Mirko Ilić u galeriji Haos

Od 11. decembra u galeriji "Haos" biće izloženo oko 400 crteža Mirka Ilića, svetski uvaženog grafičkog dizajnera, ilustratora, autora knjiga, poznatog po multidisciplinarnom radu.

Izvor: B92

Utorak, 20.11.2007.

12:14

Default images

Koncept izložbe zasniva se na postavci radova na podu i zidovima, tako da će tokom trajanja izložbe posetioci gaziti po radovima, koji će na kraju izložbe biti sasvim uništeni.

U isto vreme, publika će moći da vidi radove u elektronskoj formi na monitorima, koji će ciklično emitovati radove.

Mirko Ilić od 1975. počinje objavljivati ilustracije u Studentskom listu, Poletu, Pitanjima, Startu, Danasu a od 1977. saradnik je inostranih časopisa Pardon i Panorama.

U periodu od 1976. do 1979. godine predvodnik je strip grupe Novi kvadrat . Godine 1986. odlazi u Njujork, gde započinje saradnju sa brojnim uglednim novinama i magazinima: Time, The New York Times, The New York Times Book Review, Washington Post, L.A. Times, The Wall Street Journal ...

Tokom 1991. godine radi kao art direktor internacionalnog izdanja Time magazina, a 1992. postaje art direktor Op-Ed strane New York Timesa.

Godine 1995. pokreće "Mirko Ilic Corp." studio za grafički dizajn i 3D kompjutersku grafiku.

Autor je špica za mnogobrojne filmove, među kojima se izdvajaju špice za filmove “You’ve got mail”, “Zen stories”, “EZ”.

Predaje dizajn i ilustraciju postdiplomcima Škole vizuelnih umetnosti u Njujorku.

Koautor je knjiga Genius Moves: 100 Icons of Graphic Design, Hand Written sa Stivenom Helerom i Design od Dissent sa Miltonom Glaserom. i nedavno objavljene knjige Anatomy of Design u saradnji sa Stivenom Helerom.

Izložbu su podržali: Ministarstvo kulture Republike Srbije, ambasada Sjedinjenih Američkih Država, YU Epicentar i Balkankult fondacija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: