filmove reziraju producenti, a reziseri su tu samo zbog imena, nista od tih filmova - zabava za ljude bez ukusa.

IOIOI

pre 8 godina

Jedva cekam, samo da ne naprave igricu umesto filma, pljunuli bi na sve do sada. Meni su ovi filmovi ekstra iako nisam bio bas opusten dok sam ih gledao.
(Vatra, 27. novembar 2015 20:23)

Da si ti meni ziv i zdrav najbolji nastavak posle Aliena nije Aliens niti bilo sta sto je doslo posle vec upravo jedna igra - Alien Isolation.

Žabac from Šabac

pre 8 godina

Ja bih najviše voleo da posada svemirskog broda putuje deset godina a na njemu sve muškarci. Onda oni kao naiđu na planetu na kojoj su sve ženske visoke plavuše od 20 godina. Onda im se pokvari svemirski brod i oni kao stanu na benzinsku pumpu a to je u stvari servis za svemirske brodove i muškarce. I onda...

ripli

pre 8 godina

Protiv sam usiljenog nastavljanja više puta ispričane priče i nisam neki preveliki ljubitelj holivudskih blokbastera ali ipak se radujem ovom nastavku čak mi se i Prometej svidja. Naravno, prvi deo je neprikosnoven, jedan od onih uz koje sam odrastao i definitivno film zbog koga sam zavoleo naučnu fantastiku.

Vatra

pre 8 godina

Jedva cekam, samo da ne naprave igricu umesto filma, pljunuli bi na sve do sada. Meni su ovi filmovi ekstra iako nisam bio bas opusten dok sam ih gledao.

zaki

pre 8 godina

@snezni poenta nije da bude uverljivo u tom smislu frizure i to. Likovi iz Alien 1 i 2 furaju modu iz 70ih 80ih a dešavaju se u budućnosti, meni je to totalno nebitno. Ako se tebi lično ne sviđa Prometej poštujem to, ali meni je film odličan!

Petar

pre 8 godina

Toliko sam cekao Prometej i otisao da ga odgledam u 3D, i na kraju se toliko razocarao da nemam reci. ne da ne moze da se poredi sa Alien-om, nego nema nikakve veze sa njim. Prica glupa i na smesan nacin zakomplikovana, da je to strasno. Najbolje u celom filmu je trejler.

Kiza

pre 8 godina

Licno mislim da Prometeus nije los film ali posle Aliensa nisu trebali da snimaju nastavke. Aliens je ikona Scifi/horor filmova.
Sada ce da unakaze i Blade Runner.

prezime

pre 8 godina

uvek sam se pitao kao su ona čudovišta napravila onaj brod. kako su zavrnuli šrafove kako su sedeli u klupama i učili o svemirskom putovanju ;-)

mane

pre 8 godina

Ne znam da li je iko primetio jednu stvar. U originalnom filmu Ridlija skota iz 1979. ksenomorf je zamisljen kao vanzemaljac visoke inteligencije. Uspeo je da pobije celu posadu Nostroma, i to iskljucivo svojom dovitljivoscu, krijuci se i napadajuci iz zasede. I kada je na kraju Ripli pokrenula samounistenje broda, ksenomorf se brze bolje ukrcao na satl. Sto znaci da je skontao ceo postupak avakuacije u slucaju opasnosti. Za razliku od toga, u svim narednim filmovima, ksenomorfi su predstavljeni kao obicne zivotinje, cija inteligencija ne prelazi inteligenciju muve. Nalecu na puske u rojevima i isto tako ginu.

Nikola

pre 8 godina

Znaci ovo ce biti nastavci Prometeja.
Bilo je dosta negativnih komentara, cak su i pocetne ocene na imdb bile ocaj. Meni je prvi utisak bio neodredjen, ocekivao sam da se dosta otkrije, a na kraju je ostalo vise pitanja...ipak, posle bioskopa ogledao sam ponovo film, posmatrao ga kao potpuno nezavinu celinu i krajnji utisak je bas pozitivan, postoji cilj, zaplet, jaka tenzija kao iz prvog Alien-a sto je najbitnije i na kraju sve je uradjeno dosta profi.
U pojedinim scenama prometej je cist remake Alien-a, mozda se to ljudima ne svidja...

laki

pre 8 godina

Bio sam klinac kada se pojavio alien 1
Dugo sam imao nocne more od njega
a alijen dva me je dokrajčio!
Inace ovo su odlicni SF horori!
I jedva cekam ove nove, nadam se da ce biti dobri!

R. I. S.

pre 8 godina

Svrha "Prometeja" je razrada prologa i postepeno otkrivanje porekla aliena i zato Ridli planira da napravi još nekoliko nastavaka jer se jednostavno isplati. Nadam se dobrim nastavcima. Inače prva dva nastavka su najbolja. Ostalo je prosek pogotovo onaj crossover Alien vs Predator.

Nostromo

pre 8 godina

uvek sam se pitao kao su ona čudovišta napravila onaj brod. kako su zavrnuli šrafove kako su sedeli u klupama i učili o svemirskom putovanju ;-)
(prezime, 28. novembar 2015 09:15)

Nisu oni upravljali brodom,oni (odnosno embrioni aliena) su bili teret. Brodom je upravljao tzv. Svemirski Džokej (kako ga je nazivala ekipa filma,on naravno nije imenovan lik). Vidi se da je bio napadnut od "face-hugger"-a zbog čega su se srušili na onaj planetoid. Alieni su vrsta namenjeni destruktivnoj zloupotrebi,toliko znamo iz prvog dela.

Odatle i ideja za Prometej. Kako je sam Ridli rekao,niko se sve ove godine nije pitao ko je bio taj pilot i koja mu je bila misija sa tovarom onakvih stvorenja.

E sad,koliko su filmski bogovi bili naklonjeni da se sastave onakvi umovi kao što su Ridli Skot,Giger i ostali (koji su pretvorili jedan monster-movie u remek-delo) zatim perfektna glumačka podela zajedno sa visokim momkom koji je glumeo samog Aliena,toliko je Prometej bio u maleru sa jako lošim scenarijom.

Ali,nadajmo se :)

Android Jelly Bean

pre 8 godina

Bojim se samo da ga ne nagrde kompjuterskim animacijama i efektima.

Prvi dio je sniman 1979 a pogledajte kako je mocno uradjen da covjek pomisli da je u pitanju pravi zivi 'Alien'.

Đole

pre 8 godina

Valjda ovo neće omesti Ridlija Skota da snimi nastavak koji mnogo više obećava: "The Man in the High Castle". Moglo bi i bez njega, ali bolje s njim.

Kiza

pre 8 godina

Bio sam klinac kada se pojavio alien 1
Dugo sam imao nocne more od njega
a alijen dva me je dokrajčio!
Inace ovo su odlicni SF horori!
I jedva cekam ove nove, nadam se da ce biti dobri!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (laki, 27. novembar 2015 19:30)

Secam se vrlo dobro bioskopa Odeon prvog dana prikazivanja Aliensa.
Bar trideset ljudi je stajalo iza zadnjih redova. Tapkarosi se tog dana ubise od posla.

dominus

pre 8 godina

Alien je film nad filmovima,sto se tog zanra tice.Jedan od retkih filmova koje sam gledao vise od 5 puta.
Prometej isto odlican film,ne kao Alien,ali drzi paznju.Meni,licno nije jasna jedna stvar.Pocetak radnje Prometeja ide ka otkrivanju nastanka coveka,ona pecina gde nalaze crteze prvih civilizacija itekako podseca na neke crteze u egipatskim,mesopotamskim pa i majanskim piramidama.
Oni odlaze u svemir i nailaze na onaj brod gde otkrivaju embrione Aliena,a u isto vreme lik koga tumaci Fasenberg otkriva one bogove,stvoritelje u filmu.Sve u vezi njih je velika misterija.Ko su? Sta im je misija? Odakle su dosli?
Na kraju filma,ona doktorka i kiborg odlaze brodom u nameri da otkriju ko su ti bogovi.Reziser je sam izjavio kako planira da u drugom delu Prometeja objasniti postanak coveka.Sad odjednom,odustaje od toga,te govori kako ce nastavak biti o tome kako je nastao Alien.Pa se pitam zasto je odustao od prvobitne ideje filma.
Istina,ostavio je dovoljno materijala u Prometeju da do detalja objasni Aliena(Prometej dosta i podseca na Aliena).Mozda ce u prici o stvaranju Aliena ispricati i prvobitnu pricu Prometeja(mada nisam siguran,sudeci po njegovoj prici),ostaje da vidimo.
Inace jedan od najboljih rezisera u filmskoj industriji.

vlado

pre 8 godina

imam sve filmove sa svim cutscenama i sve ostalo .... prometej Nije los ali vremenska razlika u snimanju aliena i Prometeja je velika Meni je stariji film bolji , kao i vecina drugih filmova jer su sedamdesetih i osamdesetih morali mnogo vise da se potrude da bi uplasili ljude ... Danas to cine efektima itd .... Npr mad max 1 i 2 vs Mad max zadnji ... krsi lomi udri cepaj krsi lomi .... ok , ali ne ostavlja na mene psiholoski uticaj prilikom docaravanja negativaca i sve one scene nasilja itd ... Nadam se da novi alien nece biti previse frizirani efektima . ipak je prica i razrada iste najvaznija ... Nek traje i 3 sata samo nek ne budu nabacane scene ispreskakane itd ...Pozdrav ljubiteljima Alien fransize :)