Čedomir Jovanović pisao MUP-u, zahteva odgovore

Čedomir Jovanović je uputio dopis MUP-u tražeći odgovor na pitanje po čijem nalogu je postupano kada je doneta odluka da se ukine obezbeđenje njegovoj deci.

Izvor: B92

Sreda, 09.06.2021.

15:18

Čedomir Jovanović pisao MUP-u, zahteva odgovore
Foto: Printscreen/TV B92

U dopisu koji je upućen i Sektoru unutrašnje kontrole traži se obrazloženje za to po kojim zakonskim razlozima je postupala Jedinica za obezbeđenje.

Na osnovu čega je zaključila da deci lidera LDP-a više nije potrebno obezbeđenje kada je nadležna policijska uprava bila svesna direktnih napada, pretnji i ugroženosti života i ovih lica na osnovu svih prethodnih prijava.

U dopisu Čedomir Jovanović zahteva od nadležnih da se dostavi izveštaj o svim preduzetim merama povodom napada na bezbednost i život njegove dece.

Jovanovićev advokat Stefan Petrović pita zašto se nekome ko je 20 godina svakodnevno izložen pretnjama smrću ukida obezbeđenje i to usmenim putem.

Petrović podseća da je u prošlosti ispod automobila Jovanovića bio podmetnut eksploziv, da je nekoliko godina nakon toga u Segedinu Jovanović napadnut od navijača-huligana, dok je bio u restoranu sa suprugom. Ispred ulaza u zgradu u kojoj živi, uprkos sedmodnevnom pokušaju da telefonskim putem obavesti nadležnu policijsku upravu o prisustvu navijača-huligana ispred ulaza u njegovu zgradu, dogodio se incident 2. juna 2021. godine.

I zbog svega navedenog lider LDP-a traži da zna da li organizacija njegovog ličnog obezbeđenja postoji i u čemu se sastoji. Advokat lidera LDP-a, u dopisu koji je juče upućen nadležnim organima, moli da se utvrdi listing poziva sa mobilnog telefona Jovanovića.

Zahteva se i obrazloženje po kom osnovu je Jovanoviću nakon incidenta na Novom Beogradu urađen alko-test i test na narkotike i ko podstiče mržnju prema njemu, po kom osnovu direktor policije g. Rebić iznosio podatke iz istrage o događaju od 2. juna 2021. godine u medijima.

"Molim vas da u skladu sa Zakonom o policiji odgovorite na ovaj dopis, kao i da naložite Jedinici za obezbeđenje licnosti da dostavi pisanu odluku o ukidanju obezbeđenja deci Čedomira Jovanovića, sa obrazloženjem kao sastavnim delom", navodi se u dopisu dostavljenom MUP-u i Sektoru unutrašnje kontrole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: