Duda Ivković: Podržao sam Sašu Jankovića, ali neću u upravu pokreta

Posle kampanje u kojoj se, reći će tokom razgovora, našao i više nego što je očekivao, došlo je vreme da se podvuče crta. Proslavljeni trener je posle "političkog iskustva" govorio o tome za novi broj Nedeljnika.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 04.05.2017.

10:47

Duda Ivković: Podržao sam Sašu Jankovića, ali neću u upravu pokreta
Foto: Nedeljnik

Kako navodi list, na neki način se zaokružuje kratka politička avantura u kojoj se hvaljeni i trofejni selektor, možda i prvi put, našao "s druge strane" odnosa tabloida i javnih ličnosti, a doživeo je i napade iz košarkaškog sveta.

Postoji, kažu, jedno košarkaško pravilo koje glasi: ako o kolegi ne možeš da kažeš nešto lepo, potrudi se da ne govoriš ružno.

Ali sve ovo ionako ima mnogo više veze sa politikom nego sa košarkom, koja može na kraju da ispadne samo kolateralna šteta. U svakom slučaju, nije dobro kada se u odnose među košarkašima uvuku "politička pravila igre".

O svemu tome, između ostalog, govorio je Dušan Ivković u intervjuu za Nedeljnik.

Na početku razgovora - u kom je govorio o svojim utiscima o političkoj kampanji, o tome kako se politika prelama kroz košarku, o odnosu javnosti prema uspešnim košarkaškim imenima, ali i o perspektivi omiljenog srpskog sporta - Nedeljnik pita kako gleda na svoju ulogu u kampanji nakon što je prošao "medijskog toplog zeca".

"Meni to uopšte ne smeta, jer je došlo do potvrde stanja u kom se nalazimo. Nisam svakako pomislio, što bi neko rekao: 'Zar i mene?' Zaista nisam mogao da pretpostavim da ću u kampanju da uđem u tolikoj meri. Svesno sam i namerno to uradio, a može da se kaže i da sam na neki način isprovociran. Svako u ovo vreme straha, ucene, neviđenih pritisaka, ima pravo da iskaže svoju građansku dužnost", kaže Dušan Ivković...

"Neko kaže da sam imao politički angažman. Nisam siguran da li sam se politički angažovao. Ja sam samo podržao Sašu Jankovića. Ovih dana sam mu rekao kao velikom prijatelju, da mi ne zameri, ali da me ne planira u upravna tela njegove organizacije"

U novom Nedeljniku Duda Ivković govori o prljavoj kampanji, napadima na njega, o Boži Maljkoviću, Goranu Vesiću, Aleksandru Vučiću, Goranu Grboviću, Duletu Vujoševiću, Goranu Kneževiću... I naravno o košarci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: