Forcan: Smiljka je radila ispravno

Milka Forcan, sestra bivše direktorke Jugohemije Smiljke Mileusnić Adžić, koja je u pritvoru, izjavila je da je njena sestra radila u skladu sa zakonom.

Izvor: B92

Sreda, 21.12.2011.

18:38

Default images

"Duboko verujem u ispravnost svih poslovnih poteza tada preuzetih od strane direktorke Jugohemije Smiljke Mileusnić u poslu oko nabavke vakcina i sasvim sam sigurna da je radila u skladu sa zakonom. Verujem da će do kraja istrage koja je u toku mnogi detalji kojima se sada planski dezinformiše javnost biti razjašnjeni", istakla je ona u saopštenju.

"S druge strane, učesnicima u procesu zabranjeno je da daju izjave i komentarišu postupak, što je do sada Smiljka Mileusnić Adžić poštovala. Sama činjenica da se na prvi poziv istražnih organa kao i na jučerašnje saslušanje specijalnog suda odazvala, govori u prilog tome da je sigurna u svoje poslovne poteze i ispravnost istih", naglasila je Forcanova.

Milka Focan je ukazala i na "hajku" protiv osumnjičenih koja se, kako je navela, vodi u medijima.

"Želim da istaknem da u trenutku koji je izuzetno težak za porodice osumnjičenih i pritvorenih, hajka koja traje u medijima iznošenjem niza netačnih i tendenciozno plasiranih informacija neminovno utiče na istražne i sudske organe, ali i na sudbine pojedinaca i njihovih porodica, jeste u suprotnosti sa zakonom", navela je Forcanova.

Bivšoj direktorki Jugohemije Smiljki Mileusnić Adžić je juče određen pritvor do 30 dana i otvorena je istraga povodom nabavke vakcina protiv gripa H1N1 2009. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: