Holivudski film o Kobejnovom životu

Život Kurta Kobejna, nekadašnjeg vođe sastava „Nirvana“ biće uskoro pretočen u holivudski film.

Izvor: B92

Petak, 19.10.2007.

14:58

Default images

Scenarista Dejvid Beniof adaptiraće biografiju „Teže od neba“ koju je napisao Čarls Kros, a koja je delimično zasnovana na Kobejnovim nikad neobjavljenim dnevnicima, kao i na intervjuima sa prijateljima i članovima porodice.

Čitava priča o ovoj filmskoj biografiji je još uvek u povoju, i još uvek nije jasno da li su osigurana prava na originalnu muziku sastava „Nirvana“, kao ni to da li će se u filmu pojaviti Kobejnova udovica Kortni Lav.

Kurt Kobejn, ikona „grandž“ pokreta, pevač, gitarista i tekstopisac sastava „Nirvana“ izvršio je samoubistvo 1994. godine. Iako je njegova smrt zvanično zavedena kao samoubistvo, brojne su okolnosti doprinele da se pojave i teorije zavere.

Pesma „Smells like a teen spirit“, prvi i najveći hit grupe „Nirvana“, osvojila je brojna muzička priznanja i smatra se himnom „Generacije X“.

Legenda o Kobejnovom životu i smrti već godinama inspiriše pisce i reditelje. Početkom ove godine Ej Džej Šnekov dokumentarac „Kurt Kobejn: o sinu“ premijerno je prikazan na Sandens festivalu. Gas Van Sant je napravio svojevrstan omaž u filmu „Poslednji dani“ iz 2005. u kojem glavnu ulogu tumači Majkl Pit, o muzičaru iz Sijetla čija priča veoma podseća na Kobejnovu.

Krosova knjiga koja pretenduje na to da bude definitivna Kobejnova biografija, a na kojoj će biti zasnovan novi film, kritikovana je svojevremeno zbog toga što u njoj nisu uključeni Dejv Grol i Kobejnova majka.

Novi film zajedno će snimiti „Working Title“ i „Universal Pictures“.

Dejvid Beniof (Troja) trenutno piše scenario za “Volverin“, predstojeći nastavak iz „X-Men“ serijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: