Formira se anketni odbor o Kosovu, DSS protiv

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2012.

12:05

Default images

Predlog je formalno dao Borislav Stefanović, član Odbora iz Demokratske stranke, a tome se oštro usprotvilia Demokratska stranka Srbije. Slobodan Samardžić, potpredsednik DSS-a i ministar za Kosovo i Metohiju u drugoj Vladi Vojislava Koštunice je istakao i da se B92 vodi histeričnu kampanju.

-Meni tajming ne odgovara zato što je to učinjeno u vreme potpune i histerične kampanje koju vodi B92 protiv lokalnih vlasti na severu Kosova i Metohije i kompletne politike koju Srbija vodi na Kosovu i Metohiji, stvara atmosferu pogroma i nije dobra atrmosfera da se to sada usvoji jer će ispasti da radimo pod pritiskom ovakve jedne kampanje. Bar da napravimo neku vremensku distancu jer će javno mnjenje imati utisak da to radimo zato što B92 vodi kampanju - rekao je Samardžić bivši ministar za Kosovo koji je tokom 2007. i 2008. bio nadležan za trošenje državnog novca na Kosovu.

Nakon ironične primedbe predsedavajućeg Odboru Milovana Drecuna da bi možda mogli da sačekamo kraj serijala Insajdera pre formiranja anketnog odbora i kraće diskusije, predlog je usvojen i biće upućen Skupštini Srbije na usvajanje

Protiv formiranja anketnog odbora glasali su clanovi Demokratske stranke Srbije i jedan clan Srpske napredne stranke Momir Stojanović, bivši načelnik VBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: