Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa

strane Roberta Forda

Vestern koji je režirao Endrju Dominik (Andrew Dominik) nalazi se u takmičarskom programu ovogodišnjeg Festivala u Veneciji, a uloga najslavnijeg odmetnika Divljeg zapada poverena je Bredu Pitu.

Kao što je Bred Pit izvrstan izbor za ulogu Džesija, tako je dobro odabran i glumac koji likom podseća na istorijsku ličnost koja ga je ubila. Boba Forda u filmu tumači Kejsi Aflek (Casey Affleck), mlađi brat, poznatijeg Bena Afleka.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2007.

15:36

Default images

Film govori o Robertu Fordu, najmlađem članu bande, koji je u dogovoru sa vlastima eliminisao Džesija Džejmsa, ispalivši mu metak u leđa, dok je gospodin Hauard (ime pod kojim se bandit krio) nenaoružan stajao na stolici u svom domu i nameštao iskrivljenu sliku na zidu. Ali, ubistvo najpoznatijeg odmetnika Fordu nije donelo sreću. Premda je dobio obećanu amnestiju i novac od ucene, bio je svugde popljuvan kao bedni izdajnik, a nekoliko godina kasnije i ubijen u pucnjavi. Ironijom sudbine, Ed Okeli, šerif koji ga je ubio, bio je oženjen bliskom rođakom braće Janger, poznatih članova Džesijeve bande.

U ostalim ulogama nalaze se i Sem Šepard, Meri-Luis Parker, Džeremi Rener, Pol Šnajder, Sem Rokvel i Zoi Dešanel.

Trejler za ovaj film možete pogledati ovde

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: