Ruždiju nagrada Džejms Džojs

Britanski književnik Salman Ruždi (Rushdie) dobitnik je nagrade univerziteta u Dablinu koja nosi ime Džemsa Džojsa (James Joyce), objavljeno je danas na sajtu Bi-Bi-Si njuza (BBC News).

Izvor: Beta

Petak, 10.10.2008.

09:37

Default images

Primajući nagradu Ruždi je izjavio da mu je Džojs bio "verovatno najveća inspiracija, od svih pisaca koji su ga inspirisali".

Studentima kojima je pročitao odlomak svoje nove knjige " The Enchantress of Florence", pisac rođen u Indiji je rekao: "Moj mali doprinos je bio da stvorim indijski engleski, kao što postoje irski engleski, karipski engleski i australijski engleski jezik".

Autor "Dece ponoći", romana za koji je dobio Bukerovu nagradu i koja je u junu proglašena za najboljeg Bukera među svim dobitnicima, takođe je naveo da je "dirnut" što je dobio nagradu koja nosi Džojsovo ime.

"Veoma sam srećan što sam je dobio", dodao je on. Među ranijim dobitnicima tog priznanja su pisac Bil Brajson (Bill Bryson), glumac Vil Ferel (Will Ferrel) i nekadašnji fudbaler Gari Lineker (Gary).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: