Ruski ambasador odgovorio Čedomiru Jovanoviću: Izmišljotina

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko reagovao na izjavu lidera LDP Čedomira Jovanovića da su ruski agenti pokušali da otruju njegovu ćerku.

Izvor: B92, Sputnjik

Petak, 14.05.2021.

12:09

Ruski ambasador odgovorio Čedomiru Jovanoviću: Izmišljotina
Screenshot/TV Prva

Podsetimo, Jovanović je potrvrdio da je samoinicijativno otkazao obezbeđenje koje mu je pre 20 godina dodelila policija, iz revolta jer ga je policija ranije obavestila da povlače obezbeđenje njegovoj deci.

Jovanović je rekao i da je šokiran takvom odlukom.

"U leto 2019. godine Jana je bila u tržnom centru sa drugaricom. Nakon bioskopa sele su u 'Mek', a onda su im prišla trojica muškarca. Drugaricu su odgurnuli, a Jani su sipali neki prah u sok i terali je da popije. To je video gost koji je pitao da li je sve u redu, a zatim ga je jedan od trojice udario i oborio na zemlju. Drugarica je pozvala moju suprugu, a ona policiju. Kada su došli, trojica muškaraca su izvadili ruske diplomatske pasoše, a zatim je po njih došao neko iz ruske ambasade i izveo ih", tvrdio je Jovanović i naveo da je kasnije utvrđeno da je prah koji su sipali u sok u stvari droga MDMA (ekstazi).

Jovanović kaže da su nakon toga deca i on bili u policiji da daju izjave i da su ga u MUP-u zamolili da o slučaju ne govori u javnosti. Sada, kako kaže, nema razloga da ćuti.

Na tu izjavu danas je reagovao ruski ambasador, koji je za Sputnjuik rekao: "Dugo nismo čitali takve zlonamerne izmišljotine".

"Njihova potpuna apsurdnost je očigledna svima, koji zdravo rasuđuju, i ne zaslužuje nikakvih komentara", kaže kratko za Sputnjik Bocan-Harčenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: