"Pašće vlada – potonja je ura"

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović kaže da je "optimista da će doći do pada vlade".

Izvor: B92, RTCG

Sreda, 08.12.2021.

14:00

EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Kako je rekao novinarima u Danilovgradu, trenutno je na sceni politički cirkus.

"Ako u Crnoj Gori zavlada politika slična rijalitiju, ja neću biti njen akter", kazao je Đukanović.

Na pitanje novinara šta misli da li postoji većina za smenu vlade, kaže da ne može tek tako da ocenjuje, ali da je optimista da će doći do pada vlade.

“Potonja je ura da se inicira inicijativa za smenu”, poručio je Đukanović.

Smatra da je za ovih 15 meseci izgubljeno vreme za Crnu Goru zahvaljujući ovoj vladi.

“Komična je zaglušujuća galama koju stvaraju jer su slabiji i beznačajniji”, kazao je Đukanović komentarišući godinu dana rada vlade.

Komenatarisao je i današnju poruku direktora firme Uniprom, u čijem vlasništvu je Kombinat aluminijuma Podgorica (KAP) Veselina Pejovića, koji je najavio gašenje KAP-a, te da će bez posla ostati preko 500 radnika.

“Mi danas iz političkih razloga imamo to da se ugasio poslednji privredni subjekat. Treba imati obraz debeo kao đon pa dozvoliti da se ovakva bahatost odvija u našoj zemlji. Prava vlada bi učinila sve da sačuva investitore, a sadašnja se prema njima, ipak, određuje revanšistički”, kazao je Đukanović.

Kompanija Uniprom, koja je vlasnik KAP-a, najavila je ranije da će obustaviti proizvodnju zbog visokih cena struje, i otpustiti 500 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: