Pojavio se opasan trend

Epidemiolog i šefica slovenačke stručne grupe za kovid 19 Mateja Logar upozorava da neki građani te zemlje žele da se zaraze "na bilo koji način".

Izvor: RTS

Utorak, 13.04.2021.

07:10

Pojavio se opasan trend
Ilustracija/Foto: depositphotos/a.nek.mail.ru

Njihov plan je, kako se ističe, da dobiju potvrdu o preležanoj bolesti i koristi koje iz nje proističu.

Mateja Logar je istakla da se u Sloveniji pojavio "opasan trend".

"Neki građani na bilo koji način žele da se zaraze koronavirusom kako bi se lakše kretali i putovali, a zbog činjenice da se smatra da oni koji su preboleli kovid 19 imaju imunitet jednak onom koji se stiče vakcinacijom", poručila je Logarova na konferenciji za novinare, preneo je slovenački Javni servis.

"To je vrlo opasna praksa, koju definitivno ne preporučujemo", dodala je Logarova.

Najavila je da se zbog toga razmišlja u uvođenju restrikcija prilikom putovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: