"Pečat" poziva na nasilje protiv Brankice Stanković i B92

Info

Izvor: B92

Subota, 20.10.2012.

17:21

Default images

U broju nedeljnika „Pečat“ objavljenom 19. oktobra, u više tekstova, za B92 se, potpuno paušalno i bez ikakvog činjeničnog osnova, navodi da je medij kojim upravlja „čudovišna mešavina stranih i domaćih službi i interesnih grupa“, televizija koja je „i ispod moralnih normi i iznad pravnog poretka“, koja je „ustaška“ i koja se iživljava nad celom nacijom, čija su istraživanja amaterska, neprofesionalna, naručena s idejom da manipulišu, čiji su novinari plaćeni „prljavim novcem samoproglašene države Kosovo“, a programi nedolična zloupotreba dece i „čist primer gebelsovske propagande laži“.

Da sve bude još gore, „Pečat“ ide i dalje i kroz tekst komentatora Miodraga Zarkovića direktno poziva na nasilje protiv B92, i posebno Brankice Stanković, jer su, kako tvrdi Zarković, B92 i Brankica Stanković tirani, a tiranija se, kako poručuje, ne ruši drugačije nego revolucijom, ustankom, dakle nasiljem.

B92 zalaže se i uvek se zalagao za slobodu izražavanja. Ne očekujemo da se svako složi sa našim mišljenjem i spremni smo da prihvatimo kritiku. Na kraju, i sami smo uvek kritični. Bili smo i jesmo kritični i prema politici koju reprezentuje i zastupa Milorad Vučelić, bili smo i jesmo kritični i prema medijima koje je on vodio, kao RTS nekada ili Pečat danas. Naravno da ne očekujemo da nas takav čovek hvali. Naprotiv njegove pohvale bi nas pre zabrinule, jer je Vučelić sam paradigma onoga protiv čega se B92 i na medijskoj i na društvenoj sceni zalaže. Ali ono što nikako nećemo dozvoliti nikome, pa ni Vučeliću i autorima tekstova u novinama koje uređuje, sa čime se nećemo miriti, su laži, podmetanja i pretnje.

Zato ćemo i Vučeliću, i njegovim novinarima, pružiti priliku da na sudu, kada to već u svojim tekstovima nisu umeli, iznesu dokaze za navode da smo plaćeni „prljavim novcem samoproglašene države Kosovo“, da smo zloupotrebljavali slike dece i druge svoje neutemeljene tvrdnje, kao i posebno, da dokažu da poziv na ustanak i revoluciju, na rušenje B92, nije pretnja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: