Nina Janković: Pozorišni izazovi me uvek inspirišu

Uloga u filmskom hitu Montevideo bog te video donela je glumici Nini Janković priličnu popularnost. Što je još važnije, otvorila joj je put ka nekoliko ozbiljnih drama, uključujući i uloge u predstavi Ana Karenjina pozorišta Madlenianum, te u Mizantropu Narodnog pozorišta u Beogradu.

Kultura

Izvor: Vuk Tripkoviæ

Utorak, 12.05.2015.

17:03

Default images
lièna arhiva

Iako je ulogama u serijama Cvat lipe na Balkanu, Budva na pjenu od mora i Jagodići postala ljubimica i televizijske publike, pozorišni izazovi je uvek iznova inspirišu. Nakon nedavne premijere komada Veliki talas u Zvezdara teatru, usledila je još jedna, i to u predstavi Upoznaj mog tatu koja se igra u Domu omladine. Ninu Janković trenutno iščekuje još jedan filmski angažman, u Mašinovođi, čiji scenario i režiju potpisuje Miloš Radović

Hrana

Najčešće vrlo uživam u hrani, ali ima trenutaka kada uopšte nemam ni apetit ni želju za bilo kakvim jelom. Kod mene je sve stvar raspoloženja. Kada sam bila mala bila sam probirljiva, a s vremenom sam počela da jedem sve. „Jela na kašiku“ jednostavno obožavam. Volim raznoliku kuhinju, a kada bih morala da biram, na prvom mestu mi je naša, domaća kuhinja, posebno onda kada je pripreme moji roditelji, koji su inače sjajni kuvari. Znam da to kažu sva deca za svoje roditelje, ali moji zaista jesu. Volim i egzotičnije kuhinje, istočnjačku naročito. Kinesku hranu volim, ali ne po svaku cenu, već isključivo ako je spremljena na pravi način. Suši takođe obožavam. Na putovanjima se uvek trudim da isprobam lokalne specijalitete, ali nažalost jako retko budem istinski impresionirana i uvek mi je nekako najukusnija naša hrana. Što se tiče beogradskih restorana, Monument je moje omiljeno mesto, kako zbog njihovog rižota sa piletinom, tako i zbog opuštene i prijatne atmosfere. Volim i kuhinju restorana Tribeca, naročito njihove njoke sa ćuretinom. Veoma mi prija i hrana u etno-selima, tamo su obroci baš po mojoj meri.

Vina

Volim vina, baš, baš… Imam tu osobinu da teško pamtim koja mi se sviđaju, a koja ne. Možda je to zbog toga što je za mene vino stvar trenutka, tako da to i nije tako loše. Leti mi više prijaju bela, a naročito roze vina. Nema ničeg lepšeg od hladnog rozea uz lagani letnji ručak. Naravno, ako ste sa pravom osobom. Što se tiče stila vina, slađa vina mi više prijaju. Volim i crvena vina, mada su ona najčešće rezervisana za porodične ručkove i težu hranu. Bela vina pijem u noćnim izlascima, u kafićima, restoranima. Volim i kupinovo vino, ne samo zbog ukusa već i zbog zdravlja… Italijanski penušavac proseko, takođe. Prosecco Valdobbiadene Permani mi je omiljeni. Nikada neću zaboraviti proseko u kojem smo uživali na jednoj divnoj plaži u Dubaiju; kupali smo se, sunčali, sve to uz divan proseko. To je moje najlepše vinsko sećanje. Naravno, ne sećam se o kom tačno proseku se radilo.

Izlazak

Moje omiljeno mesto u Beogradu trenutno je Đura bar, što zbog prijatnog ambijenta, što zbog mojih kolega sa klase koji se tamo okupljaju. Nisam inače ljubitelj klasičnih izlazaka. Kada sam bila mlađa mnogo sam izlazila, pa izgleda da sam se zasitila. Trenutno, najviše mi prijaju kućna okupljanja. Nisam veliki ljubitelj klubova, sve je to iza mene. Važno mi je da sam okružena dragim ljudima, i dobrom muzikom. Volim i kafanice, tamburaše, taj ambijent. U Skadarliji imam nekoliko favorita, u kojima se uglavnom lepo provedem. Bučna mesta sa mnogo ljudi nisu moj izbor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: