Premijer je dizao paniku

Goran Ješić, potpredsednik vojvođanske vlade i predsednik Kriznog štaba Vojvodine u intervjuu za NIN ocenjuje da je Vlada tokom odbrane od poplava širila dezinformacije a premijer paniku.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 29.05.2014.

12:34

Default images

"Očekivao sam od Vlade precizne informacije, poruke smirenosti i operativne, pametne ljude. Imali smo dezinformacije iz Vlade, gde Vučić govori panično da dolazi drugi talas, a inženjeri prate da Sava pada 30 centimetara dnevno“. Odgovarajući na pitanje da li optužuje premijera za širenje panike, Ješić kaže: "Apsolutno". "Očekivao sam ako već direktno prenose sastanak Vladem da to ne bude montipajtonovski rijaliti šou već da ona pruži pouzdane informacije. Na neke informacije funkcioneri Vodoprivrede morali su da kažu: "Gospodine premijeru, to što govorite nije tačno". Izabrao je poltrone i od njih to nije bilo moguće očekivati". Goran Ješić zamera "kontrolisanim medijima“ na senzacionalisitčkom izveštavanju.
"Nismo mogli da prođemo da napravimo nasip u Rači. Ljudi su sekli nožem vreće u Sremskoj Mitrovici. Nismo znali zašto nam ne dozvoljavaju, sve dok na Pinku nismo videli informaciju da smo navodno doneli odluku da ih potopimo“ kaže Ješić.

On navodi da u Vojvodini ni jedan život nije bio u opasnosti zahvaljujući spremnosti nadležnih pokrajinskih institucija, investicijama u Vodoprivredu i postojećim planovima za odbranu od poplave. „

Na osnovu hidrometeoroloških prognoza, trebalo je uključiti sirene i evakuisati deo Obrenovca“ komentariše Ješić u intervjuu za NIN postupke vlasti u odbrani Obrenovca od poplava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: