Još 7.327 novozaraženih, najviše preminulih dosad

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je zabeleženo još 7.327 novoobolelih od koronavirusa.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.10.2021.

15:00

Još 7.327 novozaraženih, najviše preminulih dosad
Foto: EPA-EFE / MARKO DJOKOVIC

Preminulo je 59 osoba.

Na respiratorima se nalazi 287 pacijenata. Član Kriznog štaba epidemiolog dr Predrag Kon govorio je u Jutru na TV Prva o tome da nije zadovoljan kako se odvija vakcinacija, kao i da je sve više dece među zaraženima. On je poručio i da je pitanje o eventualnom prelasku na onlajn nastavu sasvim opravdano.

Koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu Zoran Bekić rekao je da su deca veliki epidemiološki problem, jer je stepen vakcinacije te populacije izuzetno mali, a da se u školama nalaze u grupama.

Prema podacima stručnjaka, mlađi od 20 godina sada čine 20 odsto od ukupnog broja zaraženih na dnevnom nivou što je zabrinjavajući porast obolelih među najmlađima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: