Nagrada za film "Mamaroš" u Rusiji

Igrani film "Mamaroš", scenariste i režisera Momčila Mrdakovića, dobio je nagradu za scenario na nedavno završenom internacionalnom festivalu ratnog filma u ruskom gradu Tuli.

Izvor: B92

Petak, 01.11.2013.

14:55

Default images

Komedija ‘’Mamaroš‘’ upoznaje publiku sa sredovečnim kino-operaterom Perom koji sa svojom majkom, bežeći od NATO bombi stiže čak do Njujorka nadajući se poslu u bioskopu. Međutim, digitalna era odavno je pregazila njegov poziv. U ovom filmu glume Bogdan Diklić, Mira Banjac, Bane Vidaković, Anita Mančić i Sergej Trifunović.

Ova gorko-slatka o srednjovečnom kino-operateru i njegovoj majci očigledno je ostavila jaki utisak na tamošnji žiri iako ovo nije ratno-akcioni film, kao na primer "Staljingrad", najnoviji ruski 3D spektakl, koji je dominirao na ovom festivalu.

Sledeći festivali na kojima će "Mamaroš" učestvovati jesu, veoma značajni nemački festival u Kotbusu i poznati festival svetkog filma u Fort Loderdejlu na Floridi.

Beogradska premijera "Mamaroša" zakazana je za 25. Novembar u Sava centru, a posle toga domaći gledaoci moći će da ga pogledaju u našim bioskopima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: