Erotski romani sve popularniji

Prodaja erotskih romana je za kratko vreme u Velikoj Britaniji porasla za 30 odsto zahvaljujući digitalnim tabletima, piše londonski tabloid "San".

Izvor: B92

Subota, 17.03.2012.

14:25

Default images

List tvrdi da je daunlodovanje "škakljivih pričica" sve popularnije, naročito među ženama.

Transakcija je diskretna i kupci više ne moraju da crvene pred kasom. Činjenica da sa tabletom ljudi ne vide naslovnu stranu štiva koje čitate, takođe, objašnjava nagli procvat ovog književnog žanra. Imajući ovo u vidu, mnogi izdavači nameravaju da se priključe ovom unosnom poslu.

Ovo može donekle biti objašnjenje i neočekivanog uspeha knjige „Fifty Shades of Grey“ (Pedeset nijansi sive) do skoro nepoznate britanske književnice El Džejms. Ova knjiga se, doduše u Americi, ovih dana našla na vrhu liste najprodavanijih knjiga lista „Njujork tajms“.

Ovu trilogiju, koju je kao elektronske romane objavila mala australijska kuća „The Writer’s Coffee House“, prodata je u više od 250.000 primeraka i postala je hit u književnim krugovima SAD-a. Nova, američka e-verzija trilogije pojavila se 12. marta u SAD, a uskoro će biti objavljeno i sedamsto pedeset broširanih izdanja knjiga.

Roman je priča o strasnoj romansi između uspešnog mladog preduzetnika Kristijana Greja i nevine i naivne studentkinje književnosti Anastasije Stil.

Džulija Bosman iz „Njujork tajmsa“ rekla je da ženama koje uglavnom čitaju komercijalnu fikciju, ova trilogija pokazuje eksplicitnu i žestoku erotiku.

Foto: adamr / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: