Mirko Ilić u B92 shopu

U četvrtak, 10. maja, u 14 časova, u B92 Shopu, Makedonska 22, Mirko Ilić će potpisivati najnoviju knjigu "Anatomy of Design", koju je napisao i priredio sa Stivenom Helerom (Steven Heller).

Izvor: B92

Sreda, 09.05.2007.

11:02

Default images

"The Anatomy of Design" je knjiga koja predstavlja 50 primera grafičkog dizajna, koji su u potpunosti "razotkriveni", ukazujući na široki krug uticaja i inspiracija.

U knjizi su predstavljeni savremeni radovi, vrhunski osmišljeni i realizovani, koje obeležavaju višeslojna značenja.

Selekcija radova uključuje različite forme dizajnerskih radova, od postera, pakovanja, kataloga, naslovnica, korica ... Svaki primer je izabran na osnovu aktuelnosti i tematskog i estetskog značaja i svaka stranica ove knjige demonstrira kako je veliko delo proizvod različitih inspiracija i izvora, što čini ovu knjigu ne samo informativnom, već i izrazito inspirativnom.

Mirko Ilić predstavlja jednog od najuticajnijih svetskih dizajnera današnjice. Mirkova karijera počinje 70-ih godina XX veka, kada počinje objavljivati ilustracije u Studentskom listu, Poletu, Pitanjima, Startu, Danasu, a od 1977. godine, saradnik je inostranih časopisa Pardon i Panorama. U periodu od 1976. do 1979. godine, predvodnik je strip grupe Novi kvadrat .

Godine 1986. odlazi u Njujork gde započinje saradnju sa brojnim uglednim novinama i magazinima: Time, The New York Times, The New York Times Book Review, Washington Post, Money ...

Tokom 1991. godine, radi kao art direktor internacionalnog izdanja Time magazina, 1992. postaje art direktor Op-Ed strane New York Times-a.

Godine 1995. osniva Mirko Ilic Corp. Studio za grafički dizajn i 3D kompjutersku grafiku.

Predaje dizajn i ilustraciju postdiplomcima na "School of Visual Arts" u Njujorku. Koautor je knjiga "Genius Moves: 100 Icons of Graphic Design" i "Hand Written: Expressive Lettering in the Digital Age" sa Stevenom Hellerom i "Design of Dissent" sa Miltonom Glaserom. Ove godine objavio je knjigu "The Anatomy of Design" sa Stevenom Hellerom, koju će potpisivati u B92 Shopu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: