Juan Mekgregor debituje na Brodveju

Popularni engleski glumac Juan Mekgregor će se sledeće godine prvi put pojaviti u pozorišnoj predstavi na Brodveju, u komadu Toma Stoparda "The Real Thing".

Izvor: Izvor: BBC

Petak, 01.11.2013.

13:45

Default images

Mekgregor, koji je slavu stekao ulogom u filmu "Trainspotting" u predstavi će glumiti lik Henrija, čoveka čiji se je brak pod znakom pitanja, nakon što se upušta u ljubavnu aferu.

Komad koji je Tom Stopard napisao 1982. godine, biće relizovan u produkciji Roundabout Theatre Company, izvodiće se od 2 oktobra 2104. do 4. januara 2015. godina, a režiraće ga Sem Gold.

Poslednji put u pozorištu Juan Mekregor je viđen u predstavi "Otelo" 2008. godine, a publika će uskoro moći na filmu ponovo da ga vidi u ostvarenju "August: Osage County", koji je snimljen po komadu Trejsi Lets za koji je dobila Pulicerovu nagradu i u kojem Mekgregor igra zajedno sa Meril Strip i Džulijom Roberts.

U prvobitnoj originalnoj londonskoj postavci komada "The Real Thing" igrali su Rodžer Ris i Felisiti Kendal, dok su Glen Klouz i Džeremi Ajrons za uloge u predstavi osvojili nagrade Toni, kada je ona postavljena na Brodveju.

Tom Stopard čiji ostali dramski tekstovi uključuju "Jumpers", "Arcadia" i "Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi", nedavno je saopštio da mu je u poslednje vreme postalo vrlo teško da piše za pozorište.

Mekgrogor je pak, ove sedmice bio angažovan osim glume i na drugi način, jer se juče pojavio kao gost na Unicefovom humanitarnom balu povodom Noći veštica".

Pored njega ovu humanitarnu akciju podržali su i komičari Stiv Kugan i Džejms Nezbit, a događaj je organizovan kako bi se prikupio novac za decu izbeglice iz Sirije. Robi Vilijams i Lili Alen, koja je bila obučena kao zeleni vanzemaljac na ovom događaju, izveli su pesmu "Dream a Little Dream".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: