Odlučeno - deca se vraćaju u školske klupe; "Nije više vanredno"

Na sednici Kriznog štaba odlučeno, i zvanično, da se deca vrate u škole. Predrag Kon: Situacija više nije vanredna.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2021.

08:37

Odlučeno - deca se vraćaju u školske klupe;
Ilustracija: Deposit photos/denisismagilov

Na pitanje B92.net zašto je doneta odluka da se deca vrate u škole s obzirom na to da je broj novozaraženih i dalje veliki - oko 3.000, član Kriznog štaba dr Predrag Kon je rekao da je štab i ranije najavio da će se stariji osnovci i srednjoškolci vratiti u školske klupe 19. aprila.

Prema njegovim rečima, ako se gleda samo broj novozaraženih i ako se samo na to obraća pažnja, onda deca nikada ne bi bila vraćena u škole.

Takođe, na naše pitanje kako je Ministarstvo prosvete prosledilo školama obaveštenje još u sredu da se nastava sa onlajn modela vraća u školske klupe a da nije sačekalo zvaničnu preporuku Kriznog štaba, što je trebalo da se učini, dr Kon kaže da je to pitanje za Ministarstvo prosvete.

Đaci će, ističe Kon, nastavu pohađati po modelu od 1. septembra - po smenama, sa manje učenika u odeljenjima, uz obavezu nošenja maski.

Zatim sledi mini raspust 30. aprila, tako da nema vremena da se virus toliko podigne za tako kratko vreme i da situacija sada nije više vanredna, ali je ipak dodao da jeste nepovoljna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: