Kako smo otkrili Prevaru veka u Kolubari

Povodom vesti da su Dragan Tomić i Vladan Jovičić, bivši direktori Rudarskog basena Kolubara, pušteni da se brani sa slobode, novinarka Insajdera Irena Stević, koja je bila deo tima koji je istraživao zloupotrebe u Kolubari, za čitaoce sajta otkriva kako su novinari Insajdera uspeli da dokažu kako su nastale milionske štete u ovom javnom preduzeću, kao i šta se sve dešavalo u vezi sa serijalom Insajder - Prevara veka.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar

 1. Ko je radniku iz Kolubare dao 24000e za stampanje privatne knjige...ko je na tu sumu platio porez...pozdrav.
  (dida dedic, 25. septembar 2013 10:55)

  # Link komentara

 2. Nakon ove epizode su pale maske i svima je postalo jasno da je insajder samo propaganda kojom treba ogorceni narod okrenuti na neku petu stranu. " Masine su radilie 25 sati , sat kosta 1000e , drzava je ostecena za 25000e". Znaci , masina je "krala" drzavu i onih 16 sati koje je stvarno radila pa je najbolje pokloniti kolubaru za dinar nekoj koorporaciji sa zapada i zaboraviti na Lazarevac kada 80% radnika zavrse na ulici.
  (sisanje vesla, 23. septembar 2012 17:11)

  Po tebi ce sve biti uredu da vratimo Tomica za direktora, Kostunicu za premijera, pa ajmo sve ispocekta. Vama iz DSS je svaka istina propaganda i prljava kapmanja, a ne vidite koliko ste prljav trag ostavili iza sebe.
  (darko, 23. septembar 2012 18:17)

  # Link komentara

 3. @(oggica, 23. septembar 2012 12:52)
  Zamolio bih vas da veoma pazljivo proucite ovaj link pre nego sto stanete u tako srcanu odbranu nekog ko vas krade svakodnevno. Inace, taj koga branite je mnogo blizi DSS-u nego ja.
  [link]
  (besna glista, 23. septembar 2012 18:12)

  # Link komentara

 4. Nakon ove epizode su pale maske i svima je postalo jasno da je insajder samo propaganda kojom treba ogorceni narod okrenuti na neku petu stranu. " Masine su radilie 25 sati , sat kosta 1000e , drzava je ostecena za 25000e". Znaci , masina je "krala" drzavu i onih 16 sati koje je stvarno radila pa je najbolje pokloniti kolubaru za dinar nekoj koorporaciji sa zapada i zaboraviti na Lazarevac kada 80% radnika zavrse na ulici.
  (sisanje vesla, 23. septembar 2012 17:11)

  # Link komentara

 5. (Helios, 23. septembar 2012 15:04)

  Privatizacije o kojima pricate radjene su za vreme Vlade Vojislava Damjanovica sa umetnickim prezimenom Kostunica.
  Neke su cak radjene direktno u kabinetu Vojislava Damjanovica.
  I da Kolubara je mala beba za ostale Udbaske pljacke drzave Srbije.
  Pljacka traje punih 67 godina.
  Sve do momenta dok se uskoro ne stavi tacka i kada se budu ispostavile fakture Udbasima po Srbiji.
  Fakture glase na preko 80000 likvidiranih gradjana Srbije metkom u potiljak i baceno u zivi krec 45-e godine , pa preko 200000 proteranih gradjana Srbije iz svojih domova i imanja kada su Udbaski banditi otimali imovinu, pa sve do privatizacija koje su sprovodili deca i unuci Udbe.
  (Johny, 23. septembar 2012 17:08)

  # Link komentara

 6. Siluje se Srbija... godinama... a narod cuti? Sve kukavice se u misiju rupu sakrile, umesto da ociste svoju zemlju od ovog ljudskog smeca!
  (u akciju, 23. septembar 2012 16:55)

  # Link komentara

 7. Kolubara je sića. Prevara veka su "privatizacije" u Srbiji gde su opljakčkane milijarde Evra i milion ljudi je ostalo bez posla. Međutim o pljačkaškoj privatizaciji niko nesme ni da pisne jer su glavni lopovi u vlasti ili finansiraju vlast.
  (Branko V., 23. septembar 2012 15:34)

  # Link komentara

 8. Na žalost za prevaru veka do sada niko nije odgovarao, jedan deo osumnjičenih je pušten na slobodu a jedan deo nije ni obuhvaćen istragom niti će biti.
  Kada je takva situacija sa prevarom veka, ne čudi da se za par stotina hilhjada evra ili neki milion, ako si čovek vlasti ili veće stranke, nikome ne pada na pamet da pokrene istragu.
  (Milko, 23. septembar 2012 15:11)

  # Link komentara

 9. Komentari strasne naravi otkrivaju bitan problem demokratije u Srbiji: procenat racionalnih je daleko manji od onih drugih! I da, B92 mrzi DSS, krajnje je neobjektivan i uložio je do sada maksimalni napor da ih ukloni sa vlasti!
  Nema sumnje da u DSSu ima lopova i da su puni svakakvih mana. Takvi kakvi su - najbolji su jer su najmanje loši. Krađe njihovih, promašaj sa NISom itd. nažalost deset puta su manji nego šteta od DSa ili G17 ili SPSa itd. Pa i u najvećem prostoru krađe, EPSu je tako! I sad B92, u OKEANU pljačke svuda, pa i u EPSu, svesno i namerno samo i isključivo selektuje (ex)-DSS članove.
  Nabacivši tako na volej ovde se onda raspišu mrzitelji i čitava stvar ispinuje u beskraj. VdrK, kako je ovde valjda pogrdno nazvan, stanuje tamo gde i pre i ima isto što i pre 5. oktobra - JEDINI od svih njih! Daleko je on od idealnog ali je DVE KLASE iznad prvog sledećeg. To nije pohvala nego ilustracija tuge situacije. Ta se tegoba samo uvećava neobjektivnim novinarstvom koje je odgovorno samo sprav svojih izvora finansija.
  INSAJDER ima daleko lakši i očigledniji posao za npr. most na Adi pa ništa. U samom EPSu treba samo istražiti lažno stvaranje nestašica i veze Hamovića pa naći na barem DESET puta veće pljačke nego ove iz rudokopa, a kod bagera ima gomila SPS i drugih, ne samo DSS kadrova, uključenih u pljačku.
  Neutralnost? Objektivnost? Ne, sve je dobro samo ako se blati (svakako neidealni) Koštunica.
  (Helios, 23. septembar 2012 15:04)

  # Link komentara

 10. Ili ćemo da gledamo kako nas polako ubijaju glađu, belom kugom ili emigracijom, ili ćemo da preuzmemo kormilo u svoje ruke i smestimo šljam iza rešetaka. Nema tu ”jednog dana odzvoniće i njima”, ”kazniće ih onozemaljski sud” i slične gluposti. Amnezija u Srbiji je toliko ozbiljan problem da su već izvršili smenu generacija, a vidimo da nameravaju čak i da vrate Miru i Marka. Niko nam neće pomoći sem nas samih. Da budem skroz jasan, u zemlji u kojoj je sudstvo trulo sudi se na ulici.
   (oligarhija anarhija, 23. septembar 2012 14:29)

  # Link komentara

 11. Sada ce nam Tomic, Mladenovic, Kostunica, Mihajlov i ostali objasniti da oni nisu pljackali rudnik nego da su sklanjali pare na stranu za nase dobro, jer su oni iz Brisela hteli da nas opljkackaju! :-)
  (oggica, 23. septembar 2012 14:26)

  # Link komentara

 12. Prvo sto u Srbiji treba da se ukine IMUNITET POLITICARA.TQJ IMUNITET IM JE UVEDEN DA MOGU DA KRADU BEZ POSLEDICA.
  (SALE, 23. septembar 2012 14:12)

  # Link komentara

 13. Cuti Kostunica!
  Cuti Dacic!
  Cuti Vucic!
  Cuti Nikolic!
  Cute sudovi i tuzilastva!
  Cuti policija (koja je i hapsila Tomica na granici)!
  Svi cute, narod zbunjen i besan, odgovora nema.
  Cekaju da bes prodje, da se pojavi neka nova afera (verovatno ce nesto isfabrikovati da nam skrenu paznju), pa da "Kolubara" padne u vodu.
  A onda, posle godinu-dve, kao u slucaju Knezevica, ima Tomic da nam osvane kao novi direktor nekog drzavnog preduzeca, fona, agencije itd...
  Zivi bili pa videli.
  (draginja, 23. septembar 2012 14:11)

  # Link komentara

 14. U vreme Slobe samo su on i njegovi krali gradjane a i to je minimalno obzirom da nisu postojale privatizacije. Nova vlast, novi lopovi, mito i korupcija u svim segmentima društva. Izgleda da je vreme da narod ponovo ustane i pokaže današnjim i prošlim vlastoljupcima da politikom treba da se bave zbog patriotizma i rodoljublja a ne zbog kriminalnog biznisa. Vreme je za nestranačke, narodne proteste, proteste koji će rezultirati privođenjem, hapšenjem i procesuiranjem svih koji su se usudili da rade protiv države a čije se ponašanje na njenom podrivanju i slabljenju može uporediti sa veleizdajom. Bliži se vreme da narod ponovo ustane, što će se i dogoditi ukoliko sadašnja vlast zaista ne ustane u odbranu Države i ne počisti šljam. Narod je umoran i ogorčen. Sadašnji i prošli vlastodršci, uzmite metle i počnite da čistite svoje političke kuće, NAROD VAS POSMATRA I POSTAJE NESTRPLJIV.
   (Goran, 23. septembar 2012 14:04)

  # Link komentara

 15. Komentar za (darko, 23. septembar 2012 13:04) - Slažem se sa tobom, ali te pitam da li si ikada čuo Koštunicu da je reč kazao u vezi "Kolubare", "Železnica Srbije", putarine i ostalo?! Nikada, ni reči. On će i sada izdati neko stranačko saopštenje protiv Brisela, EU i DS i opet pokušavati da nas žedne preko vode prevede. Gadim mi se kada se setim da je jedan od slogana DSS na ranijim izborima bio "KO sme da vas pogleda u oči? KOštunica." - jer sada taj isti ćuti, a dok su oni lepili te plakate po Beogradu i Srbiji pljčaka rudnika je uveliko trajala.
  Apsolutno ne veruje da će vlada SNS-SPS bilo šta do kraja da ispita ili nekoga da osudi. Sve će se to tako povlačiti godinama, a možda će umeđuvrmeenu i Tomić volšebno da nestane, pa će ga neka nova vlast naći kao doktora Dabića ili možda u popularnom apartmanu u Lazarevu.
  Znam da sam ironičan i drzak, ali ironija i gorčina su jedina osećanja koja ostaju posle ovakvih vesti.
  (kopriva, 23. septembar 2012 13:56)

  # Link komentara

 16. Sve čestitke redakciji. U opštini Ljig aktere afere Kolubare su raskrinkali građani i svi dokumentaciju stavili na Fejsbuk [link]

  Kriminalistička policija iz Valjeva je pre dve i po godine podnela krivičnu prijavu protiv grupe od 15 lokalnih funkcionera koji su krali sa mašinama. Još uvek nema suđenja što izaziva bes naroda jer je u našoj opštini ukradeno najmanje milion evra.
  (Bogdan, 23. septembar 2012 13:16)

  # Link komentara

 17. Meni samo nije jasno, posle svih emsija i dokaza, kada će istraga konačno doći do sefa DSS, čoveka koji je sve njih i doveo na vlast, delio im direktorska mesta i sada mirno gleda sve što se dešava. Zašto vajni legalista i doktor prava(!!!) nije do sada osudio svoje kriminalne funkcionere i izopštio ih iz stranke momentalno? Jel to DSS briga za Srbiju, njihove licemrno lamentiranje nad nacionalnim i državnim interesima, dok od ot istog naroda njihovi kadrovi kradu i pune svoje džepove. Rudari se guše po rudnicima, stare pre vremena, oboljevaju, imaju bedne plate, dok političari pune svoje džepove a ujedno se brinu za nacionalne interese. Inasajder bi trebao da jednom za svagda do kraja raskrinka sva tzv patriotska udruženja i strankne, pa da jednom razdvojimo žito od kukolja, iskrene patriote od profitera, lopova, lažova, huligana, ultradesničara.
  (darko, 23. septembar 2012 13:04)

  # Link komentara

 18. Prvo, da kazem da mi se nikada nije posebno svidjala uredjivacka politika vase televizije, ali ste me "kupili" sa emisijom Insajder, jer ste objavili ono sto niko nije smeo i hteo. JEDINI ste imali hrabrosti da istrazujete ove krupne malverzacije, i zato vam zelim da i dalje nastavite u tom smeru, cela Srbija je uz vas. Izuzev onih 1% koji se bogate na grbaci naroda.
  Svi koji su bili uhapseni u vezi sa Kolubarom, i pusteni su. Neki od njih su cak organizovali i proslavu da bi se smejali svima u lice, kako su ispali pametni. Voze se dzipovima, sede po kaficima, lepo im. Ne bi bilo lose da uradite i jos jednu emisiju o Kolubari, da se vidi koliko se nafte pokrade svaki dan na masinama, a u pitanju su tone. Koje se zatim i javno prodaju po okolnim mestima, naravno po znatno nizim cenama nego na pumpama. Zaradi i onaj koji je ukrao, a lepo i onima koji od njega kupuju, sto bi placali znatno vise cene na pumpama. Dalje sto se tice Kolubare, ne bi bilo lose, kada bi proverili koliko i sta se sve radi u sindikatima, a pogledajte i samo koje sve firme godinama dobijaju iste poslove, bez pravog tendera. Da se istrazi i kako sindikat u uslovima ovolike krize, opste besparice naroda, i deficita budzeta, isplacuje 80% sume za letovanja, rekreacije, a samo 20% radnik i to u nekih 12ak rata po 600 din. Pa jedno letovanje u Grckoj ispadne samo 7000din. I to radniku Kolubare koji primi 70.000 mesecno, a neki i 90.000 i vise. Obratite paznju, tu su ogromne zloupotrebe. A lazne diplome tek...
  (Dragan, 23. septembar 2012 13:00)

  # Link komentara

 19. Bravo za ekipu Insajdera zaista.

  Korumpirano pravosudje ponovo zadaje udarac pravdi.

  Lopovi su opet na slobodi.
  (Ivan, 23. septembar 2012 12:58)

  # Link komentara

 20. A kada cete ispitati prevaru koju u saradnji sprovode Apex, BusPlus i Delta Holding?
  (besna glista, 23. septembar 2012 11:56)

  Ispitace onda kada se vise ne bude placao javni prevoz, i kada tvoji iz SNS i DSS budu uspostavili zemlju Dembeliju. A sto se tice prica kako Apex pljacka GSP mogu samo reci, za neznalice, da ta firma dobija oko 8% od svake karte ili makrkice, dok vise od 90% ide u GSP kasu. Prema tome vidi se koliko je GSP "opljackan".
  A kada vi vasi razni Tomici, Ilici, Sarancici i ostali vratili samo pola narodu i drzavi, od onoga sto su otimali godinama, mogao bi GSP da nas voza bez karata jedno pola veka.
  (oggica, 23. septembar 2012 12:52)

  # Link komentara

 21. Bravo za ekipu Insajdera!!!
  Tužno je što Vas, pored mene, podržava min 90% zemlje, ali da je potrebno zbog Vas nešto konkretno i uraditi, sumnjam da bi se odazvalo 0.99%. Letargija i apatija je stanje cele nacije, a vi kao da se borite protiv vetrenjača! Protiv vas su SAMO političari, svih stranaka, gde mislim i na veliku većinu običnih članova stranaka, koji su tu, naravno, samo zbog lične koristi (nemojte da se lažemo). Samo napred, veritas vos liberabit (pa makar lopove odvela u zatvor)
  (OmaggioRobertoBaggio, 23. septembar 2012 12:36)

  # Link komentara

 22. Ovako je jako tesko da shavtite koliku PODRSKU IMATE OD GRADJANA. Organizujete JAVNI INSAJDER gde bi svi mogli da dodjemo (ulica, hala, park, skup), podrzimo vas i donesemo/predamo jos gomilu drugih dokaza za razne PLACKE KOJE KRADU BUDUCNOST NASOJ DECI!!! Razumni gradjani nemaju potrebe da podrzavaju stranke, televizije i ne mogu biti optuzeni takod da se skrene tema. HOCEMO da se vrati FOND ZA BUDUCNOST DECE od imovine lopova, a oni vise javno da se ne sepure nego i u zatvoru da nose prugastu uniformu srama i kaju ako hoce, a ne da nam se smeju u lice i na neki nacin time izivljavaju i 'siluju', a kad zapne kad su malo u fokusu javnosti zbog dokaza onda kukaju prave se ludim i postanu agresivni skrecu sa teme izmisljaju jer nemaju strah jer niko nije debelo kaznjen. ZNACI SUD MISLI DA IH NAROD NE POSMATRA VEC DUZE I DA CE CUTATI?! Ocigledno da je leglo korupcije tamo gde ga najmanje sme biti i da kazne moraju biti u skladu sa propalom buducnoscu nase dece zbog onih koji su se upisali slovima SRAMA u istoriju Srbije!
  (Mirko, 23. septembar 2012 12:27)

  # Link komentara

 23. Svaka čast B92,i ekipa insajdera.Nemojte shvatiti da sam licemeran da ulizujem,itd.Kad bi ova naša Srbija imala JOS više ovakvih novinara verovatno bi se nešto pokrenulo!!Ali hvala Bogu da Vas ima i toliko to je
  zračak nade da još ima pametnih ljudi u Srbiji.Zalosno je čitati komentare
  ljudi koji su neobavešteni ali ima i neukih kojima je bitno samo da je na netu.Citajuci i Vaš list koliko puta nailazim na teme koje uopšte i neiteresuju gradjane ali pišete o njima ko da je naša glavna tema!pišite
  o proneverama kradjama jer samo tako ce narod shvatiti šta se stvarno dešava u Srbiji!Sta mene interesuje neka država kako se tamo bira ili njihov zakon!Ukazujte prvenstveno na naše probleme naše boljke!Zahvalju
  juci novinarima pokrenule su se svakojake inicijative negde moraju novinari stvarno da traže i traže dok kod nas na svakom koraku neka prevara pišite o tome!!!!Vršite pritisak na političare znam da su to debelokošci ali budite uporni.U celoj Evropi skinut je IMUNITET poslani
  cima jedino imaju imunitet za govornicom a kod nas nece da izglasaju jer
  barem pola njih bi morali menjati ponašanje,pišite o sudstvu,apelacionom
  krivičnom,jer Vi ste naša jedina nada!Veliki pozdrav INSAJDERU:)
  (jimi, 23. septembar 2012 12:18)

  # Link komentara

 24. Na red je i " Insajder" o "izvozu" ogromnih kolicina ulja,secera i brasna na Kosovu zadnjih par meseci.
  (songg, 23. septembar 2012 11:58)

  # Link komentara

 25. A kada cete ispitati prevaru koju u saradnji sprovode Apex, BusPlus i Delta Holding?
  (besna glista, 23. septembar 2012 11:56)

  # Link komentara

 26. Ne treba da prekidate sa svojim (Sizifovim) poslom, jer nemate ni pretpostavku koliko ljudi bezrezervno stoji iza vas.

  Bezrezervno.

  I koji će iza vas stati na bilo koji način koji se bude pokazao kao potreban.

  Hvala svim ženama i ljudima koji rade na Insajderu, i razgrću ovu žabokrečinu.
  (kaiser, 23. septembar 2012 11:35)

  # Link komentara

 27. Dzaba i Insajder i pozitivni komentari kad vlast (koja god da je) ima drugi interes. Neko rece sad samo fali i Legiju da puste pa sve iz pocetka.
  Ne moze se ocekivati od lopova da jure lopove!!!
  (perapk, 23. septembar 2012 11:24)

  # Link komentara

 28. sad su se usemili, pa nema revansizma...
   (srbin, 23. septembar 2012 11:20)

  # Link komentara

 29. Очито између Дсс и Дс је разлика у само једном једином
  слову.Слову С,а то је очигледно разапета напаћена Србија.
   (Дејан, 23. septembar 2012 11:15)

  # Link komentara

 30. Jedva cekam emisije o Agrobanci i Politici.
  (Sutra, 23. septembar 2012 11:12)

  # Link komentara

 31. Bas me briga iz koje je stranke, lopov je lopov! Ja posao ne mogu da nadjem, a oni ispozaposljavali cele familije! Sve bre to u zatvor! Ekipi insajdera: GONITE LOPOVE DO KRAJA, AKO TREBA, GODINAMA! NEKA PLATE ZA MOJE, I MUKE MOJIH SUGRADJANA!
   (Mozzart, 23. septembar 2012 11:10)

  # Link komentara

 32. Podrška u daljem radu! Super ste! Na žalost, u Srbiji ima mnogo materijala za Insajder. Tajkunska i mafijaška zemlja.
   (Frki Niš, 23. septembar 2012 11:06)

  # Link komentara

 33. Ovakve emisije su retke svetle tačke demokratije u Srbiji, nažalost retke.
  (Milan Djordjevic, 23. septembar 2012 10:59)

  # Link komentara

 34. "Prevara veka" ma dajte dosta foliranja. Bilo je mnogo vecih prevara, samo o njima nije prigodno da se prica, poput djindjicevog poklanjanja Sartida Amerikancima.
  (max, 23. septembar 2012 10:14)

  Jel si ti "ispirao" grlo sljivovicom dok si pisao ovaj komentar? Sta je boli vas istina ljubitelji DSS? A tek novi Inajder ima da vas sabije do kraja.
  (kopriva, 23. septembar 2012 10:53)

  # Link komentara

 35. Muka mi je bilo kada sam slusao izjavu Mladenovica (snikak ubacen u tekst). Da li taj covek ima obraza, casti, morala kada ovako nesto prica?! Uhvatili NJIHOVOG diektora i FUNKCIONERA DSSa u PLJACKI i PREVARI VEKA a on kaze kako se protiv DSS vodi prljava kampanja. Pa da li je on normalan ili misli da smo svi mi totalne budale? To je tipican manir DSS, cista i usavrsena demagogija. Isto sto sada govori Kostunica; osvojili su jedva 7% a on kako kako su bitan politicki faktor. A mozda i jesu vladari iz senke, jer su ideoloski vrlo bliski SNS.
  Zasto nam Mladenovic umesto demagogije ne pruzi kontra dokaze da nije bilo pljacke, da je sve to afera skorjena od strane vlasti DS. Problem je samo u tome sto oni nemaju argumente, sto znaju da je tako i sto znaju da su sa svakim novim izobrima sve slabiji.
  (zoran, 23. septembar 2012 10:48)

  # Link komentara

 36. Svaka Vam cast na hrabrosti, u ovoj zemlji treba jos dvesta Insajdera ali je i to pitanje da li bi bilo dovoljno za ove pljaksase sopstvenog naroda.

  Imate moj email, ako mogu da pomognem na bilo koji nacin molim Vas da me kontaktirate,
  (Crnkovic Nenad, 23. septembar 2012 10:45)

  # Link komentara

 37. pre pljacke obavezno procitajte zakon i uclanite se u vladajucu atranku.o mogucim komplikacijama posavetujte se sa vasim policajcem.
   (laki, 23. septembar 2012 10:30)

  # Link komentara

 38. eee jeste neki, pa ljudi su posteno krali, mi smo ih izabrali
  na izborima da budu patrioti, da daju sve za zastitu kosova a
  to kosta pa su morali malo prste da umoce u med, posto smo mi
  krivi onda ce mo to da platimo ko i sve do sada,
  zivjeli politicari, nasi spasioci...
  (drazen mihic, 23. septembar 2012 10:30)

  # Link komentara

 39. Najveće zlo u ovoj zemlji je sudstvo. Većina problema nastaje zbog velike korupcije ljudi iz pravosudnih organa. Kada bi oni radili kako struka nalaže mnoge bi se stvari rešile, ali ovako...
  (Boban, 23. septembar 2012 10:19)

  # Link komentara

 40. "Prevara veka" ma dajte dosta foliranja. Bilo je mnogo vecih prevara, samo o njima nije prigodno da se prica, poput djindjicevog poklanjanja Sartida Amerikancima.
  (max, 23. septembar 2012 10:14)

  # Link komentara

 41. Мени само није јасно како и после свега, после свих емисија, доказа, хапшења и истраге, неко јос може да гласа за ДСС? Као што ми није јасно ко нормалан више у овој држави верује да се Вучић, Николић и Дачичћ заистаа боре против криминала? Све ове наручене анкете како СНС расте популарност и како им народ све више верује, јер као нешто раде, јесу лаж и обмана народа. Како може било ко да верује људима који некога као што је Томић тек тако пуштају на слободу.
  Недавно наш, боље рећи њихов, председик рече: Криминалце у затвор а радине у фабрике. И само који дан након тога један од криминалаца Томић се нашао на слободи, а фарбике и даље стоје, чаме и чекају нека боља времена или неке поштеније људе.
  (branko, 23. septembar 2012 10:14)

  # Link komentara

 42. Džaba je i pravljena emsija kada se bagra polako i sugurno opet izvlaći od odgovornosti. Ja se ne sećam da li je i jedan afera kod nas dobila sudski epilog, osim u slučaju ministra Davinića - što je bila zapravo Dinkićeva ujdurma i osveta iz ličnog ineteresa. Sve ostalo se zataška, zaboravi, jednostavno javnost nikada ništa ne sazna do kraja.
  Zašto je današnja vlast pustila Tomića na slobodu, zašto je pušten čovek koji je i uhapšen jer je pokušao da beži preko granice. Umesto što šire intrige o DS, Tadiću i Đilasu, bolje da nam Vučić i Dačić objasne ovo. Gde je i šta radi naš "ponos" pravosuđa mladi Selaković, jel zato postao ministar da bi ozakonio svako bezakonje u ovo društvu. Pitam se šta je sledeće - Legija na slobdi, Zveki na slobodi, "Grobari" na slobodi, Uroš' Mišić na slobodi... Ovi bitagama je jednostavno trebalo, pre maja 2012god., oduzeti kompletnu imovinu stečenu nelgalno, pa ih ostaviti u četri prazna zida. To bi njima bila najveća kazna. A ovako oni izdrže robiju ili ih volšebno puste na slobodu, gde ih čeka njihovo napljačkano bogatstvo.
  (darko, 23. septembar 2012 10:09)

  # Link komentara

 43. jos jedan od mnogih dokaza da je srbija mafijaska i lopovska drzava u kojoj prednjace DSS i SPC u ulozi politickih i duhovnih moralista.
  (Alex, 23. septembar 2012 10:02)

  # Link komentara

 44. Kada ćemo videti Insajder o ljudima iza Apelacionog suda i tužilštva..?!
  (Bane, 23. septembar 2012 09:59)

  # Link komentara

 45. Svaka cast vama i vasoj zelji da nesto uradite, trebalo bi da svi tako rade.
  Ali sta dalje ?
  Nikom nista, niko na robiji, niko u bukagijama ni jedan politicar, ni jedan poslovni covek, ni jedan direktor, ni jedan prevarant.
  Ja ne verujem u pravosudni sistem ove zemlje, i ne verujem ni ovoj ni predhodnim Vladama. Nazalost.
  (Kapetan, 23. septembar 2012 09:56)

  # Link komentara

 46. Sve dok postoje emisije kao što je o Insajder, postoji i onaj mali tračak nade da će nekada u Srbiji biti bolje! Zaista ne razumem ljude koji na sve ovo kažu "dzaba sve to,sve smo to već znali", tim i gore!Dozvolili ste sebi da budete izmajmunisani i sada onako flegmaticno i krajnje cinično komentarisete kako ste sve već znali...!? Emisija Insajder treba još više da edukuje narodne mase,da ne bi došlo do ovakvih situacija, nego da se društvo iz korena menja iz dana u dan! Ignorisati činjenicu o Kolubari je isto što i biti deo te iste prevare! B92 i Insajder imate moju moralnu podršku!Neko vas ipak sluša i što je najvažnije čuje! Ponosan sam na vas!
  (boby_lee_jones, 23. septembar 2012 09:40)

  # Link komentara

 47. Od svega ovoga bi jedino bilo vajde da se vrati barem 50% pokradenih para. Da li ce neko ici u zatvor i koliko, od toga nema nikakve vajde nego samo trosak. Jos bolje bi bilo da vrate 100% pa neka ih sve amnestiraju.
  (KM, 23. septembar 2012 09:36)

  # Link komentara

 48. Alo bre Isajderi... Pamet u glavu...
  Ja cu i vas i vasu televiziju da tuzim za izgubljenu dobit...
  Ja licno, od kada ste poceli da objavljujete tu pricu pokusavam da
  isti princip implementiram u jednoj stranoj drzavi i nekoliko kompanija...
  Sve sam uradio i taman profunkcionisalo, a vi i dalje trazite krivce, odgovornost i optuzbe...
  Ovde jos niko nije shvatio da je tako nesto moguce, pa cak nemaju ni u coskovima svesti da tako nesto moze da se organizuje... ;))))
  U razgovorima sa poreskim inspektorom, koji me redovno, jednom mesecno posecuje zbog nekog zajma na javnim radovima, kako (za sada sve drzim ispravno i pod kontrolom) u prijateljskom razgovoru sam pokusao da mu objasnim i na kraju nacrtam princip pljacke u kolubari...
  I potrajalo je, jer covek ni sa milion pitanja i podpitanja nije mogao da shvati kako neko to organizuje i kako drzava ne reaguje i odkud vama Insajderu hrabrost da sami krenete u takav obracun...
  Sada samo posmatram da li ce da me apse ili sam napravio novog Eliot Nesa ovde...
  Pozdrav iz Prve srpske karobske republike
  (Borinquen, 23. septembar 2012 09:36)

  # Link komentara

 49. ......i nikome ništa......
  (Fowler, 23. septembar 2012 09:35)

  # Link komentara

 50. Neverovatno! Drago mi je sto ne odustajete, sto istrajavate u otkrivanju istine i velikih apetita ljudi koji su bili na odgovornim pozicijama u Srbiji.
  Potrebno je vise licnog i profesionalnog morala za popravljanje situacije u Srbiji! Nije lako ni napustiti ovu zemlju, ali je najlakse menjati sebe i time uticati na okruzenje. Kada bi se svi borili protiv sistema u kojem vlada korupcija bilo bi bolje!
  (/, 23. septembar 2012 09:29)

  # Link komentara

 51. Ne mogu da shvatim... Pi dosadasnjim iskustvima sve ce proci kao skandal prica. Otkriveni lopovi, a zadrzace ukradeno, otkriveni prevaranti a bavice se I dalje politikom, znaju se huligani a I dalje ce biti divljanja I tuca na stadionima, ma toliko toga... Ne cini li vam se da je vec vreme za sveobuhvatne promene, i zakona i pravila..ma svega. Kako jedna firma moze da radi a da ne isplacuje plate dok drzava od tih radnika trazi svoje namete cak prinudnom naplatom. Kako drzava dozvoljava to firmi??? Sta smo mi?? Robovi? Ili MI cinimo tu drzavu a nista ne cinimo... Izgleda da su nam misje rupe duboke...ja Sam bar malo promolio glavu...Ovo sve treba menjati.
   (Nikki, 23. septembar 2012 09:21)

  # Link komentara

 52. Sledeci serijal insajdera: Sve afere u Srbiji pod nazivom "Tresla se gora, rodio se mis"
  (noque, 23. septembar 2012 09:21)

  # Link komentara

 53. I onda kad priča ode u pravcu nacionalizma i patriotizma. Pa ovo je pravi genocid nad narodom( nepismenom i naivnom)
   (Punmik, 23. septembar 2012 09:15)

  # Link komentara

 54. ko je ikada u ovoj zemlji osudjen za,takvo nešto ?
   (dejan, 23. septembar 2012 09:15)

  # Link komentara

 55. Podrska Insajderu. Divim im se na poslu kojim se bave, menjaju Srbiju na bolje. A Apelacioni je postao sud za oslobadjanje kriminalaca.
  (KoleM, 23. septembar 2012 09:14)

  # Link komentara

 56. Meni to sto objavi Insajder uopste ne izgleda i ne zvuci spektakularno. Jednostavno, to je potvrda onog sto svi "znamo". Cudo bi bilo da se dokumentovano objavi da je neko godinama bio "na izvoru para", a da je radio za platu!Postovanje kompletnom timu Insajdera!
  (Ana, 23. septembar 2012 09:10)

  # Link komentara

 57. Ma ne brinite, dobice narukvicu!
  (Dusan, 23. septembar 2012 08:06)

  # Link komentara

 58. Drago mi je sto napustam Srbiju
  (South Park, 23. septembar 2012 08:03)

  # Link komentara

 59. Od januara svi ucesnici kradje u Agro Banci ce da budu pusteni na slobodu, Dzaba vi to istrazujete kad to nista nemenja. Samo je narod ovde u vecitom robstvu
  (Ha ha, 23. septembar 2012 07:57)

  # Link komentara

 60. Jel može serijal, Strancke pljačke u Beogradu ? Agrobanka, Privredna Banka. Javna preduzeća-ispunspavanje novca iz budžeta.
   (istina, 23. septembar 2012 06:44)

  # Link komentara

 61. Ocigledno da nas je "DEMOKRATIJA" koju su uveli strani placenici,filozofi i politicari uspeli da uruse SRBIJU i SRPSKI narod do temelja ! Treba se pitati cija je to strategija bila i kome je sluzila! Naravno posle öduzimanja KOSMETA i bombardovanja Srbije svakom postenom je jasno da smo meta AMERA,Engleza i drugih kapitalista da im budemo sluge! Nazalost "ELOKVENTNI" politicari su nas tesko obmanuli i sada grcamo u bedi!
  (BAZILEUS, 23. septembar 2012 06:37)

  # Link komentara

 62. Izem ti takvog savetnika !
  (Ivica, 23. septembar 2012 05:15)

  # Link komentara

 63. Strasna je pomisao da je nesto raskrinkano a da na to institucije ostanu neme!!! Kako onda da verujemo ubolje sutra. Ja licno verujem da je to truli kompromis politicara koji ce izvuci samo korist od toga pre nego sto zele da zadovolje pravdu. To su ogromne pare koje su bojim se otisle iz Srbije
   (midza, 23. septembar 2012 04:27)

  # Link komentara

 64. Dzaba vam sve to. Nista se nece desiti.
   (Bojan NS, 23. septembar 2012 04:18)

  # Link komentara

 65. На челне позиције великих фирми се постављају партијски послушници, чији је задатак да дрпају за интересе своје партије. Од ситних услуга, типа уцењивања малих приватних фирми,да ако желе уговор са гигантом,морају да "плакну"десетине хиљада евра, које им се проследе, а исте се потом уплаћују као донација странци, па до систематског урушавања целе фирме и припреме за њену буд-зашто распродају. За ту послушност им се дају огромне плате, које су обично тајна за запослене, а углавном се ангажују рачуноводствене фирме са стране, које врше обрачун плата таквима и њиховим слугерашима. Углавном се такви остављају на цедилу кад загусти, односно ако се осиле или забрљају нешто. Овај увежени демократски систем, огрезао у најодвратнији и најнехуманији економски систем, је апсолутно нешто најгрђе што је могло да снађе људски род. Нажалост и црква то подржава и окреће главу од свих зала, која лагано разједају ткиво људске заједнице. Видим да ни поједини свештеници уопште нису гадљиви на донације напрасно "имућних"и успешних, па се возикају џиповима, док народ гладује и гледа све то. Глад се и некако поднесе, али бол због наде која се губи због благосиљане издаје... И тако на све стране диљем овог брдовитог Балкана, крчкајући се у сопственом сафту, није нас тешко тако унесрећене и понижене замлаћивати и хушкати једне на друге. Сад тек капирам зашто је народ у Србији у толикој мери подржао комунистички покрет, јер му је био"пун кофер""демократа"и изјелица и краља и његове свите, па и СПЦ.
  (Александар Џунић, 23. septembar 2012 04:02)

  # Link komentara

 66. U svakoj drzavi ima kriminalaca - jedino u Srbiji kriminalci imaju svoju drzavu! (Parafrazirana izjava Primijera Zorana Djindjica). I jos se pitamo zasto i ko ga je ubio?
  (Vojvodjanin, 23. septembar 2012 03:12)

  # Link komentara

 67. Dzaba vam sve sto ste otkrili, kada sud oslobadja kriminalce...
  (Slobodan, 23. septembar 2012 02:49)

  # Link komentara

 68. Ja mislim da će se Eliot Nes oglasiti po ovom pitanju i zaustaviti ove korumpirane sudije.
  (Zlopamtilo, 23. septembar 2012 02:42)

  # Link komentara

 69. Kada se pominje ime Brankice Stanković i Verice Barać, svako od nas bi trebao da ustane iz poštovanja prema ovim damama.
  One su pokazale hrabrost da ukažu na loše stvari u društvu, mi ostali smo morali da dignemo svoj glas protiv ovih ala, ali nismo.
  Puno je laži i obmana u javnosti i niko ne odgovara za to, čak se dotičnim glavešinama ne sme postavljati niti jedno pitanje koje se njima možda ne sviđa.
  Svoju odluku da napustim Srbiju sam doneo kada je gospodin Koštunica na izborima 2003 dobio mogućnost da formira vladu. U februaru 2004 je zvanično dobio mandat za mone je to bio putokaz, jer nakon ubistva Zorana Djindjića i imenovanja dotičnog za premijera ja svetlo više nisam video. Kasnije je on pokazao ko je i šta je.
   (Sercan, 23. septembar 2012 02:30)

  # Link komentara

 70. Sramota je da ih pustaju na slobodu umesto da ih osudjuju.Dokazi koje smo gledali na Insajderu o pljacki Kolubare su vise nego ocigledni.Pogotovo onaj dokaz sa radnim casovima ,na pojedinih masinama na iskopavanju. Sve je to sramota za Srbiju.Strasno je da gde god zagrebete naletite na proneveru ili pljacku drzavne imovine.Decenijama je ova jadna Srbija cerupana.Radnici najureni sa posla,fabrike propale a drzavna birokratija izjeda jos ono malo mesa, sto je ostalo na kostima.Kad i to pojede pocece da jede samu sebe.
  (drzavna pljacka, 23. septembar 2012 01:53)

  # Link komentara

 71. Sve je trulo i prepakivano dobro i dok ovaj visedcnijski sistem ne zavrsi svoje sa komplet likovima pol. destrukcije samo ce produbljivati sve najgor po nas Narod.
  (trulex, 23. septembar 2012 01:19)

  # Link komentara

 72. Mnogo smo glup narod....strasno koliko brzo zaboravljamo...
  (Darthsawa, 23. septembar 2012 01:03)

  # Link komentara

 73. Sve lopov do lopova.Samo mi je drago sto ste zigosani za vek vekova,sto ce Vam se vuci rep do kraja zivota.
   (hout, 23. septembar 2012 00:31)

  # Link komentara

 74. Nase sudije kao da zive u nekom paralelnom svetu u kome dan traje 48 sati, a ljudi su roboti kojim upravljaju programi. Tesko ce sve ovo resiti, nazalost ljudi ne zele, ne smeju, ne znaju da prihvate istinu jer je ona jako jako bolna...
   (Kp, 23. septembar 2012 00:23)

  # Link komentara

 75. Kad mi neko pomene SUDIJE u Srbiji, mene prodje jeza niz kičmu. Imam privatno, na žalost, posla sa sudjenjima, kada meni,kao običnom gradjaninu, rade to što rade (razmak izmedju 2 ročišta 2 godine-sud za vlasničko iseljenje!!!!) šta tek rade ovim "facama" kad naruče šta im se prohte!! Smejurija, dno, tuga od države...HVALA VAM ZA TO ŠTO RADITE!IZDRŽITE!DAJETE BAREM NEKU NADU DA SE MOŽEMO ODLEPITI OD DNA!
  (Sudije u Srbiji glavni krivci za propast države, 23. septembar 2012 00:06)

  # Link komentara

 76. Kakva hrabrost TIMA INSAJDERA U KOJIM ZENE PRERDNJACE SVAKA CAST NASIM DAMAMA...A ovo smece od ljudi vodi drzavu...Jako sam razocaran svim strankama u srbiji...sve su to KOZA NOSTRE...Mafijaska udruzenja...kojima neznam ko ce i kako stati na put...novinari i narod nece...sve mi ovo lici na staru bosansku seriju o Stojanu Mutikasi gde se pojavljuej ona luda koja vice da ce on i narod da vicu i kresu...a oni sto kradu i otimaju mu se smeju u brk i prave ga budalom...
  (Sajo, 22. septembar 2012 23:52)

  # Link komentara

 77. Predlazem Insajederu da napravi spisak svih afera od 1992. do danas, 20 godina lopovluka, spisak poznatih javnosti mutljavina da stoji tu kao opomena i da se azurira novim!
  To neka stoji sa jedne strane sajta kao jedan podugacki spisak i sredstvo za obnovu secanja o unistenju naroda i drzave, a sa druge spisak onih koji su u zatvoru za ta pocinjena nedela, dakle sa te strane ce to ce biti nesto kao najkraci spisak na svetu!!!
  (Memento narod, 22. septembar 2012 23:37)

  # Link komentara

 78. Danas se vise isplati biti FUKARA?!?
  (Bebe, 22. septembar 2012 23:30)

  # Link komentara

 79. I jos nesto. Nije mi jasno sto novinari Insajdera kukaju. Cela Srbija je znala da pljackaju. I ne oni, nego i DS, ali su i novinari kao i sudije, sa svim istragama prestali na datum kad je DS preuyeo Kolubaru.

  Bolje i korisnije bi za ovu jadnu zemlju bilo da ste istrazili koga i kako su primali za sudije i doprineli, kritikom izbora sudija da Tomica niko ne pusta iz pritvora.
  Mozete otkriti pljacku milenijuma, oni ce uvek biti pusteni, jer ovo nisu sudije, vec servisi partija, DS,SPS,SNS.

  Za koga sudije igraju opredeljuje postizborna koalicija, a ne zakon.
  (aja, 22. septembar 2012 23:23)

  # Link komentara

 80. E, ovo se desava kada vlast izabere poslisnicke sudije.

  Da se razumemo, pritvor su ukinule sudije koje je birao DS, sve sa Malovickom i Mesarevickom, koje su trvrdile da su iz sudova izbcile tvrdo jezgro Milosevih sudija.
  Ali, posto je DS birao poslisnike i ziherase, te sudije su samo nastavile da slusaju izvrsnu vlast.

  Zameram im sto slusaju, a 3 godine slove za strucne i nezavisne, a to sto sada slusaju SPS-SNS, a ne DS-SPS, sasvim je svejedno.

  Isti su!
  (aja, 22. septembar 2012 23:17)

  # Link komentara

 81. Jedno pitanje! Sta bi sa serijalom Insajder koja je najavljivana na sav glas neposredno pre izbora o malverzacijama na Kosovu? Bas me zanima!
   (marko, 22. septembar 2012 23:12)

  # Link komentara

 82. Što se tiče savetnika u svim državnim telima i preduzećima, ne postoji zakon koji ograničava broj ljudi koji mogu imati tu funkciju. To se obilato koristi, tako da Milica Delević ima oko 30 savetnika u Kancelariji za evropske integracije. To sam video tamo gde svako može da vidi - na njihovom sajtu, stavili su na uvid podatke o zaposlenima.
  (Dan, 22. septembar 2012 22:54)

  # Link komentara

 83. Super. ČEKAMO RTB BOR i HAPŠENJA!!!
  (skipper, 22. septembar 2012 22:49)

  # Link komentara

 84. Znači, ja stvarno ne znam od čega sam napravljen, kada još uvek trpim (čitaj: čitam, slušam, gledam) ovakve državne gadosti, koje neko još uvek naziva sudskim postupkom, primenom zakona itd, itd. Pa, bre, dokle više ??? Znači, džigericu mi pojedoste. Alo bre političari i gospodo sudije: Imate li malo savesti kada donosite ovakve odluke ? Sramota. Ni više, ni manje od toga.
  (Jedite pasulj, Srbiji je potreban gas, 22. septembar 2012 22:45)

  # Link komentara

 85. Hvala vam sto postojite!
  (nemanja, 22. septembar 2012 22:42)

  # Link komentara

 86. Tako se to radi.

  Inače, Palma me opet nasmejao...
  (B., 22. septembar 2012 22:35)

  # Link komentara

 87. DSS je politicko krilo UDBE i ruske vojne bezbednisti, ova druga je nadlezna i kontrolise i vojnu bezbednist.
  Sve navedeno u tekstu govori upravo o naravi tih sluzbi, i koliko su oglobile drzavipu Srbiju. Od davne 45 kada su umarsirali u Beograd i pobili vise od 30 hiljada vidjenih Beogradjana, i uselili se u njihove kuce, pa sve do danas nisu stali sa pljackom.
  Imali smo samo jedan mogu da kazem bljesak od 2000 do 2003, a onda su ubili Zorana i nastavili su tamo gde su stali.
  Na zalost saznanja insajdera samo nas cine jos nesrecnijima, jer smo svesni svega, ali nemozemo nista da uradimo. Ni zapadu ne odgovara da ih se otarasimo, imaju zajednicki interes, da zivimo u izolaciji, jedni da bi uzeli Kosovo, drugi da bi se bogatili kroz monopole!
  Ako nam je za utehu, svet uskoro ocekuje jos veci talas ekonomske krize, sto ce nas uvesti u novimsvetski rat, a onda nas bas briga za sve.
  U svim zemljama vlada ljudski sljam, olos. Upropastili su planetu u istrijski gledano, veoma kratkom roku. Za razliku od nas, drugi su imali 50 godina renesanse, dok je kod nas stalno bio mrak, zahvaljujuci sluzbama s' pocetka teksta.
  Da nam je da docekamo da g.Damjanovic (Kostunica) barem da izjavu pred istraznim sudijom,
  eto samo toliko, ne treba nam vise!
  (sasa jokic, 22. septembar 2012 22:25)

  # Link komentara

 88. Nemam komentar osim potrebe da se u ovome ide do kraja! pitanje ili potrebno saznanje da li nove vlasti rade na tome ili se ponovo prikriva dejstvo svih po svim nivoima?
  (Miroljub Milosavljevic, 22. septembar 2012 22:25)

  # Link komentara

 89. Otkrili ste tako sto ste prepisali iz Pressa, eto, tako.. tako da je niste otkrili..pa cela javnost vam se zbog toga smejala
  (mikica, 22. septembar 2012 21:51)

  Prijatelju, malo manje gledaj Grand paradu (išla je uvek u vreme premijera Insajdera) pa nećeš morati informacije da saznaješ iz žute štampe, sa zakašnjenjem.
  (Mileva, 22. septembar 2012 22:18)

  # Link komentara

 90. kako da reagujemo..dosta vise..
  sve na foru "malo ce se pisati, pa kad se smiri ajmo sve po starom"... Milanka izvestava o privatizacijama - pa jel to moguce - koji nivo drskosti
   (binsr, 22. septembar 2012 22:12)

  # Link komentara

 91. Dzaba otkrivate. Ovaj narod ima mozak kanarinca, ovaj Tomic pusten iz pritvora i verovatno pali u majku Rusiju sa kintom i to je zavrsena prica. A narod se lozi na mitove, ratove, Kosovo, ispiranje mozga. Na nivou smo plemena sa Nove Gvineje.
  (Petar, 22. septembar 2012 22:11)

  # Link komentara

 92. jel moze link za drugu sliku odozgo u malo vecem izdanju, da stavim na desktop
  (ivan, 22. septembar 2012 22:06)

  # Link komentara

 93. Da li znate šta je kamora? Ne, to nije organizacija, to je način razmišljanja. A leglo tog razmišljanja nije u strankama. Stranke su benigna pojava ovog bolesnog društva.
  (munja, 22. septembar 2012 22:03)

  # Link komentara

 94. Da su nam Dacic i Vucic kao Irena i Brankica gde bi nama bio kraj! Mozda bi i usli u tu EU za kojom toliko patimo! Ovako: PUTUJ EVROPO, NE CEKAJ NA NAS!
  (Biljana, 22. septembar 2012 21:57)

  # Link komentara

 95. Otkrili ste tako sto ste prepisali iz Pressa, eto, tako.. tako da je niste otkrili..pa cela javnost vam se zbog toga smejala
  (mikica, 22. septembar 2012 21:51)

  # Link komentara

 96. Ovde uhvatis ovejanu lopuzu u kradji, njemu je dovoljno samo da kaze "politicki progon" i covek je amnestiran. Tuzioce treba da je sramota sto ne rade svoj posao, a imaju sve uslove. Vase novinarstvo je daleko iznad srpsih standarda i hvala Vam na tome. Istrajte
  (Boris, 22. septembar 2012 21:50)

  # Link komentara

 97. Lično bih voleo da vidim Brankicu kao ministra unutrašnjih poslova.
   (hhi, 22. septembar 2012 21:43)

  # Link komentara

 98. komntar za Tonceva 100 % tacan!!!Bruka i sramota kakav lik savetuje premijera...E sada predlog za Irenu i ekipu Insajdera:
  Zapitajte se zasto ni u aferi Kolubara a ni u aferi uvoza struje niko ne pominje u vreme Kolubare generalnog direktora EPS Vladimira Djordjevica a doticni Djordjevic je pak u vreme afere uvoza struje i cuvenog anketnog odbora sa Vucicem na celu bio zamenik generalnog direktora EPS...vedrio i oblacio 8 godina...onda na par godina odlazi na rad u predstavnistvo CEZ u Beogradu...Znate li ko je direktor tog predstavnistva tada???sadasnji v.d generalni direktor EPS Obradovic..a znate li Irena ko mu je najblizi saradnik ovih dana u EPS???Doticni Vladimir Djordjevic...Ko ih je postavio?SNS!!!E kad se oni sada dohvate EPS i krenu da "reformisu"...bojte se bice Kolubara analfabetski kurs...
  tek sledi propast u energetici Srbije...proverite kog su postavili na celo EMS...Transnafte...u kakvom su stanju te firme danas akakve ce biti kad junose zasednu...Imacete posla ali je za narod ,pokolenja bolje da delujete i preventivno...tu je medijima najvaznije mesto
  (radnik EPS, 22. septembar 2012 21:38)

  # Link komentara

 99. Znaci, za ocekivati je, da posle Tomica, iz zatvora izadje i Legija sa svojom ekipom ! Dzabe krecis, Vucicu.
  (Djordjejugos, 22. septembar 2012 21:28)

  # Link komentara

 100. Nikad Srbija neće postati pravna država . To je realnost, sudovi su poodavno privatizovani od strane velikog broja primitivnih i bahatih sudija . I stvorili su začarani krug gde neko može da ima čak i 20 krivičnih prijava, a da ne bude osuđivan i da mu se uvek uzima kao olakšavajuća okolnost to što nije ""osuđivan". Sve se to pokriva nakaznim "zakonskim" rupama, i svi su na konju. Osim zajednice i budžeta. Tužilaštvo i pravosuđe je tražilo nezavisnost , a dobili su da su nedodirljivi i da za njih ne postoji odgovornost. Kakvu god kontroverznu presudu da donesu, nigde u civilizovanom svetu ne postoji tolika "sloboda" u tumačenju zakona kao u srpskom pravosuđu. Zanima me samo kako će glasiti obrazloženje "sudije" da mašina može da radi efektivno 24 sata dnevno, da ne pričam o 25 sati,to je već zona sumraka. Možda je jedan neodbranjiv dokaz nedovoljan za presudu, ili nije dovoljno čvrst da bi neko bio osuđen, u zemlji čuda zvano srpsko "pravosuđe" sve je moguće. Zato i donose takve kontroverzne presude.I jedini izlaz iz tog začaranog kruga je da se kao u Anglosaksonskom pravu , u skupštini usvoji zakon o PRESEDANU, kao u Americi, pa ako jedan jedini sudija pusti oslobodi nekog "budžu" zbog npr. prodaje ispita na pravnom fakultetu, da svaki "profa" koji proda ispit mora se osloboditi ako se pozove na taj predmet.
  (Diskreciono pravo, 22. septembar 2012 21:26)

  # Link komentara

 101. Treba nama vise i Brankica i Irena jer je toliko korupcije u zemlji Srbiji! Opet, i pored svih dokaza, bagra se izvuce! Lepo kaze nas narod: "Para vrti gde burgija nece!"
  (Ackovic, 22. septembar 2012 21:25)

  # Link komentara

 102. @(Dzoni, 22. septembar 2012 21:06) koje li samo ti stranke član ? Teško je reci ispada da su sve umijesane..
  (Vladimir Pula, 22. septembar 2012 21:24)

  # Link komentara

 103. Nemam ništa novo da komentarišem osim da pohvalim celu ekipu insajdera koja će nam od ponedeljka ponovo otvarati oči koje smo taman malo zaklopili i utonuvši u rešavanje svojih sitnih životnih problema.
  Svako dobro i svu sreću vam želi vaš Žane.
  (Žane Šariba MrGood, 22. septembar 2012 21:24)

  # Link komentara

 104. Svaka čast, velika pohvala za novinare B92, koji rade na ovom velikom projektu kao što je INSAJDER. Čekamo priču RTB-u BOR, a nakon toga i reakciju nadležnih (hapšenja i presude)
  (skipper, 22. septembar 2012 21:18)

  # Link komentara

 105. Znaci tako Vucic zamislja borbu protiv kriminala i korupcije. Nemam reci.
  (Milan, 22. septembar 2012 21:12)

  # Link komentara

 106. E moj Vucicu,Vucicu.
  A toliko ocekujemo od tebe !
  (janika, 22. septembar 2012 21:06)

  # Link komentara

 107. Mislim da ste vi kolege novinari sa b92 zaboravili da Vi niste niti policija, niti pravosudje. Da vi niste ovo objavili, mi bismo ziveli u zabludi..

  Pocnite da se bavite malo svojim poslom, a ne poslom BIA.

  Smesni ste mi vise.
  (Dzoni, 22. septembar 2012 21:06)

  # Link komentara

 108. Ivica Toncev savetnik Ivice Dacica koji je jedno vreme bio gradjevinac u Becu pa propali Preduzimac, i na kraju Kafedjija iz Jonstrasse i od jednom nestaje iz Beca! Njegov rodjeni Brat je Novica Toncev (kupljenom Diplomom) Inzinjera clan SPS-a trenutni Predsednik SO Surdulica, isto Gradjevinski Preduzimac TONCEV-Gradnja, koji je od 1992-2009 godine Radio u Negotinskoj Krajini. Posto je kao clan SPS financirao kako Partiju tako i neke gradjevinske Radove, za uzvrat njegovog brata postavljaju za Dacicevog Savetnika! Ovo sve odgovorno tvrdim sto je veoma lako proverljivo u svakom momentu!
  (Klimt- Bec, 22. septembar 2012 21:03)

  # Link komentara

 109. Kad tad neko ce suditi i ovim,nazalost nasim,pravosudnim organima!Bar se tako nadam!Da li se vi uopste bojite Boga i bozje pravde,sramoto srpska?
  (Nikola, 22. septembar 2012 20:52)

  # Link komentara

 110. Neka bog čuva sve saradnike insajdera, a Posebno Brankicu Stanković, kad već Srbiju neće, a neće Srbiju čuveti ni ovo sudstvo a ni potpredsednik Vučić koji osim harange protiv DS ne spominje šta će biti sa već započetim slučajevima pljačke.
  (ZoranNS, 22. septembar 2012 20:43)

  # Link komentara


Insajder: Rudnik dugova - 3. epizoda

9.01.2014. / 12:14 / Komentari: 2

Godine 1990. RTB bio je ogroman rudarski kompleks. U okviru RTB radilo je više od 20 hiljada ljudi a tokom samo te godine iz rudnika u Boru I Majdanpeku proizvedeno je nešto više od 102 hiljade tona katodnog bakra. Kada bi se danas ova količina metala