Otvoren Filmski festival Srbije

Premijerom filma Emira Kusturice “Zavet” 3. jula u Novom Sadu otovren je prvi nacionalni filmski festival. Festival koji će obeležiti veliki broj domaćih i stranih filmova traje do 8. jula.

Izvor: Miroslav Zadrepko, B92

Sreda, 04.07.2007.

08:59

Default images

Otvaranje festivala obeležio je defile brojnih gostiju među kojima su bili predsednik upravnog odbora festivala Dragan Bjelogrlić, Anica Dobra, Zoran Cvijanović, Slobodan Šijan, Nikola Đuričko i drugi filmski radnici, ali i pojedini političari. Festival je otvorio Velimir Bata živojinović.

Festival ima dva takmičarska programa. U okviru programa Nacionalna klasa koji obuhvata domaću produkciju biće prikazano 18 filmova, a njih 16 se takmiči za nagrade u ukupno 14 kategorija. Drugi program nosi naziv Euroimaž i on obuhvata stranu produkciju u okviru koje se takmiči 16 filmova. Osim ova dva programa predviđena su i brojna prateća dešavanja

Cene karata za pojedinačne projekcije se kreću od 60 do 250 dinara, dok paketi koštaju od 990 dinara za sve projekcije Euroimaža do 1290 dinara koliko treba izdvojiti za sve projekcije Nacionalne klase.

Saznajte više o Filmskom festivalu Srbije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: