“Insajder - moja priča”

Info

Izvor: B92

Nedelja, 06.10.2013.

15:47

Default images

Kada su prvi put videli rukopis u kome su navedena imena potencijalnih atentatora na njihovu urednicu Brankicu Stanković, kao i način na koji je trebalo da bude likvidirana, novinari Insajdera su bili šokirani. Posle svega sto su prošli, njih nije bilo lako iznenaditi, ali su sve detalje saznali tek u knjizi jer, zbog bezbednosti, Brankica nikome nije smela da ispriča celu priču. To je bio jedini način da preživi.

Knjiga je, kažu, ostavila jak utisak na njih, međutim gorak ukus ostavlja sama činjenica da se taj triler pretvorio u Brankičin život.

Deo iz knjige Insajder- moja priča:
Bila sam u kolima kada smo, u gotovo filmskoj jurnjavi autoputem Beograd–Niš, bežali od osoba za koje se pretpostavljalo da su naoružane, videla sam toliko službenih beleški u kojima piše ko sve, i kako, hoće da me ubije...

O stvarima o kojima je morala da ćuti zbog bezbednosti, o onima koji su kupili snajpersku pušku da je ubiju, o onima koji su priželjkivali da više nikada ne radi, o tome kako je preživila psihicki i fizički, Brankica je progovorila u knjizi.
Đorđe Nasković, novinar Insajdera: Tog dela se potpuno jasno sećam da sam se samo onako zamislio, sta bih ja radio u toj nekoj situaciji. Kada čujete da je neko kupio snajper i da neko hoće da vas ubije

Mirjana Jevtovic , novinarka Insajdera - To je period u kojem se saznalo za snajper i tu je bilo nekoliko baš strasnih dana koji su nam se dešavali. Prosto Brankica nije mogla da bude tu. I niko nije smeo da zna gde je.

Irena Stević, novinarka Insajdera - Nama se saopštava kako Brankica ide na seminar. Mi smo bili u blagom šoku. Oni nisu hteli da nas plaše, a zapravo šta je bila pozadina saznajemo tek u knjizi.

Iz službene beleške MUP-a Srbije koja je objavljena u knjizi vidimo ko je naručilac i ko je trebalo da je likvidira

Aleksandra Milovanović, montažerka Insajdera - Kada se knjiga pročita , čovek se prvo zapita, pa šta je sve njoj trebalo. Pa možda njoj kao ličnosti , kao osobi i nije terebalo, ali nama svima jeste.

Miodrag Čvorović, producent Insajdera - Nadam se da će ljudi koji budu pročitali ovu knjigu, shvatiti da te muke nisu Brankicine muke, nego da su to muke Srbije

Jasmina Pašić, novinarka Insajdera - Strašno mi je što za nju ta knjiga nije završena. Poslednja stranica te knjige nije kraj… Da će time ce to poglavlje da završi… Ne, to traje.

Deo iz knjige Insajder- moja priča:

Bez obzira na sve, bez obzira na pravi pakao koji mi se dogodio sa životom – ponovo bih uradila isto. Jedine granice su one koje čovek sam sebi nametne. I dok, kao po nekom nepisanom pravilu, život prolazi u pravljenju planova i razmišljanju šta je najbolje, neke stvari su se jednostavno dogodile I dovele do odluke da sam spremna za novi život. Sve je ostalo zapisano I više ništa neće biti isto.

Reprizu ove emisije možete gledati u ponedeljak u 21h na TV B92.

Knjiga "Insajder - moja priča" u izdanju Samizdat B92 biće u prodaji na svim kioscima od utorka, a sa popustom se može naručiti i preko sajta B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: