Izložba Srđana Veljovića u Remontu

U ponedeljak, 14. januara u 14 časova, u galeriji "Remont" otvara se izložba fotografija Srđana Veljovića pod nazivom "Transponovanje".

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2008.

11:13

Default images

"Transponovanje" predstavlja obimnu seriju fotografija namenski nastalih u intrakciji modela - Nenada Džonija Rackovića - i fotografa, Srđana Veljovića, koja precizno mapira i transponuje umetničku praksu Džonija Rackovića u medij fotografije.

U saopštenju autor fotografija navodi da se nada da će kroz izložbu "Transponovanje" postati "čitljivije i vidljivije" neke osobenosti rada Džonija Rackovića koje smatra posebno važnima: lični plan, odnosno slika koju je Racković stvorio o sebi u javnosti, njegov odnos prema publici i njegova umetnička praksa tj. to da "rad DžR predstavlja paradigmu pomeranja umetničkog dela od predmeta/materijalnog ka telu".

Pored otvaranja izložbe, 14. januara u galeriji "Remont" biće organizovana i proslava povodom dodele nagrade "Lazar Trifunović" Maji Ćirić i nagrade
za najbolju autorsku izložbu u 2007. godini Slobodanu Jovanoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: