Ljajić i Ugljanin zajedno za Tadića

Sandžačka demokratska partija (SDP) i Lista za Sandžak zajedno su pružile podršku Borisu Tadiću na predsedničkim izborima.

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.01.2008.

14:29

Default images

U zajedničkom saopštenju za javnost SDP-a čiji je predsednik Rasim Ljajić i Liste za Sandžak koju predvodi Sulejman Ugljanin navodi se da su dve stranke saglasne da glasanje u nedelju, 3. februara prevazilazi stranačke interese i da će rezultati izbora odrediti budućnost Srbije u narednih desetak godina.

"Posebno je u interesu Bošnjaka, kao i drugih manjinskih naroda, da pobedi demokratski kandidat. To je uslov za nastavak reformi i evroatlantskih integracija, što je u najboljem interesu svih građana Srbije, a posebno Sandžaka", ističe se u zajedničkom saopštenju SDP i Liste za Sandžak.

Predstavnici Liste za Sandžak nisu ranije danas hteli da komentarišu odluke drugih stranaka o izborima.

Unija Roma Srbije podržava Borisa Tadića

Unija Roma Srbije, Romski PEN Centar, Fondacija Holokausta Roma i druga udruženja Roma širom Srbije pozvali su sunarodnike i sve građane da u drugom krugu predsedničkih izbora, u nedelju 3. februara, glasaju za kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića. U proglasu Unije Roma Srbije za izbor predsednika Republike navedeno je da će "svaki glas za predsedničkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića biti glas za odbranu i spas Srbije".

Glas za Tadića, kako je navedeno, jeste glas za jaku, stabilnu, bogatu, savremenu, pravednu i pravdoljubivu, Srbiju čovečnosti i čestitosti, "za Srbiju u kojoj će se živeti u skladu sa ljudskim razumom, u duhu razumevanja i tolerancije".

Žene G17 plus uz Tadića

Žene stranke G17 plus pozvale su sve birače da glasaju za Borisa Tadića i obezbede sebi i svojoj deci sigurnu budućnost u Evropskoj uniji, saopštila je ta stranka.

Ministarke iz G17 plus Snežana Samardžić - Marković i Ana Pešikan, državne sekretarke Nevena Karanović i Uranija Kozmidis Luburić i narodna poslanica Snežana Stojanović - Plavšić, rekle su u Leskovcu da Tadić Srbiju sigurnim putem vodi u EU, građanima obezbeđuje bolji standard i izvesnu budućnost, a mladima više šansi.

NVO: Podrška za Tadića

Nevladne organizacije uputile su danas proglas građanima Srbije da 3. februara izađu na izbore i glasaju za demokratskog kandidata Borisa Tadića.

One navode da je Tadić personifikacija evropskog puta Srbije. Jelica Minić, iz Evropskog pokreta Srbije, kazala je na konferenciji za novinare u Medija centru da je u suštini podrške NVO Tadiću evropski program za koji se on zalaže.

"Verujemo da veći deo problema može da se reši ako Srbija izabere evropski put", rekla je ona i podsetila da je nevladin sektor u prvom krugu izbora 20. januara podržao sve one stranke koje su se zalagale za evropske integracije Srbije. Jelica Minić je ocenila da su opravdane kritike upućene na račun svih vlada posle 2000. godine koje se odnose na sporost promena, ali i da proces tranzicije ima cenu.

Prema njenim rečima, demokratizacija i promene u društvu bile bi znatno gore ako bi zemlja bila izolovana, kao što je bila devedesetih godina.

"Nemamo idolopoklonički odnos prema Evropskoj uniji, već smatramo da je, u spektru mogućnosti, to jedini pravac kojim treba ići", kazala je Jelica Minić.

Izvršni direktor Građanskih inicijativa Miljenko Dereta podsetio je da je podršku Tadiću i proglas uputilo 212 NVO Skupštine Federacije nevladinih organizacija Srbije održane prošlog vikenda u Beogradu i da je proglas u skladu sa preporukama Saveta Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: