Bog na nebu, Robi na zemlji

Blizu 45 hiljada duša na stadionu Maksimir pevalo je iz sve snage i pružilo neopisivu ljubav najpopularnijoj britanskoj zvezdi današnjice.

Kultura

Izvor: Piše: Nemanja Kostiæ

Sreda, 14.08.2013.

01:54

Default images

U Hrvatskoj je danima vladala histerija povodom koncerta, kako statistika kaže, "najprodavanijeg britanskog izvođača u istoriji muzike". Čovek koji je oborio sve moguće rekorde prodaje, osvojio nebrojano nagrada, više od većine britanskih muzičara zajedno, započeo je pre tri nedelje svoju stadionsku turneju na kojoj je samo 26 gradova, a najjužnija evropska tačka bila je Zagreb.

Čast da prati Robija na turneji imao je finalista britanskog takmičenja "X Factor", Oli Murs (Olly Murs), koji je postao i blizak prijatelj Vilijamsu poslednjih nekoliko godina, a prijateljstvo je započeto uživo u televizijskom programu dok se Murs takmičio.

Olija je hrvatska publika nasmejano dočekala, čak su znali i poneki njegov hit, posebno klinci u fan pitu. Nesnosna kiša koja nije stala, nije uspela da pokvari doživljaj iako je počela već oko 19 sati, a nije prestala da pada sve do samog kraja koncerta.

Bez ikakvog kašnjenja, Robi Vilijams se pojavio na samom vrhu svoje bine, visoke 30-ak metara, i spustio se žičarom do fan pita, gde se glasno (i uz poneku psovku) predstavio domaćoj publici i zamolio ih za pažnju u naredna dva sata.

Šou je počeo uz "Let Me Entertain You" gde je Robi mlatarao mikrofonom i stalkom, hvatao se za međunožje, vidno ostario ali uz energiju tinejdžera.
Čovek je prosto rođen da vlada scenom, njegov životni moto (što je i stih jednog hita) je "Here to make money and get laid" što i čini celog života. Tokom koncerta, pričao je kako je išao u Vegas gde je uzimao kokain i zabavljao se sa prostitutkama, što je vrlo verovatno realna priča s obzirom na to da kruže glasine da je ovaj čoveku probao baš sve u životu.

Ovaj koncert, pored toga što je do sada neviđeni spektakl, imao je fuziju rok svirke, disko muzike, svinga, ali i čistog popa. Uz akustičnu verziju pesme Britni Spirs, imitiranje plesa Bijonse, vatromet od konfeta ali i pravi vatromet uz "Angels" i raznoraznih gegova koje je Robi priredio zagrebačkoj publici, dobio je neopisivu ljubav uzvraćenu sa svih tribina, iz partera a posebno iz fan pita.

Prosto, osećaj kada 45 hiljada ljudi gromoglasno peva vaše pesme, bilo da su hitovi ili ne, sigurno je neopisiv.

Voleli Robija ili ne, poštovali njegov rad ili ne, nebitno je. Ovo je jedan od koncerata koji bi trebalo jednom u životu videti i doživeti. Pravi šoumen koji daje sve od sebe da samo ta dva sata ulepša život hiljadama ljudi. Jednom (ne prevelikom fanu) je uspeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: