Kraj akcije "Daj krv, ulepšaj dan"

Danas uspešno privedena kraju akcija "Daj krv, ulepšaj dan sebi i drugima" Instituta za transfuziju i B92.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.10.2007.

16:27

Default images

U protekla četiri meseca svakodnevno je u medijima podsećano da u svakom trenutku postoji neko kome je potrebna pomoć građanina i da baš on može da spasi nečiji život. Rezultat je bio više nego uspešna akcija prikupljanja krvi, ali i širenje kulture dobrovoljnog davalaštva.

Za vreme akcije mnogo puta beleženi su rekordi u prikupljenim jedinicama krvi, a kroz autobus na Trgu Republike u Beogradu prošle su i mnoge javne ličnosti i svojim primerom i entuzijazmom pokazale humanost.



Da bi se stvorili uslovi da se prikupi dovoljno krvi i spreči nestašica, pogotovo u letnjim mesecima, bilo je potrebno prikupiti novac za novi specijalizovan autobus. B92 je za to dobio podršku od Rudnap grupe, ABS holdingsa, Ju-Es Stila, Telekoma, Komercijalne banke, MK grupe i mnogih drugih koji su razumeli potrebu da se pomogne.

Lutrija Srbija je donirala 20.000 evra, iznos koji je nedostajao da bi se kupio nov autobus za transfuziju. Na taj način biće moguće lakše prikupljanje neophodnih jedinica krvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: