Haos u Britaniji: Liz Tras podnela ostavku; čeka naslednika

Premijerka Velike Britanije Liza Tras podnela je ostavku, javljaju ostrvrski mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2022.

14:39

Haos u Britaniji: Liz Tras podnela ostavku; čeka naslednika
EPA-EFE/Carlos Jasso

Tras je danas izjavila da podnosi ostavku na tu funkciju s obzirom na to da je njen ekonomski program poremetio tržište i podelio njenu Konzervativnu stranku.

Tras je navela da je o podnošenju ostavke, samo 45 dana pošto je imenovana, razgovarala sa britanskim kraljem Čarlsom, preneo je Rojters.

"Složili smo se da će izbori rukovodstva biti završeni do kraja neredne sedmice", istakla je ona i dodala da će obavljati funkciju premijera dok ne bude izabran njen naslednik.

Ko će biti sledeći premijer?

Veruje se da su bivši britanski ministar finansija Riši Sunak i bivša ministarka odbrane Peni Mordaunt, kandidati, koji su učestvovali u prethodnim izborima za lidera Konzervativne stranke, u trci za narednog britanskog premijera, izvestio je danas Skaj njuz.

Politički urednik britanskog lista "Gardijana" smatra da bivši ministar spoljnih poslova Majkl Gov nije osoba koja bi mogla da bude lider konzervativaca, odnosno budući premijer.

Ona je navela da će ostati na mestu premijera dok ne bude izabran njen naslednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: