Slovenci dolaze u jeftin provod

Ž. Milenković Izvor:

Večera u sobi

- Cene u vreme novogodišnjih praznika biće nepromenjene i noćenje sa doručkom u hotelu "Moskva" koštaće 102 evra. Kako većina naših gostiju novogodišnju noć provodi na ulicama Beograda, u hotelu ne organizujemo svečani doček već se večera poslužuje u sobama, a posle toga se izlazi na ulice našeg grada - rekao je Sava Janićijević, generalni direktor AD hotela "Moskva" u Beogradu.

Oni koji bi želeli Novu godinu da dočekaju u prestonici moraće da se pomuče kako bi našli mesto u nekom od beogradskih hotela. Preduhitrili su ih Slovenci. Oni su se još početkom meseca pobrinuli za smeštaj, pa je u većini hotela zakupljeno sve. Dok je u hotelu "Slavija" zakupljeno 500 mesta, u hotelu "Jugoslavija" 300, veće grupe očekuju i u hotelima "Interkontinental" i "Moskva".

Kao odgovor na pitanje šta Slovence u tolikom broju dovodi u našu prestonicu, turistički radnici naveli su mnogobrojne razloge. Pored već poznate srpske gostoprimiljivosti, tu je i bogata turistička ponuda u najluđoj noći, kao i vrlo pristupačne cene. Zanimljivo je da dolaze uglavnom mlađe osobe ispod 25 godina, koji najluđu noć provode u poznatim beogradskim klubovima ili na Trgu Republike, uz rok grupe i vatromet.

Stariju generaciju, kako kažu, "vuče" neka nostalgija i još nezaboravljeno bratstvo i jedinstvo sa Srbima. Skadarlija je njihovo tradicionalno mesto okupljanja za doček novog leta, uz pečeno prase i trubače.

- Na sajmovima turizma u Ljubljani tokom proteklih godina uspešno je promovisana turistička ponuda Beograda. Kao rezultat toga su sve brojniji dolasci Slovenaca, posebno ove zime. Jedni drugima prepričavaju o novogodišnjim ludovanjima u beogradskim klubovima, na Trgu, u Skadarliji, što je najbolja promocija jednog grada. U proseku ostaju tri noći i zakupljuju hotele sa prenoćištem i doručkom, što znači da su upućeni na vanpansionsku potrošnju - rekao je Dejan Veselinov iz Turističke organizacije Beograda.

U hotelu "Slavija", gde se očekuje najveća grupa Slovenaca, cene smeštaja se neće menjati za vreme novogodišnjih praznika i noćenje sa doručkom koštaće 2.616. dinara, a svečana večera, uz dobru muziku i bogat meni, u hotelu "Slavija" svega 46 evra.

U hotelu "Moskva" u Beogradu, pored Slovenaca, očekuju i turiste iz Grčke, Austrije i Nemačke, koji za Novu godinu već tradicionalno posećuju Beograd.

I u hotelu "Interkontinental" očekuju dolazak veće grupe turista iz Slovenije. Neki od njih biće gosti "Njujork", kluba gde će ih zabavljati Spomenari" po ceni od 7.500 dinara, dok će u salama "Atlantik" i "Pacifik" cena ulaznica za žene biti 6.000 dinara, a za muškarce 7.000 dinara. Cene smeštaja u hotelu "Interkontinental" biće znatno niže za vreme novogodišnjih praznika. Tako će noćenje sa doručkom, umesto 175 evra, u jednokrevetnoj i dvokrevetnoj sobi koštati 90 evra.

Info

Kako pomoći britanskom premijeru?

Nemačka sebe vidi kao integralni deo Evropske unije i motor ove zajednice. Na Ostrvu, nasuprot tome, žele da posluju sa ostatkom kontinenta i da ih inače Brisel ostavi na miru. Na duže staze, to su nespojivi koncepti.

Pregled stampe subota 30.05. 12:41 Komentara: 0

Ispovest Igora Jurića: Tijana bi bila živa da je...

Tijana Jurić jeste promenila ovu zemlju, ali je cena bila njen život. Zauvek će ostati pitanje šta bi se dogodilo da je policija reagovala odmah po njenom nestanku i krenula u potragu za tada petnaestogodišnjom bezbrižnom devojčicom, čiji je nestanak u subotu, 26. jula 2014. trideset i dva minuta posle ponoći u, ironije li, mirnom vojvođanskom selu Bajmok, dvadeset kilometara od Subotice, registrovan odmah. Da se nije čekala nepotrebna zakonska procedura od 48 sati od nestanka, iako su svi ostali, osim nadležnih, znali da je taj nestanak zlokoban.

Pregled stampe subota 30.05. 09:48 Komentara: 12

Vreme je da žena bude papa

U ekskluzivnom intervjuu za najnoviji broj NIN-a katolička časna sestra i „nova ikona levice“, kako Terezu Forkades nazivaju svetski mediji, kaže da je Evropska unija „jedna antidemokratska organizacija“ i da „ukoliko se to ne promeni, ne savetuje nikome, pa ni Srbiji da joj se pridruži.“

Pregled stampe sreda 27.05. 13:32 Komentara: 1

Novorusija: Dejton ili Republika Srpska Krajina?

Novorusija je ove nedelje mirno preminula. Nakon što je separatistički vođa Oleg Carev 20. maja najavio da neće doći do ujedinjenja ruskih govornih područja na istoku Ukrajine u jedan proruski separatistički entitet, postalo je jasno da jednogodišnji sukob u Donbasu polako ulazi u završnicu.

Pregled stampe subota 23.05. 14:44 Komentara: 8
strana 1 od 983 idi na stranu