Najoštrije osude pretnje smrću Vučiću

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, osudila je pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Izvor: B92

Sreda, 02.06.2021.

10:22

Najoštrije osude pretnje smrću Vučiću
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC/arhiva

Predsedniku Vučiću je na njegovom Instagram profilu upućena pretnja smrću. Prema saznanjima "Novosti", pretnje je uputila osoba koja je u bekstvu i na poternici i koja je izvršilac više krivičnih dela poput nelegalne trgovine narkoticima, teških krađa i više drugih krivičnih dela.

"Svako ima pravo na svoje stavove, da se slaže ili ne slaže sa nečijom politikom, ali kad neko preti metkom predsedniku Srbije, to nije razlika u mišljenju, već govor mržnje i pretnja smrću. Nadležni organi moraju na ovakve pretnje da reaguju, posebno ako već imaju saznanja da iza njih stoje ljudi koji su počinioci više krivičnih dela", istakla je Mihajlovićeva u saopštenju.

Oglasila se i Maja Gojković

Takođe, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković osudila je pretnje smrću koje su upućene predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na mreži Instagram.

„Najoštrije osuđujem pretnje smrću koje su upućene predsedniku Republike Srbije, posebno imajući u vidu saznanje da ih je uputilo lice koje je izvršilac više krivičnih dela. Pozivam sve nadležne organe da hitno reaguju na ove opasne pretnje.

Pokušaji da se i na ovakav način, pretnjama i zastrašivanjem, predsednik Vučić zaustavi u naporima da Srbija postane moderna, uređena i uspešna država zabrinjavaju svakog građanina Srbije, ali uverena sam da to neće pokolebati predsednika, koji je i sam ukazao više puta da je svestan svih rizika i opasnosti koje borba protiv kriminala nosi.

Sigurna sam zato da ga ni ove poslednje pretnje, koliko god bile strašne, neće zaustaviti u odlučnoj nameri da se obračuna sa svim kriminalnim grupama kako bi svi oni koji su prekršili zakon, bez izuzetka, snosili krivičnu odgovornost.“

Glišić stao u odbranu predsednika Vučića

Isto tako, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić izjavio je danas, nakon poslednje pretnje smrću upućene predsedniku Srbije, da se u društvu kreira atmosfera u kojoj bi trebalo da se pojavi neko ko će prvo pretiti na društvenim mrežama, a onda da se ohrabri i da pređe sa reči na delo.

Predsedniku Aleksandru Vučiću sinoć je, preko Instagrama, upućena pretnja da ga "čeka 9 mm metak".

"To je kreiranje atmosfere iz koje bi trebalo da se pojavi psihopata poput ovog, koji će javno da iznosi pretnje na društvenim mrežama, a onda da se ohrabi neko da s reči pređe na delo", rekao je Glišić za TV Pink.

Kako je rekao, cilj je fizička likvidacija predsednika, a možda čak i nekih članova njegove porodice.

Basta najoštrije osudio pretnje smrću upućene predsedniku

Direktor JKP "Beogradske elektrane" Rade Basta najoštrije je osudio pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću upućene preko društvenih mreža.

"Smatram da su ovakve pretnje politika jedino jedino onih koji žele da od Srbije ponovo naprave državu u kojoj se ubijaju najviši državni funkcioneri, vraćajući je u mračnu prošlost. Kad neko ima nedvosmislenu i ogromnu podršku građana, što je dokazano na demokratskim izborima, očigledno da za pojedince ne postoji drugi način da dođu do vlasti, nego pozivajući na najgori scenario koji može da zadesi jednu državu".

"Verujem da će nadležni organi i u ovom i u svakom drugom slučaju pretnji upućenih predsedniku Srbije reagovati brzo i odlučno i ispitati sve u vezi sa tim saznanjima".

Oglasio se i ministar Stefanović

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović najoštrije je osudio pretnje smrću koje je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću putem društvenih mreža uputilo lice, koje je inače na poternici zbog izvršenja više krivičnih dela.

"Uveren sam da će službe bezbednosti preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti da u najkraćem mogućem roku privedu pravdi lice koje je pretilo predsedniku Vučiću.

Takođe, očekujem i da naša Vojnobezbednosna agencija i naša elitna jedinica Kobre odmah preduzmu sve dodatne mere da život predsednika bude maksimalno zaštićen i da njegova borba za suverenu, samostalnu i nezavisnu Srbiju, koja sama donosi svoje odluke, ne bude opterećena ovakvim užasnim pretnjama", rekao je ministar Stefanović.

Kako je istakao, ovakve pretnje, posebno jer dolaze od lica koja su počinioci više krivičnih dela, ne smeju ostati bez najoštrijeg, čvrstog i jasnog odgovora države, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: