Nova knjiga Dž.K. Rouling u prodaji

"Pripovetke barda Bidla" (The Tales of Beedle the Bard), najnovije delo britanske književnice Dž.K. Rouling, autorke čuvene sage o Hariju Poteru, od 4. decembra je u prodaji širom sveta.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 04.12.2008.

10:54

Default images

Reč je o delu koje je prvo pomenuto u knizi "Hari Poter i relikvije smrti", kao jedna od stvari koju je Harijevoj prijateljici Hermioni poklonio profesor Albus Dambldor, direktor Hogvortsa, škole za čarobnjake i veštice.

Popularna književnica će 4. decembra čitati odlomke svojih propovetki učenicima nekoliko edinburških škola tokom "Bidl čajanke", organizovane u Nacionalnoj biblioteci Škotske.

Roulingova je prvobitno napravila sedam luksuznih kopija ove knjige. Svaki primerak, koji sadrži pet rukom pisanih priča, sa ilustracijama koje je uradila sama autorka, objavljen je u kožnom povezu sa dekoracijama od srebra i poludragim kamenjem.

Šest je otišlo u ruke ljudi koji su blisko povezani sa knjigama o Poteru, dok je sedmu, na aukciji u decembru 2007, kupio Amazon.com za četiri miliona dolara.

Britanska i američka izdavačka kuća Blumzberi i Skolastik, koje su objavile sedam tomova o Poteru, štampale su i "Pripovetke barda Bidla", sa predgovorom Roulingove.

Prvobitno je knjiga trebalo da bude objavljena samo na engleskom, ali će na kraju biti dostupna na 28 jezika u više od 20 zemalja.

Zarada od knjige ići će u fond humanitarne organizacije za pomoć ugroženoj deci u Evropi koju je Roulingova osnovala 2005.

Foto: FoNet

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: