Kandidat na izborima za MZ učestvovao u napadu na Vladičanski dvor

Dimitrije Nikolić, koji se kandidovao na izborima sumnjiči se da je jedan je od glavnih aktera prošlogodišnjeg napadu na Vladičanski dvor.

Izvor: nsuzivo.rs

Sreda, 09.06.2021.

14:50

Kandidat na izborima za MZ učestvovao u napadu na Vladičanski dvor
Foto: Depositphotos / CreativeFamily

Nikolić je na vrhuncu harange, koju su pojedini mediji vodili protiv Srpske pravoslavne crkve, pod okriljem noći, sa još nekoliko osoba upao na gradiliše i u dvorište Vladičanskog dvora. Napad se dogodio u noći između 8. i 9. oktobra. A intervenisala je i policija.

Građani u MZ Prva vojvođanska brigada šokirani su činjenicom da među kandidatima ima i osoba koje se kriju iza navodne konceptualne politike a koje su učestvovale u napadima na Srpsku pravoslavnu crkvu.

"Kakva je to konceptualna politika? Napadati verske objekte. To je skaredno. Novi Sad je multikulturalna i multikonfensionalna zajednica. Da li to znači da bi sutra napadali i Sinagogu? Ili Katedralu? Ili su samo ograničeni na objekte Srpske pravosavne crkve. Je li to njihov program za mesne zajednice? pita se jedna Novosađanka koja živi u centru grada.

Izbori za MZ se održavaju u nedelju 13. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: