Kreativni centar u Frankfurtu

Izdavačka kuća "Kreativni centar" saopštila je da će samostalno učestvovati na predstojećem 59. sajmu knjiga u Frankfurtu, koji će biti održan od 10. do 14. oktobra i na kome ove godine učestvuje više od 7.000 izlagača iz celoga sveta.

Izvor: Tanjug

Petak, 05.10.2007.

00:00

Default images

Na ovom sajmu "Kreativni centar", koji nastupa po drugi put, imaće sopstveni štand koji je mesto za razmenjivanje iskustava i utisaka s mnogobrojnim izdavačima, kao i za prikazivanje novina u sopstvenoj produkciji.

Učešće na sajmu u Frankfurtu je i prilika i za susret s mnogim poslovnim partnerima sa kojima je "Kreativni centar" ostvorio kontakte na Međunarodnom sajmu knjiga za decu u Bolonji, na kome izlaže već šest godina.

Izdanja "Kreativnog centra" prevedena su na više jezika i objavljena u mnogim zemljama, u kojima su naišla na odličan prijem kod čitalaca.

Reč je, pre svega, o izdanjima iz edicije "Bez dlake na jeziku", kao što su "Bonton", "Škola", "Slatka mala čudovista"...

Knjiga "Seks za početnike" Jasminke Petrović iz te edicije najpopularnija je i prevedena je do sada na 18 jezika, a u pripremi je i mađarski i ruski prevod.

Knjige iz nove edicije "Saznaj i probaj"- "Arheologija" Vesne Bikić i "Kako snimiti film" Radivoja Andrića, istaknutog domaćeg režisera, privukle su proletos pažnju stranih izdavača na sajmu knjiga u Bolonji.

"Kreativni centar" očekuje da će i na sajmu u Frankfurtu njegova izdanja zainteresovati strane izdavače i da će posle ovog sajma biti potpisani ugovori o prevođenju i objavljivanju njegovih knjiga i u drugim zemljama sveta.

"Kreativni centar" odlazi u Frankfurt s namerom da odabere mnogo novih knjiga stranih izdavača koje će objaviti i ponuditi svojim čitaocima.

Prvog dana sajma u Frankfurtu, na štandu Evropskog udruženja izdavača udžbenika (EEPG), biće dodeljene nagrade za najbolje udžbenike za osnovnu i srednju školu. Ove godine i "Kreativni centar" se nadmeće za nagradu EEPG sa udžbenikom "Muzička kultura" za treći razred osnovne škole.

Ova organizacija formirana je 1991, a "Kreativni centar" postao je njen član krajem 2005, što je svojevrsno priznanje za rezultate postignute u produkciji udžbenika tokom poslednjih nekoliko godina. Ovo udruženje sada okuplja po jednog člana iz 23 evropske zemlje i njegov zadatak je da omogući razmenu iskustava među evropskim izdavačima udžbenika, da istraži i širi informacije o razvoju obrazovanja u Evropi i podstakne saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: