Međunarodna anketa o seksualnoj aktivnosti - SCG treća u svetu

Stanovnici azijskih zemalja su pod najvećim svakodnevnim stresom i zbog toga na globalnom nivou imaju najmanje aktivan seksualni život. Čitavih devet zemalja i teritorija u tom regionu ulaze u poslednjih deset kada je reč o aktivnom seksualnom životu, tvrdi proizvođač kondoma Durex.

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2005.

17:03

Default images

Japan se nalazi na samom dnu liste 41 države koliko je uključeno u ovogodišnje Durexovo istraživanje.

Japanci su imali seks u proseku 45 puta godišnje, što je više nego duplo manje od globalnog proseka koji iznosi 103 puta, i daleko iza Grčke koja je u vrhu liste za 138 puta godišnje.

Na drugom mestu je Hrvatska sa 134 puta godišnje, a na trećem Srbija i Crna Gora sa 128 puta.

Britanci su nešto uspaljeniji od Amerikanaca jer imaju seks 118 puta godišnje, za razliku od 113 puta koliko iznosi prosek u Sjedinjenim državama, ali ih i dalje šiju Francuzi sa 120 puta.

Holanđani imaju seksualni odnos 115 puta godišnje, isto kao i Poljaci, a Australijanci 108 puta. Stanovnici Singapura su pretposlednji sa 73.

Indijci (75), Indonežanci (77), stanovnici Hong Konga (78), Malezijanci (83), Vijetnamci (87), Tajvanci (88) i Kinezi (96 puta godišnje) su preostali stanovnici Azije sa najnižim libidom.

Šveđani su jedini neazijati koji su ušli u poslednjih deset, sa 92 ljubavna odnosa godišnje.

Tajlanđani to rade u proseku 97 puta.

Stres svakodnevnog života u Aziji gde se su privrede u fazi ubrzanog razvoja, najverovatniji je razlog zbog čeka parovi ređe vode ljubav, kažu Durex.

"Države u Istočnoj Aziji danas imaju najbržu stopu razvoja u svetu," kaže Cesar Balota, regionalni menadžer Durexa za Singapur i Indoneziju.

Više od 317,000 ljudi iz 41 zemlje, autonomnih gradova i teritorija učestvovalo je u Durexovom godišnjem istraživanju seksualnog ponašanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: