Muzički program Palić festivala

Posetioci Festivala evropskog filma Palić imaće priliku da uživaju u interesantnom muzičkom programu, a ove godine, prvi put, biće organizovan i "filmski kamp".

Izvor: B92

Sreda, 02.07.2008.

14:00

Default images

Ove godine u okviru muzičkog programa nastupiće "Schneider TM" iz Berlina, "DVJ Oof - Cinemix" iz Pariza, "Pop Ivan" iz Budimpešte, "N.O.M" iz Moskve i "Goribor" iz Bora.

Osnivač sastava "Schneider TM", prepoznatljivog po kombinaciji elektronskih semplova i živih instrumenata, je Dirk Dreselhaus koji od 1996. godine radi na polju elektronske muzike. Na Paliću "Schneider TM" nastupaju 20. jula. Koncert će pratiti njihova video instalacija "Planetary Discoball" bazirana na planetarnim strukturama.

Zvanični di džej Festivala u Kanu, "DVJ OOF - CInemix" , čiji je nastup predviđen za 21. jul, je osnivač "DVJ" pravca koji objedinjuje filmske sekvence sa muzikom. Ovaj jedinstveni nastup obišao je svet od Montreal džez festivala do galerijskih prostora Muzeja moderne umetnosti u Njujorku (MoMA) i Pompidu centra u Parizu.

U utorak, 22. jula, nastupa "Pop Ivan", opskurni orkestar reditelja filma "Sporo ogledalo" - Igora i Ivana Buharova. "Pop Ivan" je tvrdi džez sa prizvukom istočne Evrope.

Najuzbudljiviji srpski bend danas, "Goribor" iz Bora, nastupiće na Paliću 23. jula.

"N.O.M" je legendarna moskovska umetnička grupa koja svojim višegodišnjim delovanjem predstavlja konstantnu kritiku ruskog društva kroz umetnost apsurda u duhu Danila Harmsa i sanktpeterburškog kruga. "N.O.M" nastupaju 24. jula.

Koncerti se održavaju u Jahting klubu na Paliću sa početkom u 23.30.

Filmski kamp, koji će prvi put biti organizovan ove godine, smešten je na Muškom štrandu na Paliću. Kako bi se posetioci osećali što ugodnije u kampu je obezbeđena struja, topla voda... Cena za dve osobe za sedam dana boravka u kampu iznosi 800 dinara.

Jedan od najznačajnijih filmskih festivala ovog tipa u regionu održava se od 19. do 25. jula. Programi će biti realizovani na više lokacija na Paliću i u Subotici: Letnjoj pozornici, na Muškom i Ženskom štrandu, u Eko centru, Otvorenom univerzitetu, sali Jadran i bioskopu Abazija. U skladu sa misijom, atmosferom i festivalskim ambijentom, ovogodišnji slogan Festivala evropskog filma je - "Feel, Reflex, Relax".

Ulaz na sve filmske projekcije i koncerte je besplatan, osim za glavni filmski program gde ulaznica za projekciju košta 200 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: