Službena tajna, epizoda šesta

 
Video
četvrtak 06. 11. 2008. / Komentari: (0) / Pošaljite komentar

Veći broj pripadnika DB-a je, prema saznanjima "Insajdera“, bio upućen na poligrafski test povodom ubistva premijera Srbije. Neki od njih su pali na testu, ali su podaci o tome do danas ostali strogo čuvana tajna. Sve to ukazuje na činjenicu da Služba, bez obzira na sve zločine i bez ikakvih pravih reformi, živi i preživljava svaku vlast...

Službena tajna, epizoda peta

 
Video
četvrtak 30. 10. 2008. / Komentari: (0) / Pošaljite komentar

Tajne službe su kreiranjem niza afera posle promene vlasti kontrolisale situaciju u zemlji, dok su građanima preko svojih medija sugerisali ko je u pravu, a ko nije, ko je pošten a ko kriminalac, ko izdajnik a ko patriota. Sve su to bili načini da se stvori atmosfera koja je na kraju dovela i do ubistva predsednika Vlade Zorana Đinđića.

Službena tajna, epizoda četvrta

 
Video
četvrtak 23. 10. 2008. / Komentari: (0) / Pošaljite komentar

Neposredno pre formiranja vlade Zorana Đinđića tadašnji rukovodioci DB-a na čelu sa Radomirom Markovićem su, pored uništavanja dokumentacije, iznošenja diska sa dosijeima, izneli i prepravili knjigu saradničke mreže, koja je, kako se to kaže u Službi, "zenica oka Službe“, odnosno najvažnija stvar.

Službena tajna, epizoda treća

 
Video
četvrtak 16. 10. 2008. / Komentari: (0) / Pošaljite komentar

Državni vrh na čelu sa Slobodanom Miloševićem, Mirjanom Marković i njihovim partijskim drugovima, odluči ko je neprijatelj, izdajnik i strani plaćenik, izda nalog tajnim službama za praćenje te osobe. Praktično, svi koji su ubijeni prethodno su atipično praćeni i prisluškivani. Operativci koji to rade često ne znaju šta je krajnji cilj, ali zato njihovi šefovi u Službi znaju. Na taj način pripreman je teren za JSO, čiji su predstavnici u saradnji sa kriminalcima uglavnom stupali na scenu kada je trebalo pucati.

Službena tajna, epizoda druga

 
Video
četvrtak 09. 10. 2008. / Komentari: (0) / Pošaljite komentar

Zajedničko za sve ljude koji čine glavni deo mehanizma Miloševićeve vladavine jeste da su zajedno sa pripadnicima Službe bezbednosti učestvovali, znali, pomagali ili javno odobravali sve ono što je uz pomoć Službe radio Miloševićev režim. Za uzvrat se većina njih, kao po pravilu, obogatila i pored toga što su bili na funkcijama koje nisu obezbeđivale platu veću od nekoliko desetina maraka. Stekli su vile, kuće i stanove. Za to vreme Srbija je propadala, njeni građani bili sve siromašniji, a politički protivnici praćeni, prisluškivani i monstruozno likvidirani.

Službena tajna, epizoda prva

 
Video
četvrtak 02. 10. 2008. / Komentari: (0) / Pošaljite komentar

Koga i kako prate i prisluškuju, ali i kako su službe bezbednosti
zloupotrebljene od strane političara i tajkuna. Zašto su sve do danas i
vojne i civilne službe ostale zaštićene od svake odgovornosti za sve što su
radili godinama i zbog čega je to i danas zabranjena tema.


Insajder: Rudnik dugova - 3. epizoda

9.01.2014. / 12:14 / Komentari: 2

Godine 1990. RTB bio je ogroman rudarski kompleks. U okviru RTB radilo je više od 20 hiljada ljudi a tokom samo te godine iz rudnika u Boru I Majdanpeku proizvedeno je nešto više od 102 hiljade tona katodnog bakra. Kada bi se danas ova količina metala