Dobitnik nagrade Yu pres foto

Fotograf novinske agencije Asošieted pres (AP) Srđan Ilić dobitnik je ovogodišnje nagrade "Yu pres foto" za najbolju novinarsku fotografiju koju dodeljuje Asocijacija medijskih fotografa Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 12.03.2008.

00:01

Default images

Nagrada je dodeljena za fotografiju pod nazivom "Firer" koja je objavljena 2007, navodi se u saopštenju i najavljuje da će otvaranje izložbe najboljih fotografija, kao i svečano uručenje nagrade, biti održano 28. marta u galeriji Artget.

Pored kompanije "Britiš ameriken tobako", realizaciju konkursa pomogli su i kompanija "Telenor" i Skupština grada Beograda.

Govoreći o pobedničkoj fotografiji, predsednica žirija Ivana Brezovac je istakla da je "Ilić uspeo kroz odličnu upotrebu dijagonala, uzorka, kontrasta, dominacije i dobre kompozicije da snimi fotografiju koja ima univerzalan karakter i ilustruje priču koja se dešava skoro svuda u svetu" "Davna istina da je najvažnije biti na pravom mestu u pravom trenutku i ovde se pokazala kao tačna, s tim što treba dodati da će izvežbano oko profesionalnog fotografa u svakoj situaciji pronaći makar jedan kadar koji prevazilazi i vreme i događaja", rekla je ona, navodi se u saopštenju.

Laureat u kategoriji "Blic vest" je Tanja Valič, fotorporter Tanjuga.

U kategoriji "Blic vest, reportaža" pobednik je Miloš Bičanski", dok je najbolji u kategoriji "Ljudi u vestima" - Dragan Kujundžić.

U kategorji "Ljudi, reportaža" laureat je Igor Pavićević, a "Priroda i životna okolina, reportaža" Sanja Knežević, dok je u kategorji "Portret reportaža" laureat Aleksandar Plavevski.

U kategoriji " Sport" najbolji je Marko Đoković, u kategoriji "Sport repotaža" Andrej Čukić, dok je laureat u kategoriji "Vesti reportaža - Andrija Ilić".

U kategoriji "Svakodnevni život" laureat je Đorđe Kojadinović, najbolju fotografiju u kategoriji "Umetnost" uradio je Andrej Isaković, a u kategorji "Vesti" Srdjan Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: