Sudske troškove za Bakareca platio DSS

Demokratska stranka Srbije, nakon što je visoki funkcioner ove stranke Nebojša Bakarec više od dve godine ignorisao sudske presude i rešenja o izvršenju, platila je sudske troškove za Bakareca koji je proglašen krivim za krivično delo uvrede, saopštio je Ante Bošković, zastupnik Vladimira Popovića.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar

 1. Pa šta bi se drugo i očekivalo od stranke ,,velikih patrijota,, i ,,legalista.Oni su pisali zakon za druge ,sebe izuzimajući unapred ma šta činjenice govorile.Nije mi samo jasno kako se dotični nije ,,pojavio,, ni na jednom sudjenju,kad postoji ,,privodjenje u krivičnom postupku.,,za optužene pa i za svedoke.Ko je to ,,zaboravio,,.Jel, bio ,,nedostupan ,,preseljen na neku drugu planetu.Mada , sudeći po njihovim komentarima ,svi oni svojim osporavinjam vremena u koje su nas upravo oni doveli,ćorsokak, izgleda da su s neke druge planete ,a ovde samo u prolazu.
  (ljubitelj burleski, 4. decembar 2012 05:37)

  # Link komentara

 2. Partijski zadatak mu je bio da laže i vređa, to je inače praksa DSS, nije im ovo prvi slučaj. Normalno da te roškove plaća partija za koju je "radio".
  (ZoranNS, 3. decembar 2012 19:48)

  # Link komentara

 3. Ma, nije to ništa. Oni tek treba da plate za svu štetu koju su naneli ovom narodu i ovoj državi!
  (Alister, 3. decembar 2012 18:35)

  # Link komentara

 4. Pa neće valjda svojim parama da plati kaznu, kad može našim. Toliko o njegovom moralu,a i njegove stranke, pa vi glasajte?
  (Teks, 3. decembar 2012 17:29)

  # Link komentara

 5. Gospodin Bošković ima prava da kao i svaki drugi građanin na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja zatraži ovaj dokument od navedenog suda, nezavisno od činjenice što zastupa jednu od stranaka u tom postupku, i za to mu nisu potrebni novinari.
  I pored toga, dobro je što je o ovome obavestio javnost, kako građani i dalje ne bi bili u zabludi oko navodnog zalaganja DSS-a za vladavinom prava.
  Imajući u vidu da je ovaj postupak pravosnažno okončan, i da je rešenje suda o obavezi plaćanja određene novčane kazne takođe već izvršeno, ne postoji ni jedan opravdani razlog za nedostavljanje dokumenta koji potvrđuje koje uplatilac tih ovčanih iznosa (na osnovu člana 9. stav 1. tačka 2 navedenog zakona). Zbog toga g. Bošković svakako treba da podnese zahtev za slobodan pristup informacijama od javnog značaja navedenom sudu, a ne sumjam da ukoliko sud i tada odbije tražene informacije, da će mu to svakako naložiti Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti g. Rodoljub Šabić na osnovu gore navedenih činjenica.
  (Bojana, 3. decembar 2012 15:49)

  # Link komentara

 6. Kakva super šema. Napraviš krivično delo, stranka ti plati, a ustvari svi mi građani. Kao i Miladinoviću 1 000 000 dolara. Sve preko građana lepo. I nikom ništa, sve se zaboravi. Samo da si u stranci, zaštićen si. Demokratske evolucije nema.
  (Petar, 3. decembar 2012 14:03)

  # Link komentara


Insajder: Rudnik dugova - 3. epizoda

9.01.2014. / 12:14 / Komentari: 2

Godine 1990. RTB bio je ogroman rudarski kompleks. U okviru RTB radilo je više od 20 hiljada ljudi a tokom samo te godine iz rudnika u Boru I Majdanpeku proizvedeno je nešto više od 102 hiljade tona katodnog bakra. Kada bi se danas ova količina metala