Oglasili se Dritanovi: Ni za jotu

Povodom dogovora Demokratskog fronta i Demokrata o rekonstrukciji aktuelne vlade, oglasio se GP URA Dritana Abazovića.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.09.2021.

10:40

Oglasili se Dritanovi: Ni za jotu
EPA-EFE Boris Pejoviæ

Iz URA je saopšteno da taj pokret "ni za jotu neće napustiti principe" iz sporazuma potpisanog u septembru prošle godine.

"Dakle evropska, građanska i ekološka Crna Gora okrenuta EU integracijama kao najvećim prioritetom države, ostaju naša polazišna osnova od koje nikada nećemo odustati. Ko takav koncept ne želi, rekli smo i ponavljamo, može tražiti druge partnere a URA u tome neće biti saučesnik", poručili su iz URA.

Predstavnici URA, Dritana Abazovića, nisu prisustvovali sinoćenjem dogovoru DF-a i Demokrata o rekonstrukciji aktuelne vlade tako da bi buduća izvršna vlast imala 18, umesto dosadašnjih 15 ministarstava i tri, umesto jednog potpredsednika vlade, koji bi istovremeno mogli imati i svoje resore.

Aktuelna vlada ima jednog potpredsednika, koji je ujedno i jedni političar u vladi koju je premijer Zdravko Krivokapić formirao kao ekspertsku.
"Iz sinoćnjeg zajedničkog saopštenja DF-a i Demokrata vidimo da su im ministarske fotelje značajnije od reformi u Tužilaštvu i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije", navodi se u saopštenju URA i dodaje:

"Izbor Tužilačkog saveta ne sme biti deo političkih kalkulacija bilo kog političkog subjekta a reforme u ovoj oblasti ne mogu se uslovljavati bilo čijim političkim apetitima. No, i to je legitiman politički put tog spektra političke scene“.

URA ukazuje na, kako navodi, "sinergetski pristup DF-a i Demokrata i gotovo nepodeljen politički stav o daljim političkim procesima u Crnoj Gori".

Primećuju, međutim, da je crnogorska javnost dugo mislila da se radi o političkim subjektima koji nemaju ničeg zajedničkog u sagledavanju budućih procesa.

"Jedinstveni pristup DF-a i Demokrata ovim povodom pozdravljamo jer sada imamo popriličnu iskristalisanu situaciju na političkoj sceni Crne Gore“, navode i poručuju "da URA ni za jotu neće napustiti principe iz sporazuma koji je potpisan 9. septembra prošle godine od strane tri čelnika izbornih lista aktuelne većine", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: