Da li je Betmen mrtav?

Posle skoro 70 godina, na američkim kioscima pojavio se 681. broj Betmena u kome ovaj superjunak - kako se priča – umire.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2008.

15:41

Default images

Grent Morison je još ranije najavio da će u ovom broju, pod nazivom „Počivaj u miru Betmene (Batman R.I.P.)“, Brus Vejn završiti svoju karijeru kao Betmen.

Prema glasinama koje su počele da kruže još pre nego što je ovaj broj izašao, Betmen će nastradati pošto njegov dugogodišnji pomoćnik Robin pređe na „mračnu stranu“ i izda ga.

Ipak, čini se da je sudbina ovog superheroja, koji već skoro 70 godina brani Gotam siti od zlikovaca zapečaćena.

Pre izlaska ovog broja spekulisalo se da će sam Vejn odustati od svojih dužnosti u ulozi Betmena ili da će ga ubiti misteriozni zlikovac po imenu Crna rukavica.

Sudbina ovog superjunaka, konačno je otkrivena u 681. broju stripa o Betmenu.

„Shvatam da se igram šibicama sada, jer niko ne očekuje da se bilo kom od ovih likova nešto dogodi,“ Morison je ranije izjavio za portal Komik Buk Risorses (Comic Book Resources).

Ovaj škotski scenarista pisao je priče za stripove kao što su Eks Men (X-Men) koji izdaje Marvel, kao i za Supermena koji , kao i Betmena izdaje Di Si Komiks.

Kao scenarista za Betmen serijal angažovan je 2006. godine.

Brus Vejn je početkom devedesetih, u serijalu Najtfol (Knightfall), ustuknuo pred zlikovcem Bejnom, koji je Betmenu slomio leđa. U tom serijalu, Vejn je zadužio Žan Pola Velija (Azraela) da preuzme Betmenov identitet.

Morison nije želeo da otkrije ko će biti novi Betmen, ali među glavnim kandidatima pominju se Tim Drejk, koji je bio Robin od 1991. godine i Dik Grejson – originalni Robin, koji je debitovao u Di-Sijevom, tada National Allied Publications, stripu Detektiv komiks (Detective Comics) 1940. godine, godinu dana posle Betmena, koji se u ovom stripu prvi put pojavio u maju 1939. godine.

Ovog superjunaka osmislili su crtač Bob Kejn i pisac Bil Finger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: