Pajtić: SNS je Tadićev lični projekat

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić odbacio je spekulacije da bi dokument na kojem radi funkcioner te stranke Borislav Stefanović mogao da bude povod za nove turbulencije u stranci, navodeći da iza teze o rušenju DS stoje naprednjaci.

Info

Izvor: Nedeljnik

Četvrtak, 28.05.2015.

11:00

Default images
foto: Beta

U intervjuu za "Nedeljnik" Pajtić poručuje da apsolutno ne doživlja program Stefanovića kao udar na njegovu lidersku poziciju, uz napomenu da teza o rušenju dolazi iz SNS, čija vladajuća koalicija rapidno gubi poverenje građana.

"Ništa drugo se i ne može očekivati od stranke u kojoj nema ni trunke rasprave o bilo čemu, a svakog ko ima različite stavove smatraju neprijateljem, a ne protivnikom. Predlozi koje iznosi Stefanović samo su deo mnogobrojnih napora stručnjaka i timova unutar stranke da se građanima ponude što bolja rešenja za krizu koja im otežava život", ističe lider DS.

Pajtić kaže da u ovom trenutku i drugi funkcioneri te stranke, poput Dragoljuba Mićunovića, Branimira Kuzmanovića i Balše Božovića, pripremaju programske predloge, kao i da Vlada u senci ima svoje programske osnove, te da će postojanje većeg broja predloga omogućiti da se iskristališe politika demokrata uoči lokalnih izbora.

"To što se SNS-u u strahu od pada njihovog rejtinga pričinjavaju političke podele u DS, samo je otvorena rasprava o ključnim problemima ovog društva. U SNS se rasprava nije vodila čak ni o platformi o Kosovu, pa Nikolić (Tomislav, predsednik Srbije) poštom šalje Vladi tako važan strateški dokument. To svakog odgovornog čoveka može samo da plaši", rekao je Pajtić.

Veruje da će u dokumentu na kome rade Stefanović i Jovo Bakić biti korisnih ideja za DS, uz napomenu da je veliki broj navedenih ideja već deo programa stranke ili deo programskih osnova Vlade u senci.

Kako je naveo, DS je institucija demokratskog društva u Srbiji i kao takva uvek je bila otvorena za raspravu i unutrašnji, demokratski dogovor oko politike koju će ponuditi građanima.

"Stefanović je izuzetan potpredsednik i šef poslaničkog kluba i uvek će imati mesto u DS. Verujem da on slično razmišlja. Siriza nije uspela ni u Grčkoj, a kamoli u Srbiji", rekao je Pajtić.

Upitan za predlog Stefanovića da stranka prizna pogrešnu politiku pomoći u pravljenju SNS i lažnog mirenja sa socijalistima, Pajtić je rekao da je svako ko je bio na mitingu DS u Beogradu čuo da je rekao da je DS kriva za to što su naprednjaci na vlasti.

"Kada je reč o pravljenju SNS, stranka nikada nije imala veze sa tim. Nikada Predsedništvo, Glavni odbor, Izvršni odbor nisu doneli odluku o pravljenju SNS. To je bio Tadićev lični projekat. On je tada bio predsednik DS, pa možda može da se govori o objektivnoj odgovornosti cele stranke za ono što je, mimo znanja organizacije, činio njen predsednik. Danas je, međutim, on predsednik druge stranke", rekao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: