Bilderberg grupa skinula veo misterije?

Bilderberg grupa se sastaje 11. juna u Austriji na jednom od najtajnijih svetskih okupljanja koje je ove godine odbacilo veo misterije i javnosti pružilo uvid u do sada nepoznate detalje.

Info

Izvor: B92

Sreda, 10.06.2015.

14:08

Default images
Foto: Freeimages.com (Ilustracija)

Četvorodnevni sastanak najbogatijih i najmoćnijih ljudi na svetu održaće se u Interalpen-Hotel Tirol, nedaleko od mesta na kom je održan Samit Grupe sedam industrijski najrazvijenih zemalja G7.

Sa šezdesetogodišnjom tradicijom tajnovitosti, ovogodišnje okupljanje predočilo je javnosti kompletan spisak učesnika i teme o kojima će se diskutovati.

Ko su učesnici?

Od 133 učesnika, 33 je iz SAD-a, 12 iz Ujedinjenog kraljevstva i 11 Francuza i po nekoliko Nemaca, Danaca, Kanađana, Šveđana, belgijanaca, Italijana...

Među političarima koji učestvuju na sastanku su holandski premijer Mark Rute i premijer Belgije Šarl Mišel. Osim njih učestvovaće i nekoliko ministara: britanski ministar finansija Džordž Ozborn, nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen i finski ministra finanasija Aleksander Stub.

U Austriju će doći i Hose Barozo, nekadašnji predsednik Evropske komisije, američki diplomata za borbu protiv Islamske države Džon Alen, ali i jedan član izvršnog odbora Evropske centralne banke. Bezbednosne službe će predstavljati šef danske tajne službe Tomas Ahrenkiel i nekadašnji direktor CIA-e Dejvid Petreus, koji je i čelnik kompanije KKR.

Henri Kisindžer, nekadašnji američki državni sekretar i savetnik za nacionalnu bezbednost, učestvovaće kao ćelnik „Kisindžer asocijacije“. Među učesnicima su i finansijski giganti koji ukljičuju predstavnike iz Dojč banke, Santander-a, AXA grupe, naftne kompanije, ali i Simens-a i Erbas-a. Učestvovaće i ćelnici Blumberga i Ekonomista, kao i Linkedina i Gugla.

Učesnike će čuvati toliko policajaca da im privatno obezbeđenje neće biti potrebno.

O čemu će se govoriti?

Kako prenosi strani mediji, zahvaljujući pravilima tajnosti sastanka, iako je poznato ko će prisustvovati, neće biti snimljen ni minut razgovora, niti će biti zvaničnih izveštaja ili izjava o tome šta je rečeno iza zatvorenih vrata.

Međutin, u ovogodišnji sastanak javnost ima uvid kroz 15 tema o kojima je predviđeno da se diskutuje u Austriji.

Razgovaraće se o predstojećim predsedničkim izborima u SAD, o strategiji za borbu protiv Islamske države, o NATO-u, hemijskom oružju, Rusiji, Velikoj Britaniji, o aktuelnim ekonomskim pitanjima, Grčkoj, Iranu, globalizaciji, veštačkoj inteligenciji...

Pravilo konferencije je da "učesnici mogu slobodno da koriste dobijene informacije, ali ni identitet, ni pripadnost govornika, niti bilo kog drugog učesnika ne sme da se otkrije".

Iako se, za razliku od prethodnih godina, sada nešto više zna o sastanku Bilderber grupe, teoretičari zavera još uvek tvrde da je reč o okupljanju svetskih moćnika u senci koji kroje sudbinu celog sveta, posebno kada je reč o politici i ekonomiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: