JSO ponovo preti oružjem

Ako za aktuelnu vladu ovo nije “aktivirana bomba na javnom mestu” onda su prećutno prihvatili regrutaciju osvedočenih ubica.

“Odbrojavaju nam poslednje dane, igrajući se našim sudbinama, kao uostalom vascelog naroda… ne žele da poštuju bivše pa ni sadašnje komandante… ljagaju iskrene patriote… krčme poslednje kredite narodne volje… ništa im nije sveto i ni do čega što je srpsko nije im stalo… niko vam to neće oprostiti”.

Ovo je samo deo pisma Milorada Ulemeka Legije koje je osvanulo na naslovnim stranama skoro svih dnevnih novina 28. januara 2003. Ulemek je tada penzionisani komandant Jedinice za specijalne operacije, ali i dalje iz senke upravlja crvenim beretkama, a istovremeno komanduje i pripadnicima Zemunskog klana.

Dok nadležne instutucije tada šturim izjavama zapravo od javnosti kriju koliko je velika pretnja sadržana u Legijinom pismu, visoki funkcioneri DSS-a tvrde da je Ulemek dao ozbiljnu analizu rada Vlade.

12. marta 2003, mesec i po dana nakon objavljivanja ovog otvorenog pisma ispred zgrade Vlade ubijen je premijer Srbije Zoran Đinđić.

Deset godina kasnije, po svemu sudeći, mamurni i promukli članovi Vlade koju vode Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, u danu koji je za državne službenike bio neradan zbog proslave Srpske nove godine, odćutali su zveket oružja koji se proširio društvenim mrežama.

Novim pismom javnosti obratile su se, kako stoji u potpisu, pripadnici rasformirane Jedinice za specijalne operacije. Kao da ga je zatvoru sročio skriboman i organizator ubistva Zorana Đinđića Milorad Ulemek, samo ovaj put bez potpisa, iz pisma smo saznali da je JSO, koja je zvanično rasformirana posle ubistva Đinđića, spremna za novi rat. Povod su “sve učestalije pretnje šiptarskih terorista”.

“Pozivamo sve patriotske organizacije, stranke i pojedince, sve one kojima je dozlogrdilo da trpe uvrede i ponižavanja, da nam se pridruže, u svakom vidu borbe, čak i u oružanom sukobu sa šiptarskim teroristima, koji nam svakako predstoji i koji nas strane službe spremaju uz pomoć domaćih izdajnika”, navodi se u pismu.

Pismo se, gle čuda, pojavilo na sajtu SNP Naši, koji su se očigledno prepoznali u ovom pozivu kao “patriotska organizacija”. Zauzeti neprestanim javnim sastavljanjem i dorađivanjem spiskova domaćih izdajnika, čime gotovo otvoreno pozivaju svoje istomišljenike da izvade motku na svakoga ko misli drugačije, tako su potpuno stali uz fantomsku organizaciju rasformirane JSO. Ohrabreni ćutanjem vlasti i nedavnom odlukom Ustavnog suda po kojoj nema osnova za njihovu zabranu postali su najglasniji u situaciji u kojoj građanska Srbija ćuti imitirajući ponašanje vlasti. Uostalom, uvek vredi ponoviti da je Ivan Ivanović veroučitelj i odbornik u skupštini opštine Aranđelovac izabran na listi vladajuće Nove Srbije Velimira Ilića.

Uloga portparola kriminalaca organizaciji Naši nije strana, već su na tribine o navodnoj borbi protiv droge kao glavnog govornika pozivali Kristijana Golubovića. Promovisali bi ga verovatno i sada da nije uhapšen zbog dilovanja narkoticima ispred Crkve Svetog Marka.

Ćutanje vlasti samo je znak odobravanja.

Uz kreiranje politike prema Kosovu koja je i pre početka novog dijaloga osuđena na samo još jednu tiradu za javnost Srbije, nedostaje nam samo zveckanje oružjem Jedinice za specijalne operacije.

“Stavljamo se na raspolaganje svakoj vojnoj ili policijskoj jedinici, u slučaju oružanog sukoba, koja se sprema da nas iskreno i bratski prihvati, jer dok su “vukovi” srpskom zemljom hodali, “štakora” nije bilo. Ne dozvolimo da nas nema! A te dane nam spremaju… Sve što je silom oteto, silom se vraća. Živela Srbija!”, kaže se u pismu namenjenom svim građanima Srbije, a u stilu Milorada Ulemeka Legije.

Ako za aktuelnu vladu ovo nije “aktivirana bomba na javnom mestu” i ako će “bombaš” ostati nepoznat policiji, onda su prećutno prihvatili regrutaciju osvedočenih ubica.