KiM, Lajčak, Beograd i "oproštajna poseta Palmera"; "NATO su potrebni jeftini ratnici" VIDEO

Juče u Prištini, a danas u Beogradu su specijalni američki predstavnik za Balkan Metju Palmer i evropski izaslanik za pregovore o Kosovu Miroslav Lajčak.

Izvor: B92, Prva

Utorak, 01.06.2021.

09:41

KiM, Lajčak, Beograd i
Foto: Printscreen/TV Prva

Govoreći o poseti dva funckionera, predsednik Foruma za etničke odnose Dušan Janjić kazao je da su priče o "non pejperima" deo igre onih koji se bave samo Kosovom i Metohijom.

"Tema je priprema obnova dijaloga (Beograda i Prištine) i saopštavanje novih dogovora koji su postignuti na liniji Vašington-Brisel. Verovatno će ovo biti Palmeru oproštajna poseta... Teme koje će biti (na sastanku 14. juna) biće dogovorene. Ne sumnjam da će Beograd da insistira na temama kao što su Zajednica srpskih opština, nestala lica", kazao je Janjić u razgovoru za TV Prva.

Govoreći o nedavnim spekulacijama koje su se pojavile u medijima, odnosno "non pejperima" i dokumentima o promenama granica, Janjić se osvrnuo na nekadašnjeg pripadnika CIA Stivena Mejera.

"Znam ga od 1993. godine kada je bio u CIA. On je izbačen zbog tih mapa, voleo je da crta mape. Ali jedno vreme CIA je odgovaralo da se crtaju mape. Ne budite naivni, bez obzira što je penzionisan, on ne može da govori bez saglasnosti agencije", objasnio je on i naveo da je cilj širenje NATO na celu teritoriju.

"Kosovo će ući preko Partnerstva za mir, za Kosovske bezbednosne snage rađene su po američkom modelu, zajedno sa američkim naoružanjem. Njima su potrebni ratnici, radna snaga, a ovde je ona jeftina", dodao je Janjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: