Veselinović u pritvoru, bez detalja

Zvonko Veselinović, biznismen sa severa Kosova, i njegov brat Žarko i dalje su u pritvoru u Kraljevu, gde policija ni sudovi ne saopštavaju bilo kakve detalje.

Izvor: B92

Sreda, 21.12.2011.

15:49

Default images

Oni su uhapšeni sinoć na Kopaoniku, pod sumnjom da su umešani u kriminalne aktivnosti na severu Kosova.

Ostali detalji su skoro potpuno nepoznati. Dopisnica B92 javlja da u Kraljevu vlada konfuzna atmosfera i da niko ne želi da da bilo kakvu informaciju u vezi s tim šta se dešava nakon hapšenja, da li su i kada će biti saslušani.

Press piše da su od trenutka hapšenja na Kopaoniku do dolaska u Policijsku upravu u Kraljevu Veselinovići ćutali. Nisu pravili probleme, niti su se opirali. Prilikom saslušanja potvrdili su svoje podatke, a onda nisu odgovorili ni na jedno pitanje, saznaje ovaj list.

U Beogradu pojedini predstavnici vlasti kao i narodni poslanici različito reaguju i komentarišu hapšenje Zvonka Veselinovića i njegovog brata, koje je komandant Kfora Erhard Drevs označio kao organizatore nereda na Jarinju i Jagnjenici.

Šef pregovaračkog tima Beograda Borko Stefanović kaže da je Srbija hapšenjem braće Veselinović, Zvonka i Žarka iz Kosovske Mitrovice, pokazala efikasnost u zaštiti zakona i vladavine prava.

"Svi za koje postoje indicije i sumnje da su počinili krivicna dela treba da odgovaraju i da svoju poziciju dokažu pred zakonom", rekao je Srefanović.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović kaže za B92 da je neophodno suprotstavljanje svakom obliku kriminalnih radnji, odakle god da one dolaze.

"Time se povećava kredibilitet i poverenje građana u insititucije, a time se ujedno i šalje poruka da će svako kršenje zakona biti sankcionisano. Nadležni organi treba da u okviru svojih ovlašćenja sprovedu sve neophodne radnje kako bi se ispitali navodi i utvrdilo pravo činjenično stanje u pogledu dela koja se stavljaju na teret braći Veselinović", kaže ministar Bogdanović. Bogdanović dodaje da svako ko je činio krivična dela mora da odgovara bez obzira na funkciju i mesto na kom se nalazio.

"Ko god se ogrešio o zakon, ko god radio protiv interesa države Srbije i bavio se nedozvoljenim stvarima, ne samo na KiM, već u čitavoj Srbiji da treba da odgovara za svoje postupke", rekao je Bogdanović.

Hapšenje Zvonka Veselinovića i njegovog brata za poslanike je “predstava za javnost”, ali ističu da policija ipak treba da utvrdi da li se oni bave kriminalom.

Urednik nedeljnika Vreme Filip Švarm kaže za B92 da Zvonko Veselinović nije mogao da deluje sam i da je sigurno imao ozbiljnu podršku iz Srbije. On navodi da je sada važno otkriti mrežu njegovih pomagača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: