Betina fotografija godine

Izvor: Beta

Sreda, 14.05.2008.

12:19

Default images

Prvu nagradu na Petom međunarodnom konkursu "Betina fotografija godine" dobio je Vjekoslav Skledar, fotoreporter zagrebačkog Jutarnjeg lista za fotografiju "Sanader".

Žiri je drugu nagradu dodelio Marku Đurici, fotografu Blica i Rojtersa, iz Beograda, a treća nagrada pripala je Maji Zlatevskoj, koja radi za skopski Dnevnik.

Ove godine dodeljeno je i pet specijalnih nagrada, a dobitnici su Goran Sivački (Blic, Beograd), Tino Jurić (Večernji list, Zagreb), Anđelko Vasiljević (Politika, Beograd), Vladimir Gogić (Agencija Beta) i Luka Zeković (Vijesti, Podgorica).
Na Petom meðunarodnom konkursu "Betina fotografija godine" drugu nagradu dobio je Marko Ðurica, fotograf Blica i agencije Rojters, iz Beograda, za fotografiju pod nazivom: Kosovo-Srbija (Beta)
Prve tri nagrade su novčane (1.000, 750 i 500 evra), a žiri u sastavu Ognjen Alujević (Feral Tribjun, Split), Slobodan Đurić (Dnevnik, Skopje), Dragan Milovanović (Večernje novosti, Beograd), prof. Branislav Karanović (Fakultet primenjenih umetnosti, Beograd) i Đorđe Zorkić (Beta), sve odluke doneo je jednoglasno.

Novouspostavljenu nagradu-skulpturu Medijske organizacije jugoistočne Evrope (SEEMO) za fotografa koji se najuspešnije bavio ljudskim pravima u regionu jugoistočne Evrope, poseban žiri je dodelio Maji Zlatevskoj (Dnevnik, Skoplje). Žiri SEEMO-a je odlučio da Marku Đurici (Blic/Rojters) dodeli i specijalnu povelju iz te oblasti.
Treæu nagradu na Petom meðunarodnom konkursu "Betina fotografija godine" dobila je Maja Zlatevska, koja radi za skopski Dnevnik, za fotogtrafiju Zatvor Idrizovo kod Skopja (Beta)
Žiri Erste banke, koja je generalni sponzor Betinog konkursa već treću godinu, ove godine je uspostavio nagradu za najduhovitiju fotografiju, koju je dobio Jaroslav Pap (Dnevnik, Novi Sad).

Francuski kulturni centar u Beogradu i ove godine je dodelio svoju nagradu za mlade fotoreportere (boravak na Sajmu fotografije u Perpinjanu), a žiri na čijem je čelu bila Sofi Barde (Sophie Bardet) odlučio je da to priznanje dobije Danilo Peternek (Tanjug, Beograd).

Nagrade će biti uručene dobitnicima 10. juna u 18.00 u Galeriji "New Moment" u Beogradu, kada će biti otvorena izložba odabranih fotografija pristiglih na Betin konkurs najbolje novinske fotografije iz sedam zemalja regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: