Večeras je muzičko zagrevanje pred Slobodnu zonu

Anja Đorđević će sa svojim bendom nastupiti pred beogradskom publikom i to u okviru Muzičkog zagrevanja za filmski festival Slobodna zona u petak, 1. novembra u 20 časova u Kulturnom centru REX.

Izvor: B92

Petak, 01.11.2013.

10:15

Default images

Bend koji su oformili kompozitorka Anja Đorđević, Petar Živanović, violina, Boris Brezovac, viola, Ivan Ranković, klarinet, Sava Đurić, fagot i Srđan Đorđević, posvećen je izvođenju starih šlagera u novom ruhu, sa novim tekstovima, u novim muzičkim odorama.

Aranžmane pesama - šlagera, kancona, džez standarda i pop hitova napisala je Anja Đorđević, koja ih i peva, dok su dve autorsko delo Ivana Rankovica Pileta. Nije česta pojava da kompozitori pevaju sopstvene note, da koriste svoj glas kao oruđe kojim ispituju i prigrljuju svet. Anja Đorđević je vezana za svet melodija i pesme, koje alhemijski obogaćuje, transformiše, očuđuje, dajući im nov život i nove slike. Na tom putu su joj pomogli dramturzi Maja Pelević i Slobodan Obradović, napisavši potpuno drugačije i neočekivane reči na poznate, stare tonove. Takođe, sam bend - sastavljen od vrsnih solista dva simfonijska orkestra (Beogradske filharmonije i SORTS), odnosno orkestra "Pozorišta na Terazijama" je na svoj način, doprineo da pesme zvuče originalno, drugačije i nesvakidašnje. Anja je pisala pesme upravo za Peru, Borisa, Pileta, Savu i Srđana i bez njih one ne bi postojale.

Ovogodišnje muzičko zagrevanje pred Filmski festival Slobodna zona organizovano je u saradnji sa Ring Ring festivalom.

*Cena ulaznice je 200 dinara. Rezervacija i prodaja karata je u Kulturnom centru Rex od 10h - 20h.

Vidimo se u Slobodnoj zoni!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: