Ruski pisac Genis gost Beograda

Ruski pisac Aleksandar Genis predstaviće na književnoj večeri, 14. aprila u SKC-u, svoju knjigu eseja "Hrana, krv i tlo", koja je upravo na srpskom jeziku objavljena u izdanju "Geopoetike".

Izvor: B92

Subota, 11.04.2009.

12:45

Default images

U Studentskom kulturnom centru, pored književne večeri, 14. aprila, biće upriličeno i druženje sa čitaocima, tokom kojeg će autor potpisivati primerke svoje knjige koju je sa ruskog prevela Draginja Ramadanski.

Aleksandar Genis je, inače, u Srbiji na poziv organizatora Festivala proze u Novom Sadu i njihov je gost od 13. do 17. aprila.

Knjiga "Hrana, krv i tlo" je originalno objavljena na srpskom jeziku uz saglasnost autora i u najvećem obimu je nastavak knjige "Stočiću, postavi se" - priče o jelima i kulturi kuhinje sa najrazličitijih strana sveta. Potom, ona je geopetička slika pojedinca u kulturi, ali i nacija u istoriji. I najzad, ona je ispisana u žanru eseja, kao biserna ogrlica sastavljena od gastro-kulturoloških putopisa, epistemološkog dovikivanja o poreklu pojedinca i naroda i britkih definicija o genima izniklim iz tla sa koga potičemo, navedeno je u saopštenju "Geopoetike".

"Geopoetika" je do sada objavila i Genisove knjige "Američka azbuka – Crveni hleb", "Dovlatov i okolina", "Tama i tišina", "Kula vavilonska", "Vesti iz Edena" i već pomenutu "Stočiću, postavi se".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: