Prebačen u bolnicu

Rukovodstvo zatvora u kojem Aleksej Navaljni služi zatvorsku kaznu od dve i po godine saopštilo je da je odlučilo da prebaci Navaljnog u zatvorsku bolnicu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.04.2021.

11:52

Prebačen u bolnicu
EPA/MARIO CRUZ

Zatvorska služba je navela da je zdravlje opozicionog političara "zadovoljavajuće" i da ga svakodnevno pregledaju doktori.

Lekar Jaroslav Ašikmin, koji leči Navaljnog, pre dva dana je rekao da se zdravstveno stanje kritičara Kremlja naglo pogoršava i da je životno ugrožen.

Dodao je da prema rezultatima on ima povišen nivo kalijuma što može da dovede do srčanog udara i povišen nivo kreatinina, što ukazuje na oštećenje bubrega.

"Naš pacijent može da umre svakog trenutka", napisao je on na Fejsbuku.

FSIN u saopštenju navodi da će Navaljni biti prebačen u bolnicu za zatvorenike koja se nalazi u drugom zatvoru ;u ;regionu Vladimir (severoistočno od Moskve).

Dalje navode da je zdravstveno stanje Navaljnog "zadovoljavajuće" i da je pristao da uzima vitaminsku terapiju.

Navaljni (44) je počeo štrajk gladju pre više od tri nedelje, u znak protesta što mu zatvorske vlasti ne dozvoljavaju da ga pregleda privatni lekar, zbog bolova u ledjima i gubitka osećaja u nogama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: